Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Avsløring: TV2-nyhetene slaktes i ny stor undersøkelse!

Vi menn er i grunn ganske enkle; vi fyller bensin der den deiligste dama jobber, vi handler maten vår der de deiligste damene sitter i kassa og vi ser på de tv-programmene der de deiligste damene er programledere. I bunn og grunn er vi ekstremt enkle. Selvsagt, vi er jo også interessert i andre ting enn deilige damer, men disse øvrige tingene er uansett underordnet vårt behov for å se og ta på deilige damer.

Gjennom en liten artikkelserie skal Agurkposten guide deg gjennom de Norske TV-kanalenes nyhetssendinger. Vi vil finne ut hvilken av kanalene som er best på nyheter – utifra ekte menns perspektiv. Vi vil gå nyhetskanalene etter i sømmene, og finne sannheten. Hvem er best i Norge på nyheter?

Vi vil granske kanalene innen følgende kategorier:

 • Innhold: Hvordan er nyhetene presentert? Hvordan er nivået på den informasjonen vi får presentert? Hvilke innholdsdeler består nyhetssendingene av? Er det bare nyheter? Er det sport også? Får vi været?
 • Babefactor: Rett og slett: hvor sexy er de damene som gir oss nyheter?
 • Irritasjonsmomenter: Finnes det noe å irritere seg over med nyhetene? Er det for mye reklame? Hvor lange er reklamepausene mellom været og sporten? Andre ting som irriterer oss

I hver kategori vil alle kanaler få en score fra terningkast 1 til terningkast 6, hvor 1 er dårligst og 6 er best. Til slutt vil vi regne sammen poengene, og ut ifra det få en totalscore – som vi vil bruke til å sammenligne de ulike kanalene. På denne måten finner vi ut hvem som er best, og hvem som er dårligst. Veldig vitenskapelig altså.

Og først ut er TV2, Norges aller største kommersielle tv-kanal.

TV2 var på lufta første gang den 5.september 1992. Vi husker det som om det var igår. Idag er TV2 Norges klart største kommersielle TV-kanal, som også eier Nettavisen og Kanal24. TV2 har omtrent 1/3 av det totale seermarkedet, og 2/3 av det kommersielle markedet på TV i Norge. Eies av A-pressen (og derfor av LO) og danske Egmont. Schibsted har solgt seg ut for en stund siden.

INNHOLD:

Tv2-Nyhetene starter vanligvis klokken 1830. Sendingen inneholder ca 15 minutter med nyheter, 5 minutter med sport og 5 minutter med værmelding. Nivået på presentasjonen er meget høyt, og det hele virker meget proft og rutinert sammensatt. Har et klart Tabloid-preg, med mye action og levende bilder – her skiller de seg klart fra storebroren og den trauste statskanalen NRK. Har satset en del på å seperere de ulike segmentene fra hverandre, altså at det skal være et klart skille mellom nyhetene, sporten og været. De skal sees på som selvstendige og enkeltstående programmer – mener iallefall TV2. Dette er selvsagt gjort fordi Norge har særs strenge lover mot for mye reklame, og hvis ikke TV2 hadde hatt denne oppdelingen hadde det betydd at de for eksempel ikke kunne sende reklame mellom nyhetene og været for eksempel. Likevel, det funker bra. Høyt innhold på det presenteres, og det hele virker meget troverdig.

Litt trekk for at TV2 er veldig sensasjonspregede, og har en tendens til å blåse opp saker noe aldeles vanvittig. Også trekk for at Nord-Norge omtrent aldri dekkes. Når det faller 40 centimeter snø i Tromsø blir det gjenstand for en «morsom» kommentar i værmeldingen, mens når det faller 30 centimeter snø i Oslo har TV2 ekstra-nyhetssendinger og 200 rapportere på gaten for å dekke «unntakstilstanden». Klart trekk.

Karakter: 4/6

BABEFACTOR:

Tv2 har både mannlige og kvinnelige nyhetsopplesere. Det er de kvinnelige vi konsentrerer oss om her. De klart peneste er Mah-Rukh Ali, Ingunn Solheim og Cathrine Fossum. Disse damene er absolutt innenfor kategorien «babes», og dette trekker opp. Særlig Cathrine Fossum er en skjønn liten sak, med store duvende bryster og flotte underarmer. Mah-Rukh Ali tilhører den uhyre sjeldne gruppen «Sexy pakistaner», og samtidig er hun både dyktig, rutinert og en fryd å ha på skjermen. Ingunn Solheim kan vel ikke beskrives på annen måte enn «deilig».

Tv2 får trekk for at de ikke har satset mer på babes, og heller plager oss med stygge gubber, men det må gis plusspoeng for den store satsningen på babes i værmeldingene. Her er spesielt Isabella Martinsen en lekkerbisken, med noe som uvanlig som en flott Tromsø-dialekt. I Sporten er de også flinke, med sexy damer som Guro Fostervold, Julie Strømsvåg og Annamarta Giske.

Jevnt over er dette godkjent, men heller ikke mer. Vi anbefaler å bytte ut de stygge gubbene med flere babes, og med dette komme seg oppover noen hakk i vår anseelse. Dette anbefaler vi sterkt.

