Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Ni ting som er alvorlig galt med fotball

Fotball er verdens klart vakreste idrett. Og samtidig den klart mest populære. Dessverre er det en hel del elementer vi ikke skjønner. Elementer fotballen burde tatt et klart oppgjør med. Vi ramser her opp de ni mest alvorlige. Altså: topp 9 ting som er alvorlig galt med fotball.

Sportssjefer og sportsdirektører

Jan Åge Fjørtoft, Lars Bohinen, Lars Tjærnås, listen er lang. Sportssjef, sportsdirektør, whatever. Det vi spør oss om er følgende: Hva faen er det de egentlig gjør? Hva er arbeidsoppgavene deres? De tar jo ikke ut laget, for det gjør treneren. Ikke trener de laget heller, for igjen – det gjør treneren. De uttaler seg ofte på fjernsynet, så er det informasjonsansvarlig de er? Vel, i så tilfelle burde vel kanskje klubben kallt dem nettopp det – informasjonssjef. Og kanskje heller vurdert en med bakgrunn innen kommunikasjon?

Er det sportssjefen som kjøper spillerne? Vel, da burde man kanskje heller ansatt en jurist for å ordne kontraktene? Og hvis det er papirarbeid man har behov for å få gjort, så burde man kanskje lett etter en sekretær?

Så hva i svarte helvete er det egentlig sportssjefene gjør? Noen som vet?

Ekspertkommentatorer på TV

To timer etter at Ivar Morten Normark fikk fyken i Tromsø på grunn av manglende resultater ble han ansatt som ekspertkommentator i Tv2. Tom Nordlie ekspertkommenterte Startkamper helgen etter at han fikk fyken i nettopp Start fordi Start lå an til nedrykk. Og idag kan TV2 skilte med «ekspertene» Bengt Eriksen (har spilt høyreback i 4.divisjon), Kjetil Rekdal (sparken i Kaiserslautern etter å ha tapt 30 kamper på rad) og Petter Myhre (fikk sparken i Vålerenga etter å ha ført Enga til nedrykksplass). Mini Jakobsen er også «ekspert», men han har tydeligvis fått jobben fordi han tør å si «kuk» på TV.

Vi spør oss: er det å vise seg som en totalt udugelig trener den viktigste kvalifikasjonen for å bli ansatt som «ekspert» på fjernsynet? I så tilfelle kan man like godt ansatte oss, for vi klarte det kunststykket å rykke ned med Liverpool i spillet Football Manager. Vel, kanskje vi er overkvalifiserte?

Hårbøyle

Thorstein Helstad og en hel drøss italienere har det til felles at de alle sammen spiller med hårbøyle. Diadem, maskara, eller hva faen det nå heter. Feminint som helvete er det iallefall. Vi ser ikke helt vitsen. Det vil si; Ja, vi skjønner at gutta kan få håret i øynene og av den grunn trenger noe som holder håret på plass. Morten Gamst Pedersen har løst problemet med å bruke 15,6 kg hårgele. Thorstein Helstad bruker altså hårbøyle. Ja vi skjønner dette med at man kan få håret i øynene.

Men.

Når man altså har et yrke der man er litt avhengig av å se godt.. så hadde det vel kanskje vært en ide å klippe seg? Bare en tanke..

Sondre Kåfjord

Se på bildet av fotballforbundets leder. Se godt på øynene. Se veldig godt på øynene. Hvor lenge.. Vi spør: Hvor lenge.. Hvor lenge har denne mannen vært våken??

Siden 1881? Er dette en del av et merkelig veddemål av typen «Jeg skal ikke sove før Østsiden vinner Tippeligaen!»? Vi bare lurer.

«Skader»

Vi menn liker jo å være tøffe, sterke og den greia der. Men. Hva er egentlig greia med at fotballspillere, som jo må ansees som toppidrettsutøvere, legger seg ned og hyler som stukne kvinnfolk bare en motspiller toucher dem i skuldra?? Skjønner de ikke at det ser jævla lite kult ut? Skjønner de ikke at de ser ut som noen bleikfise mammadalter? Skjønner de ikke at vi alle ler av dem? Skjemmes de virkelig ikke?

Det å legge seg ned på den måten MÅ da gjøre noe med manndommen etterhvert.

Å takke Gud

Vi så det på søndag. Silva på Aalesund takket Gud opptil tjue ganger i løpet av kampen. Vel. Vi har ikke noe imot Brasilianere – og spesielt ikke noe imot Brasilianske kvinner – og heller ikke noe imot Gud. Men, ærlig talt:

Hvis Gud virkelig finnes, tror du virkelig.. at han sitter å følger med på Aalesunds kamp mot Viking??

Tarik Elyonnoussi

Tarik Elyonnuoussi (eller hva han nå heter) sa på TV at han hadde store problemer med å holde tårene tilbake etter å ha spilt for siste gang på Fredrikstad Stadion. Buuuuhuuuu! Det er bare fotballspillere som klarer å si slikt. Vi andre klarer uten videre å slutte i en jobb for å begynne i en annen uten å sippe som unger på grunn av det. Skulle tatt seg ut som vi hadde satt oss ned utenfor Rema 1000 og grått fordi vi skulle begynne å jobbe på Rimi.

