Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Hvordan bli kvitt telefonselgere

Jeg har arbeidet som telefonselger. Det var til dels trivelig. Jobben gikk ut på å selge/prakke på folk ulike aviser og blader. Og da helst lokalaviser. Jeg solgte Bladet Tromsø i Tromsø for eksempel. Veldig gøy var det jo ikke. Men, enkelte ganger kunne det være til dels innbringende. Hadde flere ganger et par tusen kroner timen. Andre ganger kanskje tretti kroner timer. Slik blir det gjerne når man får betalt for antall salg. Provisjon kalles det.

Jeg fikk en telefonselger på tråden her om dagen. En trønder fra Canal Digital. Han skulle selge meg raskere internettforbindelse enn den jeg har pr idag. Han var faktisk ganske flink. Gjorde en grei behovsanalyse. Forstod kunden, virket det som. Problemet var at jeg har “behov” for en raskere internettforbindelse, men er ikke villig til å betale for det. Jeg er blant disse som helst vil ha det meste gratis. Og gratis er som kjent ikke et begrep som finnes i den kommersialiserte verden vi lever i. Derfor: ingen salg for mannen fra Canal Digital.

Denne episoden av Sosialiseringsskolen er ikke “like morsom” som de forgående. Fordi denne er faktisk ment å hjelpe deg som leser med telefonselgere. Hvordan du kan kvitte deg med dem på en enkel men effektiv måte:

1. Reserver deg mot Telefonsalg
Dette er ganske elementært. Fordi selskapene som driver med telefonsalg skal kjøre sine lister opp mot reservasjonsregisteret i Brønnøysund. Står du der, skal du ikke bli oppringt. Vær imidlertid klar over at selskapene bare har lovfestet plikt til å oppdatere sine lister hver tredje måned, så du vil nok få noen oppringninger likevel i løpet de første tre månedene etter at du har reservert deg. Vær også klar over at de fleste selskapene egentlig driter i kjøre sine lister opp mot reservasjonsregisteret i Brønnøysund.

Husk at du ikke kan reservere telefonnummeret, bare navn. Så hvis du reserverer deg selv, så kan likevel kona di eller barna dine få oppringninger. Dette er fullt lovlig. Derfor må du reservere hele husstanden. Det er ikke mange som er klar over dette, men nå vet iallefall du det.

2. Du får likevel oppringninger – hva nå?
Har du reservert deg, men likevel får oppringninger etter at et halvt år har gått, gjelder det å benytte deg av tøffere metoder. Spør etter hvem det er som ringer. Noter ned navnet. Spør også etter å få snakke med sjefen hans. Noter ned navnet på sjefen også. Spør hva firmaet heter, og hvor de har kjøpt nummeret fra. Noter ned denne informasjonen. Si til sjefen og selgeren at deres firma vil bli anmeldt til Forbrukerrådet i første omgang. Og at det vanker en politianmeldelse mot selger, sjef og – ikke minst – selskapet deres ved flere overtredelser. Burde skremme dem noe, men selvsagt ikke nok. Som fører oss til neste punkt:

3. Det nytter ikke
Det er på tide å ta av silkehandskene. Nå er det krig. En telefonselger ringer. Du tar telefonen. Vær hyggelig. Si at “dette hørtes skikkelig interessant ut. Bare vent litt. Jeg er straks tilbake”. Legg ned telefonen. Gå på toalettet. Lag deg et smørbrød. Steik deg en burger. Whatever. Finn på noe å gjøre. Plukk opp telefonen hvert femte minutt og si: “Straks tilbake”. Finn ut hvor lenge selgeren gidder å vente. Rekorden er over to timer, men det var en selger som jobbet for timebetaling.

4. Enda flere ringer
En telefonselger ringer. La ham presentere seg og gjøre seg ferdig med første “pitch”. Gjør deretter følgende: Be ham finne fram penn og papir. Be ham deretter notere ned følgende bokstaver: f f o k c u f. Be ham lese opp bokstavene til deg. Først forlengs. Så baklengs.

