Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Min forakt for Oslo

Jeg hater hovedstaden, Tigerstaden, Søringstad eller hva man velger å kalle denne ubrukelige byen dette Nisselandet har valgt til sin viktigste by. Christiania het vel drittbyen før, men jeg sier bare: Same shit, new wrapping. Oslo er rett og slett den soleklart styggeste byen jeg noensinne har besøkt. Og det sier faktisk en del, for jeg har vært mange ganger i Hammerfest. Dessuten er jeg oppvokst i Alta, som innehar den prestisjefyllte TV2-tittelen “Norges styggeste bysentrum”.

Det er bare det at TV2 tok feil. Alta har ikke Norges styggeste bysentrum, det er Oslo. Det ser jo rett og slett ikke ut. Og lukten! Ikke glem lukten! Ufyselig er et nøkkelord i denne sammenhengen. Det lukter bedre av Svenske papirfabrikker enn av Norges hovedstad. Og det er faktisk ikke å overdrive heller. De få gangene man faktisk er nødt til å innfinne seg i dette helvetet av en by, så er det slik at man går rundt og lengter etter lukten av oppkast og katteurin.

Elendigheten starter allerede rett etter landing på Norges mest ubrukelige flyplass, nest etter Hammerfest International Airport, nemlig Gardermoen. Man går av flyet. Den ufyselige lukten av Oslo, av trafikk og av søringer er så sterk at det formelig svir i øynene. Deretter skal man kjempe med alt fra uteliggere til hippe børsspekulanter om en taxi av årgang ‘74, bare for å finne ut at taxisjåføren akkurat har gått ut i streik. Så du må ta bussen. En buss fyllt til randen av de ufyselige menneskene vi Finnmaringer kaller søringer. Etter vel tre timer ankommer man så Oslo S. Norges aller usleste terminal. Deretter ut i det fri. Trodde du. For du trenger ikke å gå mer enn ti meter vekk fra Oslo S før du blir overfalt av nitti polske tiggere og femten narkomane som bare vil ha en tier til kaffe.

Opp Carl Johan. Norges paradegate. Søppel og narkomane ligger strødd utover alt som finnes av grønne flekker – populært kallt gress. Overalt er det søringer og andre usle representanter av menneskerasen. Du finner hvite ungdommer fra Frogner som etter å ha sett én eneste video med 50 cent plutselig har fått det for seg at de er negre. Dessuten tror de at er oppvokst i Bronx. Dette forklarer selvsagt alle smykkene, hettegenserne og saggebuksene – men det finnes ingen forklaring på hvorfor det er så jævlig mange av dem. Det finnes bare én eneste ting i denne verden som er verre enn søringer; og det er søringer som tror de er afroamerikanere.

Øverst i denne vitsen av paradegate, finner vi slottet. Det vil si; det mest falleferdige bygget sør for Bodø – kanskje med et hederlig unntak i Stortinget (der skjer jo som kjent det største menneskelige forfallet innenfor veggene).

Men det verste er likevel det nye Operabygget. Jeg lurer på hvilke idiotiske fjotter som tenkte ut plasseringen. Var det bystyregruppa til Arbeiderpartiet? Til Høyre? Hvem vet. Fjotter er de uansett. For hvorfor i helvete skal den Norske Stat bruke noen surt opppumpede milliarder på et bygg for Italiensk folkemusikk? Som har et samlet publikumsantall på 14. På et helt år. Latterlig er det. Det er vel bare plasseringen av denne katastrofen som om mulig er verre. Hvordan foregikk debatten?

Gunnar (Ap): Hvor skal vi plassere dette milliardbygget spesielt beregnet for fiffen på beste vestkant?

Titten Tei (H): Hva med i en trafikkmaskin?

Gunnar (Ap): Genialt. Ring Skjøtt’n og spør om å få låne noen milliarder!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Min forakt

ARKIV | RSS

8 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. Caper
  Skrevet den 02.03.08

  Hahaha, rett og slett genialt, jeg kunne ikke vært mer enig. veldig bra skrevet 😉

 2. Kenneth Dreyer
  Skrevet den 04.03.08

  Synes nå for min del Oslo er en flott by jeg. Høres da langt mer fristende ut å være der enn å sitte i finmark hele dagen og blogge på en nettside som har døpt seg etter en agurk!

 3. eliza
  Skrevet den 04.03.08

  For det første så er Oslo litt mer enn ruta mellom Oslo S og Slottet da. Virker som om du uansett bare går i karl johan når du er i Oslo så du vet jo ikke hva du snakker om.

  For det andre så er det det faktum at tiggere, narkomane og prostituerte samler seg akkurat her et ganske sammensatt problem som har flere konsekvenser at du syns byen blir stygg av det – vi lever jo ikke i noen nazistat som gjør det mulig å bare jage vekk de man ikke syns «pynter opp» gata.

  For det tredhe skrives Karl Johan med K.

  For det fjerde så tror jeg at jeg uten å generalisre kan si at det ikke er så mange ungdommer fra akkurat Frogner som tror de er afroamerikanere og går rundt med saggebukse, er som regel en annen stil enn det som rår på Frogner. Og nordlendinger som tror de er afroamerikanere (sett mange!) ser ikke så himla mye bedre ut spør du meg.

 4. Redaktøren
  Skrevet den 04.03.08

  kenneth: jeg er enig. jeg sitter i Troms. grusomt å sitte i finnmark faktisk.

  eliza: nordlendinger som tror de er afroamerikanere burde skytes etter min mening. til skrekk og advarsel.

 5. avatar
  Skrevet den 07.07.08

  Fantastisk blogg – og fantastisk enig! En ting du har glemt: Det dummeste du kan gjøre er å dra kofferten din på hjul gjennom Carl Johan – det blir i så fall d samme som å kjøre slalåm gjennom spytt! Aldri har jeg sett så mye spytt- og snåtteklyser på ett og samme sted! Jeg gjorde også den feilen å få blikkontakt med en pakistaner som satt oppi spyttet sitt og ble møtt med et aggressivt «vadoserpå». Oslo er bare møkk.

 6. Aravis
  Skrevet den 11.07.08

  Haha man blir sur og bitter av å bo så langt nord eller ?

 7. Jonny
  Skrevet den 05.08.08

  Hehe, det der var noe av det bedre jeg har lest.. Du hater virkelig «søringer», eller meget fordomsfull som vi også kaller det..
  Du kommer ihvertfall med et slikt hatsk angrep på tigerstaden spessielt at det blir helt komisk..

  Det du gjør er hvertfall å bekrefte mine fordommer mot nordlendinger at de hater disse «søringene».. Men kanskje du ikke er representativ da, for hele landsdelen.

 8. Atle
  Skrevet den 09.08.08

  Joda, dette er en gammel post, men bare må få ut det, at jeg er DYPT skuffet over Agurkposten etter å ha lest dette!

  Dere har husket på de narkomane. Dere har husket på alle uteliggerne, og dere nevner all tiggingen, men har dere glemt alle horere som du treffer på omtrent på alle gatehjørner? – Der etter hva jeg vet, ett stort flertall attpåtil er av utenlandsk opprinnelse?

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post