Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

FrP – et harry alternativ

Enkelte synes at man skal være nøyaktig, saklig og seriøs når man omtaler politiske partier og deres velgere. Sånt gidder vi ikke. Det er mye morsommere å bare plumpe ut i fjaset med begge føtter. Som vi gjør når vi sier at Høyre-velgere stort sett er rike homoer med fine viner på innerlomma. Eller som vi gjør når vi sier at velgere av Senterpartiet stort sett lukter fjøs.

FrP er noe annet.

For det er uhyre vanskelig å være frekk mot FrP. Ikke fordi det er så lite man kan være frekk om, men fordi partiet selv faktisk driter seg ut så godt det kan hver eneste dag. Som når de (ganske riktig) påpeker at kriminaliteten er et alvorlig problem i dette landet. Som jo er greit, men de «glemmer» visst at deres velgere – og for ikke å glemme tillitsvalgte – er de som blir plassert oftest bak murene. Dessuten er de for fri flyt av alkohol. At de fleste voldshandlinger skjer i fylla har de visst ikke fått med seg.

Og om klimaet. Det er jo bare flaut. Øystein Hedstrøm var en meget viktig tillitsvalgt i FrP, før han heldigvis forsvant ut av politikken. Øystein på et valgmøte tidlig på nittitallet at drivhuseffekten ikke var noe problem på Østlandet – fordi det uansett var så få drivhus der. Det er ganske sprekt. Og det er jo noe spesielt at alle de andre partiene setter sin lit til klodens fremste forskere på klima – altså FNs klimapanel – mens FrP heller velger å stole på drosjesjåfører.

Alle landets drosjesjåfører får ha oss unnskyldt; men i en såpass viktig sak som klodens fortsatte eksistens velger vi altså å høre på ekspertise. Vi er litt rare på den måten.

Så kan vi selvsagt fable litt om at FrPs tillitsvalgte ofte stiller opp i grilldress, at de synes det er kult å dra til Strømstad for å spare 30 kr på en biff og at drømmen er et feriested i Spania.

Det er noe rart med hele innvandringsdebatten. FrP vet nesten ikke sin arme råd. De kritiserer og eksemplifiserer og akker seg. Og hva gjør de selv? Og hva gjør velgerne deres? Tja, FrP opprettet egen lokalforening i Spania, fordi det var så mange nordmenn der. Vi er ganske overrasket over at partiet ikke ser noen paralleller til egen politikk. Tenk om tjukke pakistanere hadde lagt seg lagt sørlandskysten, kjøpt opp alle boligene i Kristiansand og deretter krevd både pakistansk mat på Rema og at selvsagt: alle nordmenn på sørlandskysten må da snakke pakistansk!

Merkelig det der.

Forøvrig: visste du at Senterpartiet stemte imot innføringen av Farge-TV i Norge? Javel, det er en stund siden. Men, visste du at Senterpartiet også stemte imot innføring av digitalt telenett på 70-tallet?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: politikk

ARKIV | RSS

1 kommentar - (Legg igjen din kommentar..)

  1. Hufsa
    Skrevet den 10.08.08

    Jeg syns dette ble litt i overkant for seriøst. Her kommer jeg for å lese noe skikkelig bak mål om FrP, og får servert dette?

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post