5. Motsalg
En telefonselger ringer. Han skal selge deg ett eller annet. Snu situasjonen. Prøv å selge ham noe. Det spiller ingen rolle hva det er. Det er morsomt hvis du prøver å selge ham gymsokkene dine for eksempel. Ikke hør etter noe av det han sier. Bare kjør på. Fortell om hvor godt gymsokkene dine lukter etter trening. Om hvor lite de er brukt. Fortell om at han høres ut som han er i litt dårlig form. Si at disse gymsokken bare han ha. Kjør på til han blir lei og bryter samtalen.

6. Folkeskikk
Husk at telefonselgere også er mennesker. Ikke vær så strenge med dem. Husk at også du kan bli telefonselger, hvis det går skikkelig galt for deg på et eller annet tidspunkt. Men, det er da bedre enn å bli politiker tross alt.

7. Den utrolige historien
Hvis alt går galt, og ingenting funker, kan du jo prøve deg på en utrolig historie. Et godt eksempel:

 • Ja, det er hos Nilsen?
 • God dag, dette er Signe fra Norsk Folkehjelp. Vi samler nå inn pen..
 • Hvem er det som ringer egentlig?
 • Signe. Jeg ringer fra Norsk Folkehjelp. Vi samler nå inn pen..
 • Nå skal du høre godt etter. Si til Hugo og gorillaene hans at jeg har gjort alt han ba om, og anser meg for ferdig med hele saken. Jeg skjærte opp likene slik dere ba om, og har dumpet dem i elven. Akkurat slik dere ba om. Så du kan bare slutte å late som om du ikke skjønner hva jeg snakker om. Og si til Hugo at nå har jeg gjort alt han ba om, og at jeg vil at han skal la kona mine og ungene mine være i fred! Jeg er ferdig med saken, hører du?
 • *Klikk*

Trust me. Denne historien funker. Eventuelt kan du ta den gamle Seinfeld-klassikeren:

 • Ja, det er hos Nilsen?
 • God dag, dette er Signe fra Norsk Folkehjelp. Vi samler nå inn pen..
 • Ja. Det er fint. Men jeg har litt dårlig tid nå, så hvis du gir meg mobilnummeret ditt så ringer jeg deg opp igjen.
 • Dessverre, vi kan ikke gi ut våre private nummere..
 • Jaha? Så du vil ikke at folk skal ringe deg hjemme? Ja. Nå vet du hvordan jeg har det.

Funker som smurt.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Nyheter & Politikk

ARKIV | RSS

24 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. Nathalie
  Skrevet den 04.02.08

  Si at du får inn en annen samtale, og opplys at du setter ham/henne på vent i 2 sek. si så, (med teit digital stemme): «du er nummer 3 i køen og rykker stadig bakover»(gjerne litt herlig musikk i mellom) , «du står nå som nummer 7 i køen og rykker stadig bakover».

 2. Redaktøren
  Skrevet den 04.02.08

  Hehe. Den var ny Nathalie. Kanskje jeg tester den neste gang.

 3. Sindre
  Skrevet den 04.02.08

  Stakkar telefonselgere… :/ Jobber ikke som det selv, men synes synd i dem. Bruker å si at jeg ikke er intressert, og ferdig med det.

 4. Audun
  Skrevet den 04.02.08

  For en utrolig barnslig post…

 5. Redaktøren
  Skrevet den 04.02.08

  Takk Audun. Det var barnslig jeg var ute etter.

 6. Øyvind W. Johansen
  Skrevet den 04.02.08

  Hva med å være høflig og si «nei takk, det var hyggelig at du ringte, men jeg er dessverre ikke interessert»?

  Alle disse såkalte «triksene» dine ville ikke være annet enn noe å le av på pauserommet. Disse patetiske menneskene som faktisk har prøvd å selge meg tilbake noe har faktisk fått smake sin egen medisin, hvor totalt kaos hersker på tråden. Jeg storkoser meg når disee hobby-manipulatorene kommer på tråden. Jeg jobber med telefonsalg, for svarte-du klarer ikke å prate meg rundt.

