Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Min forakt for alkohol

Målt i kroner, øre, problemer, vold og konsekvenser må alkohol være den suverent mest ødeleggende faktor i ethvert samfunn der man lar alkoholen flyte fritt – som i Norge. Ola Dunk drikker seg bæsj-møkkings både titt og ofte, og påfører samfunnet ekstreme utgifter hver gang. Tenk på de enorme ressursene eksempelvis politiet må sette inn hver jævla helg. Tenk på akuttmottakene på sykehusene. Tenk på fyllekjøringen og de påfølgende krasjene. Tenk på volden. Tenk på de stakkars barna som sitter hjemme og er redde fordi far plutselig er blitt så «rar».

Målt i konsekvenser for samfunnet kan både tobakk og narkotika bare gå hjem og legge seg. Alkoholen vinner suverent.

Jeg er avholdsmann. Fanatisk sådan. Ikke fordi jeg er kristen eller noe sånt, for så crazy er jeg ikke, men jeg blir rett og slett så søkke elendig av alkohol at jeg bare har valgt det hele bort. Og prisen jeg må betale? Vel, jeg har bedre økonomi, bedre helse og kan bruke søndagene til eksempelvis trening istedenfor å ligge å spy. Dessuten må jeg betale den trange prisen det faktisk er å slippe å komme i slagsmål med folk som er større en meg. Jeg er stor i kjeften vettu, og særlig etter noen kasser pils. Dessuten er de fleste større en meg.

En gang i framtiden håper jeg alkohol blir totalt forbudt. Rett og slett fordi jeg både hater og er redd fulle folk. Jeg er ikke på noen måte redd narkomane – for de holder seg for seg selv og holder stort sett kjeft og sånn – men fulle folk? Å herre min Judas så jævla irriterende de er. Roping og hoijing. Hele helvetes natten. Og så er de jo så forbanna sosiale og ustabile. Man vet aldri hvor man har dem. I det ene sekundet er de glad i deg og vil gi deg en klem og gråte på skulderen din, og i det neste skal de drepe deg.

Dessverre viser det seg at det liksom ikke er de smarteste i denne verden som drikker seg drita hver helg. Det er jo de dummeste. Taperne. Loserne. Utskuddene. Som vi ser et godt eksempel på nå i påsken: For til Strømstad kommer Ola Dunk på fylletur i sine mer enn harry biler. «Harrytur» kalles det hele, og resten av Norge vrir seg i skam. Det er rett og slett ekstremt flaut det Ola Dunk foretar seg over hos Søta Bror nå i påsken. Ekstremt flaut.

Slik jeg ser det har vi her en gylden mulighet til å kvitte oss med utskudd vi absolutt ikke har bruk for. Det vi burde gjort var jo å stenge grensen til Sverige straks siste Harry-bil var over, for så å nekte dem å komme tilbake. Svenskene hadde nok protestert heftig på noe slikt, for de vil sikkert heller ikke disse idiotene – men faen heller. Vi kan jo ikke bry oss med alt heller. La svenskene sette en kule i panna på dem da, who cares?

Det finnes vel bare ett legitimt argument for alkohol, så vidt jeg kan erindre: Det er mange som treffes og blir kjærester i fylla. Dette er et dårlig argument, og jeg skal forklare hvorfor:

Vi er allerede alt for mange mennesker på denne planeten. Ethvert tiltak som kan begrense befolkningsveksten vil bli tatt imot med åpne armer. Det er allerede for lite mat, for liten plass og for små ressurser til å tekkes de menneskene vi allerede har. Blir det ikke snart slutt på veksten må vi nesten begynne med vilkårlige henrettelser utifra loddtreknings-prinsippet for å bremse utviklingen. Dette blir de sikkert å begynne med i Kina snart (det ser ut som de allerede har startet i Tibet, faktisk).

Summa Summarum: Forby alkohol. Eventuelt: gjennomfør Troms Unge Høyres glimrende forslag om å innføre alkoholsertifikater der man må vise seg skikket til å håndtere alkoholen før man får tilgang til den. Tenk på det som et bilsertifikat. Du kan miste det, og må kanskje gjennomgå en opplæring på forhånd. På den måten kan vi begrense iallefall noen av skadevirkningene fra drikkingen.

Godt forslag.

Denne posten ble gitt deg av:
Lån – Kredittkort
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Blogg & Meninger, Min forakt

ARKIV | RSS

14 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. HvaHunSa
  Skrevet den 20.03.08

  Jøss, vi må være sjelevenner.Eller noe mer hedensk, blods? Ett eller annet med blods, men er uskikker på hva.

 2. Redaktøren
  Skrevet den 20.03.08

  Kanskje vi begge har blod? Blodvenner, liksom?

 3. HvaHunSa
  Skrevet den 20.03.08

  Mulig. Mulig. Kom plutselig på hvorfor jeg følte meg så hjemme her. Det var noe med overskriften. Den, og blodet. Jeg tror jeg flytter inn.

 4. dagboken til en skitten neger som vasker seg i melk
  Skrevet den 21.03.08

  De som drikker seg kanon dritings er jo plagsom, men mesteparten av folk som drikker holder seg langt under den grensen.

  Kan hende en 14 avholdsmenn blir hoiende glad hvis alkohol forbys, men resten av norge vil nok rasere stortinget før de går med på noe sånt.

