Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Fikk bot på 1 million for 5 meter langt gjerde

Abonner på Agurkposten via RSS!
Hva er RSS lurer du kanskje? Vel, det er den enkleste måten å holde seg oppdatert på!

Åslaug Haga er blant de politikerne som har ivret mest etter å detaljregulere det Norske folks privatliv i kraft av å være partileder for reguleringskåte Senterpartiet. Men, nå kommer det for en dag at Åslaug ikke har fulgt noen av de reglene hun selv har vært med på innføre. Og ikke nok med det; hun viser total mangel på både innsikt og respekt oppe i det hele.

«Dette er en heksejakt», sier hun til Dagbladet.

Ja, det har vært en heksejakt. Og nå er heksa Åslaug tatt med buksene nede. Det er forsåvidt ikke akkurat voldsomt alvorlige saker Åslaug har blitt tatt for, men det er meget alvorlig at hun for det første ikke viser noen forståelse for at folk synes det er flaut med såpass lang vei mellom liv og lære for eliten som Åslaug Haga er en del av. For det andre viser Haga en så lempfeldig og respektløs holdning til det offentlige at hun må kunne ansees for å være uegnet som statsråd.

For det tredje viser det seg nå at konsekvensene for hennes byggerot blir svært små, i motsetning til konsekvensene lignende saker for den vanlige mannen i gata. Haga fikk først en bot på snaue 7000 kr. Lommerusk for Åslaug Haga med fri bil, fri sjåfør og millionlønn. Lommerusk når man tar i betraktning at mannen hennes er toppdiplomat. Men, det spiller ingen rolle – for hun slapp å betale boten etter at «noen» fra et eller annet departement hadde tatt en telefon.

FIKK 1 MILLION I BOT FOR 5 METER LANGT GJERDE

Dagbladet skrev i 2006 om huseier Ann-Helen Berg i Svelvik som i tre år hadde kjempet mot kommunalt og statlig byråkrati for å få beholde et fem meter langt stakittgjerde. Og i 2006? Ja. Da var Åslaug Haga kommunalminister. Med et særlig ansvar for byggesaker og detaljreguleringer.

Kom denne saken innom Åslaug Hagas bord? Tja, det kan vi vel bare spekulere i, men det hadde jo unektelig vært enda flauere om Åslaug Haga var den som ga Ann-Helen Berg boten på 1 million kroner for en sak om i sannhetens navn er av enda mindre betydning enn Hagas egne saker. Det hadde vært morsomt om det var Haga som personlig gikk inn i saken og krevde både gjerdet revet og millionbot attpåtil.

Denne saken viser at det er meget langt mellom Jørgen Hattemaker og Kong Salamo. Haga bryter en drøss regler og får en klapp på skuldra. Ann Helen Berg bryter én bagatellmessig regel og får bot på 1 million kroner. «Alle skal følge reglene«, sier Jens Stoltenberg.

Eller mer riktig; Vi skal følge reglene, men eliten slipper.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Helt utrolig, Nyheter & Politikk, politikk, Tekstlink

ARKIV | RSS

6 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. Grublert
  Skrevet den 14.06.08

  Disse to sakene kan ikke sammenlignes. Hun du henviser til har hele tiden visst at dagbøtene påløper, og at hun måtte betale disse dersom hun ikke fikk medhold.

  Dagbøter er ikke straff som skal virke bakover i tid, men en straff for å ikke etterkomme pålegg fra kommunen.

  Hvis dette er det eneste beviset ditt for å skitne til Hagas navn i en elitekonspirasjonsteori, så kan du bare legge den død med en gang.

  La nå Haga få betale bøtene sine og være i fred. Jeg har fortsatt ikke sett noe bevis på at hun ikke har blitt behandlet som alle andre. Dette er foreløpig bare en ren heksejakt.

 2. Lars
  Skrevet den 14.06.08

  Latterlig artikkel uten noen form for sammenheng. Desperat forsøk på å skaffe seg flere lesere. Go get a life!

 3. Redaktøren
  Skrevet den 14.06.08

  Vi gjør oppmerksom på at fanpost til Åslaug Haga skal sendes HJEM til Åslaug Haga. Og ikke hit.

  Dette til orientering.

 4. gin
  Skrevet den 15.06.08

  Artikkelen din starter bra, men ender dårlig. Her litt gratis konsulenthjelp:

  Det heter ‘lemfeldig’, ikke ‘lempfeldig’. I den aktuelle sammenhengen heter det ‘konsekvenser av’, ikke ‘for’.

  Haga slapp bot for den ulovlige brygga fordi kommunen innvilget utvidelse av brygge, noe som betydde at hun hadde fått tilgivelse. Man kan ikke gi bot for noe man har tilgitt. Dette ble bekreftet av juristene hos fylkesmannen, og er ellers opplagt jus. En helt annen sak er hvorfor hun fikk tilgivelse…!

  Hun fikk også tilgivelse for å ha satt opp stabburet ulovlig, og for å ha leid det ut uten godkjennelse. Det blir 3 tilgivelser. Spørsmålet er om hun også får tilgivelse for å ha leid ut ‘svart’ i tre år frem til hun søkte om utleie høsten 2005.

  Sammenligningen med dama med stakittgjerdet har andre kommentert…

  Slik jeg ser det, er Hagas oppførsel sterkt kritikkverdig, men like kritikkverdig er det at politikere får tilgivelse gang etter gang etter gang. Hvor mange ganger skal slik forskjellsbehandling aksepteres før vi kan begynne å snakke om korrupte kommunepolitikere?

 5. Redaktøren
  Skrevet den 15.06.08

  Minner igjen om at fanpost til Åslaug Haga skal sendes HJEM til Åslaug Haga og ikke hit.

 6. Linda
  Skrevet den 19.06.08

  Tale imot Redaktøren = fanpost til Haga? Tåler du ikke å få litt motbør på ditt eget innlegg? flere av kommentarene sier jo klart at handlingene til Haga er kritikkverdige, men at sammenligningen med stakittgjerde-saken blir usaklig. Det er altså kritikk av _din_ vinkling på saken det her dreier seg om – ikke beundring av Haga.

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post