  Når det kommer til din latterlig karakterisering og generalisering rundt telefonsalg, så har jeg et par ting å si om saken:

  Telefonselger får som regel timelønn pluss provisjon. Det er en helt vanlig arbeidsplass, men med salg som hovedfokus. Det kreves kanskje en spesiell type menneske for å briljere med telefonsalg, en kommunikasjonevne over det vanlige- vi skal jo tross alt danne en relasjon med en kunde på 20 sekunder.

  Men det å jobbe som telefonselger er ikke vanskelig, dersom du gjør ditt beste. Allikevel er det kort fartstid for de aller fleste telefonselgere fordi det er et slitsomt yrke for dem som krever for mye av seg selv, men som ikke klarer å levere. Alle burde har prøvd det for å se hva det er. De som slutter etter 2 uker har et problem med seg selv og måten de ser verden på. De som ikke klarer å jobbe med telefonsalg overhodet er de samme menneskene som hopper ut av militæret… svake, svake mennesker som ikke takler en utfordring – som er så selvopptatte, innesluttede og lite selvironiske at de ikke takler å bli ydmyket eller møte litt motgang.(er du pasifist, se bort i fra det jeg sa om militætry)

  Jeg jobber med telefonsalg. Har vel egentlig alltid vært en del av livet mitt, men i siste omgang har jeg gjort det i ca 8mnd nå, ved siden av studiene et par-tre ganger i uken. jobber vel ca 60 timer i mnd og får utbetalt 9-10000 etter skatt. utrolig ålreit med ekstra penger når man er student. Stortrives med godt arbeidsmiljø og godt betalt. Ikke syns synd på en telefonselger – du kan synes synd på alle de som jobber på RIMI og KIWI for luselønn. Har sjøl vært slave i kassa, så vet hva jeg prater om. Snakk om utakknemlig yrke: «piff» piff» » piff» . PÅ jobben min får jeg ihvertfall prate med folk i lengre enn 2 sekunder;) For det får jeg.

  Det er mangesom har sagt til meg: «du er den hyggeligste telefonselgeren jeg noen gang har pratet med». Kanskje er jeg faktisk det, eller kanskje de ikke tør innrømme noe for seg selv…. at de aldri har pratet med en telefonselger i lengre enn 10 sekunder på grunn av latterlige innlegg som dette….

 7. Damoklevs
  Skrevet den 04.02.08

  Det skal nok mer til enn som så for å rokke synet mitt på telefonselgere. Det går ikke å legge skjul på at dere er en gjeng opportunister på linje med lommetyver. På samme måte som dere, leter de til de finner noen som passer inn i rollen som offer. Noen som ikke er i stand til å påvirke situasjonen før det er for sent. Du hevder det krever kommunikasjonsevner, men i så fall bør vel lommetyver æres for sin fingerferdighet også. Ikke forveksle kommunikasjonsevner med normal høflighet og dannelse, som bør være mer enn nok til å skape tillitt hos de som allerede er godtroende/dumme/rusa/svake/engstelige nok til å tro at dere gir dem gode tilbud de bare mååå slå til på før sjangsen går fra dem.

  Om noen i utgangspunktet hadde hatt bruk for produktene dere prøver å prakke på oss, kunne dere vel bare legge beina på bordet og kutta ned på telefonregninga etterhvert som fornøyde kunder ringer og vil ha mer? Men nei… «alle idiotene på lista mi har allerede 23 Magic Vegetable Slice’n Dice Set, har vi igjen flere ‘Hvem Hva Hvor 1974-75’?»

  Siden du nevner det, lurer jeg på hvilket «syn på verden» som kreves for å være i stand til å ringe og ringe og ringe til man endelig møter på «en idiot» (eller hva dere kaller dem?), for så å føle stolthet over å ha solgt noe du selv ikke ville tatt imot om du så fikk det gratis.

