Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Min forakt for HipHop og HipHoppere

Jeg kan ikke fordra HipHop. Ikke i noen former, ikke til noen av døgnets tider. Jeg hater virkelig hiphop, hiphoppere og alt som bare ligner på hiphop eller hiphoppere. Kall meg gjerne fordomsfull, for det er jeg jo. Men, etter min mening er hiphop et kulturelt uttrykk som burde vært forbeholdt afroamerikanere oppvokst i fattige strøk i store amerikanske byer som New York og Chicago.

Norske, hvite, ungdommer oppvokst i Burfjord har ikke samme forutsetninger for hverken å forstå kulturen eller kulturuttrykket hiphop. Derfor ser de også ganske så latterlige ut når de sprader rundt Statoilstasjonen i Burfjord i saggete bukser og hettegensere og med plastjuggel fra Rimi rundt halsen. Det verste er vel likevel når de kaller bensinstasjonsinnehaveren Tom Gunnar for “Mr T”, og gjør teite håndbevegelser mot gamlehjemmet oppe i veien.

HipHop er jo også helt ubrukelig rent musikalsk. Rytme? Jaja, greit nok. Noe av hiphoppen kan jo være grei å høre på hvis alternativet er å høre på lyden av bilkollisjoner eller skjærebrennere. Norskprodusert hiphop derimot er pinlig fra ende til annen.

En annen ting er jo at det stort sett ikke finnes hiphoppere som ikke står med hodet nede i en bøtte med hvitt pulver i helgene. Hiphop er synonymt med dop og dophoder. Noen som husker Paperboys fra..vel..stort sett alt? De er så pinlige at selv Morten Gamst Pedersen til sammenligning virker både reflektert og veltalende. Det sier en del.

Hadde hiphopperne i Norge sett litt rundt seg, så hadde de skjønt at kulturen hiphop ikke er ment for hvite norske ungdommer uten erfaring med dop, drap og våpen. Norske ungdommers kultur handler om andre ting. Vi snakker natur, små kystsamfunn, høye fjell og dype fjorder. Vi snakker hardingfele. Vi snakker munnharpe og munnspill. Vi snakker Ole Ivars og D.D.E. Vi snakker Norge og Scandinavia.

Vikingarna er selve inkarnasjonen på nordisk kultur. Og hvem digger vel ikke Vikingarna? Eller Saccarina? Eller Lasse Stefanz? Hallo, liksom.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Min forakt

ARKIV | RSS

10 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. chris
  Skrevet den 03.03.08

  Give me a break. Lite å gjøre i dag eller?

 2. harald
  Skrevet den 03.03.08

  en tanke som slår meg når jeg leser innleggene dine: hva liker du egentlig, bortsett fra lettkledde damer.

  jeg du er flink til å lufte frustrasjoner så det kunne vært morro å få en ny tone på pipa…

 3. Adrian
  Skrevet den 03.03.08

  Jeg liker tonene fra pipa til peter….

 4. Sindre
  Skrevet den 03.03.08

  Hehe. Her har du faktisk et godt poeng. 😀

 5. Steffi
  Skrevet den 12.03.08

  Haha! Burfjord! Haha!

 6. Matsjenius
  Skrevet den 10.07.08

  Oh my god!
  Hva i alle herrans navn er det som feiler deg.
  Blir så provosert av sånn jækla bedrevitere og bedreværere som deg.
  Hvorfor kan du ikke bare la whiggas fra Burfjord få lov til å gå med plastikk bling og kalle bensinstasjonmannen mr.T. Gjør de deg noe kanskje?
  Du er sikkert bare misunnelig på gutta som tør å uttrykke seg, mens du selv er en bleikfeit datageek som sitter inne å spiller WOW ved en hver anledning.
  Og eneste grunnen til at du henger på den lokale Statoil stasjonen er vel får å kjøpe pornoblader og pølse med rekesalat og rå løk.
  Jeg kan tenke meg at du er en bitter ungkar med alt for lite å fylle dagene dine med.
  Dra til Thailand å kjøp deg ei kone, så du har noe å fylle dagene dine med!
  Lykke til!

 7. Redaktøren
  Skrevet den 10.07.08

  Ja, matte (kan vi kalle deg matte?) – det var jo dette med å være bedreviter og ikke dømme andre da.. som du skriver. Godt gjort.

  Man kjenner seg selv best på andre, ikke sant?

 8. Victoria
  Skrevet den 19.07.08

  he he he.

 9. En som liker det beste fra de fleste sjangre:->
  Skrevet den 01.08.08

  Du har tydeligvis ikke skjønt noe særlig av hva hiphop-kultur er, og du er tydeligvis ikke interessert i å vite noe mer om det heller. Tror du at en sjanger er forbeholdt et geografisk sted, eller tid? Det betyr at du også tenker slik når det gjelder f.eks punk, eller rock også antar jeg…(!) Sier litt om perspektivene dine.
  Dette innlegget ditt var helt idiotisk, ser ingen grunn til å kommentere det ytterligere.

 10. Errol Pires
  Skrevet den 15.09.09

  Fy faen, kom over dette her tilfeldig ass, hvis du virkelig mener at hip hop ikke kan utføres av nordmenn har du nok mange som samtykker, men du er tydligvis ikke personen til å uttale deg om hip hop. Det du forklarer som bullshit er det verste jeg har hørt. Hip hop er lyrikk, poesi og ord som skildrer dine egne meninger og følelser. Selv de største legendene innen hip hop i USA hører på norsk hip hop. Hip hoppen i USA i dag er ridm and bullshit. Du skriver om nordisk kultur og alt det drittpreiket der ass, vi lever i 2009 man, vikingarna er for steinalder mennesker. Den dagen du har like rask hjerne som en proff rapper skal jeg klappe. Du hadde nok ikke klart deg i en battle en gang. Norsk kultur a dø. Hip hop har et dypere budskap enn vikingarna og all den danseband dritten. Den musikken du kaller skandinavisk stolthet er det jeg liker å kalle for morro musikk, får lattekrampe av å høre på sånn musikk ass. Danseband er ompapa musikk, simpel dritt musikk. Å dop er i alle musikk genere. Tror rockerene doper seg enda mer enn hip hopperene for å si det sånn. Hip hop er nok litt for dypt for deg tror jeg. Vet du hvem tommy tee er likzm. Lenge leve hip hop cracklab motherfucker

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post