Karakter: 3/6

IRRITASJONSMOMENTER:

Det er en del irriterende momenter med nyhetene, sporten og været på TV2. For eksempel er det sånn at reklamepausen mellom været og sporten i 21-nyhetene varer i omtrent (give or take) 5 måneder. Det vises ca 150 reklamespoter etter hverandre, og på toppen av det hele: når man endelig tror det hele er over – ja da viser det faen meg 10 eller 500 spoter for programmer de skal sende senere på kvelden eller den samme uken. Og det sendes jo ikke så jævla mange programmer på TV2, så det er de samme spotene vi ser om og om og om og om og om igjen. Jeg hatet «Anna Pihl» mange uker før programmet hadde vært på lufta. Og hvor mange jævla ganger må få vi vite at det finnes et program som heter «Gjett Teksten»? Vi fikk det med oss etter å ha sett samme spoten 340 ganger på rad.

Reklamepausen er så lang at man faktisk når å kjøre til Rema, handle Pinnekjøtt, sette dette i vann i 4 timer, koke kålrabistappe, faktisk ete alt sammen og i tillegg ta seg en middagslur før TV2 har kommet seg til sekvensen «Se hva som skjer». Dette er et soleklart trekk.

En annen dritirriterende ting er de spørsmålene enkelte journalister stiller intervjuobjektene sine. For eksempel:

Arne, nå har du altså fått diagnosen uhelbredelig lungekreft, du har akkurat fått utlagt tarm, du sitter i rullestol og er lam fra underleppa og ned. Kona di ble banket opp, voldtatt, drept og partert av din sønn, som nå har hengt seg i fengselet. Huset ditt står i full fyr bak oss, bilen din er tauet vekk av myndighetene fordi du ikke har betalt årsavgiften og du har mistet jobben din. Du har også fått avslag på sosialhjelp, og du er outet på YouTube som pedofil. Faren til den gutten du har misbrukt er på vei mot oss nå med sirkelsag og sier at han skal kutte ballene av deg. Du skal også sendes ut av landet fordi du er en ulovlig innvandrer. Så.. HVA FØLER DU NÅ?

Sånne ting. Jævlig irriterende.

Karakter: 2/6

OPPSUMMERING:

TV2 oppnår kun 9 av totalt 18 poeng. Det plasserer dem midt på treet. De er sterke på innhold, ganske bra på babesfactoren, men har mye å forbedre innen kategorien «irritasjonsmomenter». Summa Summarum må dettes ansees som godkjent.

Vi vil anbefale TV2 å kutte ut reklamepausen mellom de ulike delene, særlig mellom været og sporten, og også sende journalistene sine på et eller annet kurs sånn at de slutter å stille idiotiske spørsmål. Det hadde også gledet oss om de satset litt mer på babes. Bare fordi damer er sexy og vakre – så kan de jo være dyktige. Heller en dyktig og sexy dame enn Pål T. Jørgensen, for å si det sånn.

Neste gang skal vi se nærmere på TVNorge-nyhetene. Følg med. Du holder deg lettest oppdatert via RSS (hva er RSS?). Velger du å abonnere vil du aldri gå glipp av de neste delene i denne serien om nyhetene!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: artikkelbilde, Nyheter & Politikk

ARKIV | RSS

9 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. Julenissen
  Skrevet den 19.04.08

  Dette var patetisk.

 2. Nødvendig
  Skrevet den 19.04.08

  Blir like skuffet hver gang folk linker til denne siden. Artikler for den hjernedøde, eller kanskje av?

  Er vell egentlig det beste at vi har denne siden. Da slipper «vi menn» å bli representert som idioter andre steder.

  Takk for en strålende oppvekker!

 3. w2K
  Skrevet den 19.04.08

  Gleder meg til resten av serien, men tv2 eier nok ikke kanal24, da de solgte den nylig til SBS broadcasting (samme folka som eier tvnorge, the voice og radio1)

 4. Stian
  Skrevet den 19.04.08

  Bra innlegg med den rette «twisten» på humoren 😉

 5. Sex selger i reklame - Side 4 - Webforumet.no - Webmaster forum
  Skrevet den 19.04.08

  […]

 6. Peter W.
  Skrevet den 19.04.08

  Jeg liker «Nødvendig»… tipper ho e lokallagsleder for OTTAR i Bærum – og sia foreldran har trua me å gjør ho arvelaus om ho fortell det tell nån, så må ho få ut all agresjon sin hær på agurkposten! Tror hun blir den neste Elling! =)

 7. Thomas
  Skrevet den 19.04.08

  Hehe, nok en genial artikkel!
  Men jeg vil gjerne protestere litt på akkurat det du sier om at det blir panikk i Oslo og omegn så snart det kommer litt snø. For faktum er at når det først kommer snø på østlandet, har det en tendens til å komme ganske mye. Jeg vet at det ikke kommer like mye som i nord (ja, jeg har faktisk vært noen turer nordpå), men vi er ikke på langt nær like ille som i f.eks. Bergen. Jeg bor i Bergen nå, og det kaoset som oppstod da det kom litt snø for et par måneder siden, har jeg aldri sett maken til på østlandet.

  Gleder meg til å se hvordan TVNorge og NRK kommer ut i denne testen. Keep up the good work!

 8. Agurkposten.no » TVNorge - sexy nyheter
  Skrevet den 30.07.08

  […] forrige del av vår artikkelserie – der vi setter søkelyset på nyhetskanalene her i landet – ga vi TV2 9 av totalt 18 mulige poeng. I denne omgang skal vi se nærmere på TVNorge. Som vanlig gransker vi kanalen innen følgende […]

 9. Pressen og media i Norge, uavhengige og rettferdige? | nikolaihoftun.info
  Skrevet den 14.11.11

  […] http://agurkposten.no/avsl%C3%B8ring-tv2-nyhetene-slaktes-i-ny-stor-unders%C3%B8kelse/ […]

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post