  «aldri har pratet med en telefonselger i lengre enn 10 sekunder på grunn av latterlige innlegg som dette….»

  — «Kjære, det er en fremmed mann med finnlandshette og brekkjern på stua»
  — «Jaja gi no mannen litt tid så vi får se hva han vil!»

  Når det er sagt, er jeg fortsatt av den sorten som aldri kommer til å kjøpe noe som helst av dere, men som fortsatt synes det er streit å holde en høflig og grei tone mens jeg avviser dere. Men det regnes vel bare som en karaktersvakhet fra min side… forårsaket av et feilaktig syn på verden.

 8. Kay
  Skrevet den 04.02.08

  Øyvind W. Johansen annser vel yrket som telefonselger som en av de mer lukrative yrkene man kan få. (På lik linje med Lege, Pilot m.m.)
  Så jeg syns det er litt slemt av Damoklevs å gå så hardt ut mot denne fantastiske personen.
  Egentli bør vi alle syns litt synd på Øyvind, om 10-15 år kommer har til å være en middelaldrende mann som fortsatt bor hjemme hos mamma. Han kommer nok sikkert fortsatt til å syntes at har har verdens «beste» jobb.
  Tenk, hadde han bare gått opp et eller to trinn på rangstigen, kunne han kanskje blitt politiker eller narkoman.
  Men når det er sagt, så er det jo slik at noen må jo også ta disse «drittjobbene».. Noen må tømme og vaske dass for å få salt i maten. Andre ringer rundt å gjør livet sur for resten av befolkninga.

  PS! Det burde kanskje være skuddpremie på telefonselgere.. (Kunne blitt en bra OL-gren etter hvert. «Telefonselgerskyting»)

 9. Arne Belinda
  Skrevet den 05.02.08

  Har ikke noe problem med telefonselgere/tigger som er høflige, men det blir for drøyt når de prøver å gi meg dårlig samvittighet fordi jeg ikke vil donere penger til kreft/sult saker.

  eks «men…. selv personer i 20 årene blir rammet av det, vil du ikke hjelpe? kunne vært deg». og så begynte dama å spørre om noen jeg kjenner har blitt rammet. Utrolig frekt og pågående.

  også når kompis av meg hadde lagt ut bil for salg på autodb ringte en fyr:

  «Hei, er det du som selger en volvo 240?»

  «Ja det er det» (her han selvfølgelig at det var en som var interessert i å kjøpe bilen)

  «Hvis du kjøper annonse her blablabla»

  Utrolig frekt det også.

  Hvis en selger ringte for å selge meg noe jeg faktisk var interessert i å kjøpe hadde han ikke trengt gjøre annet enn å presentere produktet sitt på god og høflig måte så skulle jeg kjøpt det. (skjedd 1 gang)

 10. Kimble
  Skrevet den 13.02.08

  Hehe jeg er storforbruker av varianten der man legger telefonen fra seg og gjør andre ting! 🙂

  Det sykeste jeg har vært utsatt for var en som ringte meg for å selge takstein.. Hva i svarte helvette er oddsen for å treffe på en som er interessert i å kjøpe takstein over telefon!? 😀

 11. Chilinøtt-kækk
  Skrevet den 15.02.08

  Telefonselgere er pågående og plagsomme. Jeg pleier å si høflig nei takk (har ALDRI sagt ja til et tilbud), men noen ganger ringer de gribbene om igjen og om igjen. Har opplevd at Canal Digital har ringt ti ganger eller noe etter at jeg først har sagt nei. Begynner å bli drittlei av stadige telefoner om at jeg må bli med i Gallupp-panelet som jeg allerede er med i..
  Hvis Canal Digital ringer igjen vurderer jeg å fjerte høyt og skingrende i røret.