 5. dritogdra jk
  Skrevet den 21.03.08

  Er du helt idiot eller?

 6. Kenneth Dreyer
  Skrevet den 21.03.08

  Denne posten var jeg ikke enig i! Jeg synes alkohol er herlig.. men så har jeg også vokst fra den perioden i livet hvor jeg føler meg kulere jo høyere jeg skriker og jo flere jeg kaller opp. Her nede i Australia, så er ingenting som å sitte på en beachbar i solnedgangen og se utover horisonten av havet, mens du nyter en iskald pils servert av en servitør i bikini. Samtidig som du selv sitter der i shorts etter en herlig dag med vennegjengen.

 7. hepp
  Skrevet den 21.03.08

  «En gang i framtiden håper jeg alkohol blir totalt forbud»

  Et slikt sitat viser at du igrunn ikke har reflektert så utrolig mye på konsekvensene av et forbud. Folk vil fortsatt drikke. Det eneste som skjer er at den svarte økonomien tar seg opp, og kriminelle elementer skummer av den. Titusener av mennesker må kastes i fengsel for brudd på denne nye alkohollovgivningen, og det koster også samfunnet store ressurser.
  Å forby alkohol er det samme som å miste all kontroll, og gi den til de kriminelle, sammen med millioner av kroner. Å stikke hodet i sanden kan være fint iblant, men problemet forsvinner ikke av den grunn.

 8. Hmm
  Skrevet den 21.03.08

  Det var vel en grunn til at de opphevet forbudet forrige gang de prøvde…?

 9. perc
  Skrevet den 21.03.08

  Kanskje du burde åpne en historie bok og se hva skjedde forrige dette ble lovgjort…
  Det hadde vært mer realistiskt å forby folk som lager bråk på byen å drikke noen måneder utover etter de har blitt tatt; hvis de blir da tatt i full tilstand igjen så får de ordentlig straff/bot; da tenker jeg de lærer fort å kontrollere intaket.
  Det med overpopulasjon gjelder ikke Norge i det hele tatt. Hvis noe så trenger vi mer befolkning, så ikke vi kommer på et smell etter oljepengene er borte og alle arbeidsfolk må plutselig betale pensjonen til tusenvis av eldre folk… Fordi normenn slutter å spise og drikke, betyr ikke at den maten og det vannet magiskt blir overført til Afrika…

 10. Redaktøren
  Skrevet den 21.03.08

  Hum. En del av uttrykkene i kommentarene henleder jo fort til å ytterligere ivre etter et forbud. Men, Troms Unge Høyres forslag er ganske godt. I dag har politiet ingen andre muligheter enn å sette folk i fyllearresten over natten. Dagen etter kan de spasere inn på hvilken som helst butikk å kjøpe pils for å drikke seg drita igjen.

  Hadde man kunnet fjerne muligheten for enkelte til å drikke seg drita over en viss periode hadde det nok hjulpet litt.

 11. Kriff
  Skrevet den 21.03.08

  Dette er noe av det minst reflekterte jeg noensinne har lest. Jeg er blant de som ofte går ut på byen og drikker øl i godt lag. Jeg jobber i utebransjen og er i tillegg musiker med mange turnédager i året, så alkohol er en del av hverdagen min, på godt og vondt. At du av denne grunn stempler meg som mindreverdig på noen måte synes jeg er renspikket idioti!

  Jeg har drukket meg full langt flere ganger enn det norske gjennomsnittet, og det hender opptil flere ganger i uka at jeg våkner opp med skallebank og ekstrem trang etter Cola og biff. Dette gjør ikke meg til et undermenneske, og dette gjør ikke meg dummere enn gjennomsnittet. Tvert imot betrakter jeg meg selv som en normalt oppegående person, med sosiale skills og evne til å reflektere over problemstillinger – en evne du ikke ser ut til å inneha.

  Tenk deg om før du skriver slik idioti. Selv om jeg er enig i visse av synspunktene dine, har du ikke noe hjemmel i virkeligheten for å kunne fremme de remedier framlagt i din «artikkel».

 12. Redaktøren
  Skrevet den 21.03.08

  Reflektert? Seriøst? Idiotisk? Svart/hvitt? Altså. Dette er Agurkposten, ikke Minerva.

  Er det lange forskningsrapporter du er ute etter, så har du kommet veldig feil.

 13. snadrik
  Skrevet den 22.03.08

  «Jeg er avholdsmann. Fanatisk sådan. Ikke fordi jeg er kristen eller noe sånt, for så crazy er jeg ikke, men jeg blir rett og slett så søkke elendig av alkohol at jeg bare har valgt det hele bort.»

  Er ikke alle som blir søkke elendig av alkohol, vettu. Virker for meg som at du hadde fortsatt med en bytur en gang iblant den dag idag, hadde det ikke vært for at du ble søkke elendig av alkoholen? Hva med å begrense alkoholmengden? evt holde deg unna hjemmebrent?

 14. Peter W.
  Skrevet den 26.03.08

  Husker du Simpsonsepisoden hvor alkoholsalg og konsum forbys? Funker utmerket, men brudd på loven må straffes med at den kriminelle må slenges ut av byen med en middelaldersk kanon!

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post