 12. Ingvild
  Skrevet den 29.03.08

  Kay,
  hvis du faktisk hadde lest det Øyvind skrev, hadde du fått med deg et ganske viktig poeng: Han er kun telefonselger på deltid for å overleve en studenttilværelse. Med dette poenget i tankene, burde du også være logisk nok til å skjønne at siden han er student, vil han også komme til å jobbe med noe helt annet om noen år, når studiene er avsluttet. Hvorfor er det så ille at en student jobber med telefonsalg for å tjene til livets opphold? Hadde du foretrukket det om studenter heller hadde ranet deg på gata, eller enda bedre: stått på et hjørne og solgt narkotika til andre ungdommer? Det er faktisk ikke så lett å ha en skiftjobb à la Rimi når man er student på heltid. Tidspunktene og varigheten på arbeidsdagen fører til at studiene lider for det. Dette vet jeg, for jeg er student selv!
  Hva er det du jobber med som er så fantastisk og gir deg muligheten til å vite alt om telefonselgeres fremtid?

  Og til alle som er imot telefonsalg: Hva er egentlig problemet? Det er jo faktisk ikke verre enn at man enten snakker med de og finner ut hva de har å si, for så å takke pent nei hvis det ikke er interessant, eller begynner samtalen med å si at man dessverre ikke er intr i å kjøpe over telefonen! Jeg har da hatt min andel telefonselgere på tråden selv og har aldri sett på det som noe problem at jeg blir oppringt. Sist gang en telefonselger ringte meg, var det fra Netcom. Vi fastslo raskt og enkelt at han ikke hadde noe tilbud til meg som kunne overgå det abonnementet jeg allerede har i dag. Da vi var enige om det, takket han pent for samtalen og la på. Verre er det ikke!

 13. Håvard
  Skrevet den 06.05.08

  Kunne ikke vært mer enig med Ingvild!
  For det første er all hetset med telefonsalg helt unødvendig, hvis du er ukomfortabel med en telefonselger som ringer deg BARE LEGG PÅ FOR HELVETE! isteden for å ta tiden til selgeren skrike og skjelle han ut, det er jo som å stjele lønna hans faktisk. Men det bare å legge på det er faktisk ikke værre enn det!? virker som folk elsker å lage problemer ut av ingenting når de bare kan legge på.
  Og for dere andre som sier dere hater tlf selgere, Dont shoot the messenger det er jo akkurat det dere gjør. Ikke la det gå ut over karen som kanskje har den jobben som tar imot mest dritt av alle, er du snill ikke la det gå utover budbringeren.

 14. Tor
  Skrevet den 14.09.08

  En mere effektiv løsning for å bli kvitt telefonselgerne en gang for alle vil være å få hjelp av Forbrukerhjelpen.com. De bistår alle som er reserverte i brønnøysundsregisteret, men som fortsatt blir oppringt av selgere!

 15. Judith
  Skrevet den 07.10.08

  Må bare si at jeg synes at Øyvind W. Johansen
  er rett og slett patetisk!

 16. knivar
  Skrevet den 14.12.08

  Øyvind W. Johansen: post telefonnumret ditt her. Siden uønskede telefonsamtaler tydeligvis ikke er noe problem i din verden, regner jeg med dette går greit.

 17. kristian
  Skrevet den 14.01.09

  Synes det er fantastisk at folk er så utrolig snevre at dere ikke skjønner at alle telefonsamtaler der man har en overtalende part kan sees på som telefonsalg. Dette skjer mellom statsledere, ved aksjemegling, i politikken generelt, når man skal overtale kone til å få dra på guttetur osv. Hadde man ikke hatt telefonsalg ville ikke denne verdenen være verdt å leve i. Man ville da rett og slett blitt kastet tilbake til neandertalertiden.

  Dere som ikke ønsker noe tilbud fra telefonselgere når det kommer til tele og IT: Uten telefonsalg og salg generelt ville man hatt monopolistiske situasjoner her i landet. Dette pga av dere er så overbeviste om at dere har det bra der dere er idag, slik at dere mot all formodning kommer til å bytte. Dette fører igjen til at kundetilgangen for mindre selskap blir mindre, og eneste utvei er å bli kjøpt opp av de største leverandørene.

  Tenk litt på dette når dere får brev fra Hafslund og Telenor om økte priser.

 18. Skeptisk
  Skrevet den 17.09.10

  Til Håvard og Kristian.

  Vil blir oppfordret til å være høflige, men det er for mange uforenlig med å bare legge på. Vi ønsker å avslutte en samtale på skikkelig vis.

  Å ha en samtale med en overtalende part er for mange essensen i hele problemstillingen med telefonselgere.
  En slik samtale blir ubehagelig fordi mottakeren ikke er komfortabel med å bli overkjørt av en person med overtalende evner, mens mottakere prøver å vri seg unna på høflig vis.

  I forretninger så viser det seg ofte at det er greit å ha ting skriftelig, så jeg tror ikke vi ville gå tilbake til neandertaltiden om telefonsalg ble forbudt.

  Når det gjelder politikere så er kanskje denne ovenfra og ned holdningen noe av det mest irriterende med hele politikken.
  Lobbyvirksomhet kan også være plagsomt.
  Leverandører av røykvifter vil gjere få politikerene til å påby dette i alle hus med ildsted.
  Kursleverandører vil gjerne ha påbud om kursbevis for alt mulig.

  De selgeren som aksepterer et raskt nei er ikke problemet.

 19. Bob
  Skrevet den 06.05.11

  ahhh, en telefonselger ringer… på tide å bare rett og slett ringe politiet og tjene litt penger på en rettsak.

 20. Kamilla
  Skrevet den 12.05.11

  «Men det å jobbe som telefonselger er ikke vanskelig, dersom du gjør ditt beste. Allikevel er det kort fartstid for de aller fleste telefonselgere fordi det er et slitsomt yrke for dem som krever for mye av seg selv, men som ikke klarer å levere. Alle burde har prøvd det for å se hva det er. De som slutter etter 2 uker har et problem med seg selv og måten de ser verden på. De som ikke klarer å jobbe med telefonsalg overhodet er de samme menneskene som hopper ut av militæret… svake, svake mennesker som ikke takler en utfordring – som er så selvopptatte, innesluttede og lite selvironiske at de ikke takler å bli ydmyket eller møte litt motgang.(er du pasifist, se bort i fra det jeg sa om militætry)»

  Øyvind W. Johansen

  Likte begynnelsen av kommentaren din. Jeg sluttet som telefonselger etter kort tid fordi jeg har ett problem med meg selv og hvordan jeg ser verden på. Men så dømmer du meg som ett svakt menneske som er selvopptatt, innesluttende og lite selvironisk som ikke taklet å bli ydmyket eller møte litt motgang.

  Jobbe som telefonselger for meg var det mest krevende jeg har vært borti, man vet aldri hvem man får på tråden. Jeg prøvde å være så hyggelig det går ann til tross for at jeg måtte bruke ordene i ett manus, og fortsette helt til etter 3 nei. Men nesten hver eneste jeg ringte dro meg opp etter veggen. Var en eldre mann som var kjempe hyggelig tilbake, og forklarte hva han hadde og hvorfor han var fornøyd med det. Da orket jeg rett å slett ikke tanken på å presse han til å kjøpe noe, selv om han sikkert hadde vært lettere å selge til. Hadde ikke hjerte til å ødelegge dagen hans, som igjen hadde ødelagt min. Dagene etter jobb følte jeg meg som ett dårlig menneske, klarte ikke å skille mellom det som ble sagt til meg som en telefonselger og til meg som person. Gruet meg til jobb og hver eneste kunde jeg skulle ringe.

  Nå bøyer jeg meg i støvet for telefonselgere, de tåler mye, har masse selvtillit og det skal mye til for at de bryter sammen. Sterke mennesker rett og slett! Dette gjelder ikke deg Øyvind…

  Telefonselgere er mennesker og det igjen er de som blir ringt. Forskjellen er at telefonselgere ikke får lov til å vise frustrasjon, sinne, stress osv… Så vær så snill alle sammen ikke vær for harde når noen ringer, det kan være personer som virkelig ikke vil ringe deg, men må det fordi det er den eneste jobben de kan få og pågrunn av økonomi.

 21. Monika
  Skrevet den 11.04.12

  Jeg må innrømme at det er rystende å lese disse innleggene.
  Alle yrker har sin plass i samfunnet. De fyller en rolle. Etter det å være jeger, kan det å arbeide som selger kategoriseres som et av de eldste yrkene som finnes. Salgsyrket var med på å forme vårt samfunn slik vi ser det i dag. Som en nevnte her over – om vi fjerner salg fra samfunnet kan vi gå tilbake til neandertalertiden. Kanskje litt overdrevet, men poenget er likt.
  Og ikke minst, vi er alle selgere. Bare det å legge inn innlegg her i forumet er salg! Dere har solgt deres meninger. Og om jeg selv får si det, så tror jeg ikke en eneste av de telefonselgerne dere har snakket med, noen gang kan ha opptredt så uhøflig overfor den annen part som dere har gjort her.

  En ting er i alle fall sikkert: dere som er imot selgerne her, dere har en særdeles dårlig sak på gang her…

 22. Selger
  Skrevet den 05.09.12

  Dere vet ingen ting om telefonsalg, tydeligvis. Jeg har drevet med telefon salg i 2 år, det er en veldig krevende jobb, for meg så gjør jeg dette til jeg er ferdig med advokat utdannelse. Det å prøve å overbevise 300 personer hverdag, krever selvstendighet, arbeidsmoral og selvsikkerhet

  Selv så jobber jeg med salg av brannutstyr til privatmarked, jeg tjener gjennomsnittlig 600 – 700 kr i timen som tilsvarer en mnd. lønn på ca. 80.000. Jeg går ikke ut med hva jeg heter, men jeg er nok en av de bedre lønnet telefonselgerne der ute. Men sefølgelig så er det veldig enkle produkter å selge. Hvem trenger ikke nye røykvarslere?
  Jeg har en «drittjobb» for mange, men jeg har det utrolig bra på jobb, jeg kan komme å gå som jeg vil, ta ferie når jeg vil og gratis lunsj og middag + jeg tjener helt sikkert dobbelt kanskje trippelt så mye som mange av dere andre negative uvitende mennesker som har kommentert her.

  Dere vet altså INGENTING, jeg driter i om dere hater telefonselgere, advokater hater folk som skal anmelde telefonselskapene og husk til nestegang, han som ringer deg, kan tjene dobbelt så mye som deg, ha det bedre på jobb, ha et finere hus, og kan ha et mye bedre liv. Når jeg blir advokat, så kommer jeg til å jobbe 14 timer om dagen, og kanskje tjene mindre enn det jeg gjør i dag, kanskje jeg ikke blir så lykkelig alikevell?

 23. Eirik
  Skrevet den 27.06.13

  Liker punkt 6.»folkeskikk», spesielt siden de to forrige punktene går ut på ting som er det STIKK motsatte. Utrolig teit post.

 24. Anja
  Skrevet den 02.01.14

  Hahaha, jeg jobba som telefonselger. Jeg er en ganske hyggelig person, og det siste jeg ville var å «lure» folk til å kjøpe noe. Noe som endte med at jeg ikke hadde mange salg. Valgte å slutte fordi det var noe som skurra veldig i kulissene der jeg jobba, jeg prata med mange hyggelige folk, men samtidig hadde jeg dårlig samvittighet for at jeg ringte, for jeg hater selv å bli oppringt av telefonselgere. Med et par unntak, så har jeg vært ganske heldig de få mndene jeg har vært telefonselger. Skjønner at folk blir forbanna, selv har jeg blitt oppringt minst hundre ganger på 2 måneder, og jeg blir ikke akkurat mer «happy» for hver gang de forstyrrer meg i middagstida. Jeg synes de som faktisk klarer seg som telefonselger og ikke tar til seg all dritten de får slengt etter seg, fortjener kred, men jeg er nok selv en for sart sjel til å drive med denslags. Selv om lønna var ganske god.

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post