Fotballspillere må ha et følelsesregister som er så frynsete at vi sannelig min hatt håper de aldri støter på noen av de problemene vi andre må forholde oss til. Tenk hvis Morten Gamst Pedersen hadde gått fri for sin favoritt hårgele, eller om Thorstein Helstad hadde mistet diademet sitt?

Da hadde vi vel fått følgende overskrift i VG dagen etter: «Fant ikke Diadem: Hengte seg i Kjelleren.»

Dødsfall

Jada, det er alltid trist når noen dør. Og særlig hvis denne «noen» er moren din eller en nær venn eller noe. Men herregud da! Moren til John Terry døde sånn ca rett etter jul, og han var et vrak resten av sesongen. Det ble skrevet sanger og supporterne gråt og det var et sant lurveleven til helt ut i mai. Vel, vi andre har jo også mødre som dør, uten at vi dedikerer resten av høstjobbingen på Narvesen til henne av den grunn.

Det er trist når mødre dør, men vi har alle mødre som dør. Døden er en del av verden og livet. Se forøvrig forrige punkt om følelsesregister og tårer.

Christiano Ronaldo

Kunne kommet i mange av kategoriene her den godeste Ronaldo, spesielt dette med frynsete følelsesregister. De MANGE tårene han gråt etter at Portugal var slått ut av Fotball-EM var betegnende for mye av det denne kjerringa står for. Det er snakk om en fuckings fotballturnering! Get a grip, liksom.

Men, det vi vil fram til er jo dette med at han kallte seg selv «Slave» etter at Manchester United liksom synes at han bør respektere 100års kontrakten han har skrevet under for litt siden og ikke bare hoppe videre til Real Madrid ved første og beste anledning. Ærlig talt: når man har en jobb som innebærer å «jobbe» max 2 timer daglig, spille litt fotball (som man liker) i helgen, og MULIGENS tjener 200 milliarder på det hvert jævla år.. da er man ikke akkurat kvalifisert til betegnelsen «slave».

I så tilfelle vil vi også være slaver.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Featured, Sport & Spill

ARKIV | RSS

8 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. Christian
  Skrevet den 29.07.08

  Du glemte å ta med at det er forferdelig kjedelig å se på fotball…

 2. Redaktøren
  Skrevet den 29.07.08

  Beklager, det glemte vi sannelig, Christian.

 3. Martine
  Skrevet den 03.08.08

  Har du problemer!?
  Det virker i allefall sånn når man leser dette!
  Selfølgelig blir livet forandret etter at vi har mistet noen sånn som moren vår! Du kan ikke si at det er rart at John Terry ikke var seg selv etter at moren hans var død! Og du har da vell ingen ting med hva Morten Gamst Pedersen har i håret!?
  Eller hva Thorstein Helstad Bruker for å holde håret unna øynene når han spiller! Og du kan heller ikke komme her å si at det er teit å si at det blir synd å forlate en klubb man har spilt lenge i!
  Det blir bare for dumt!
  Hilsen Martine Danielsen Strand!

 4. mr. G
  Skrevet den 04.08.08

  Til : Martine Danielsen Strand!

  For det første er du kvinne, som snakker om fotball, da synes jeg det er mye bedre for deg å holde kjeften din. Bruk den heller til andre fornuftige ting, som å suge min pikk. For det andre; hvorfor i Guds navn spør du «har du problemer» også kommer du med den klassiske «det virker i allefall sånn når man leser dette». På skolen lærer man at man er fri til å skrive hva man vil, jeg kan skrive om pikken min i munnen din og legge den ut på min nettside uten å «ha problemer». Du må lære deg at du ikke kan definere «at en har problemer», hvis det hadde vært tilfelle, hville jeg syntes I HVERTFALL at DU har skikkelige seriøse problemer.

  Ja livet blir forandret, men har du lest det jævla innlegget? Poenget hans er at vi/som ikke er fotballspillere, kan ikke gå rundt i ett år og skylde alt på at morra er død. (som f.eks den jobben du har , gatehore: du kan ikke skylde dårlig suging på at morra di har dødd, men det kan en fotballspiller og det er vi faen lei av.

  Dust, når noen er i media 24/7 så har vi selvfølgelig noe med det å gjøre. Fotball skal liksom representere manndom/mannhet, men så ser vi at alle sminker seg med 2 tonn gele i håret akkuratt som en hore (deg f.eks). Fotball er ikke bare Pederesens, han eier ikke fotball (forstår du?) , det er egentelig vi tilskuere som er inntekten deres, så de burde faen meg begynne å oppføre seg som en mann.

  Jeg gidder ikke svare på de tåplige spørsmålene dine. Men jeg anbefaler deg å ta en kurs i «det virkelige liv for horer» ved UIO, og definitivt «Fotball for horer som aldri har hørt det før» eller kanskje litt samfunn og etikk… Jeg vetta faen, ta grunnskolen på nytt du, kanskje du lærer noe denne gangen. Les på Wikipedia om fotball. Se «Thelearningcompany_horer_som_aldri_har_hørt_om_wikipedia.net

 5. Babe
  Skrevet den 15.08.08

  Når det kommer til fotball så gjør damene det bedre enn menn..

  OL … WM

  say no moore

  Blondy

 6. Hah.
  Skrevet den 17.08.08

  Haha, Blondy.

  Damene gjør det bedre enn menn? Damer konkurrerer mot damer, og menn konkurrerer mot menn, så hvordan kan du si at damer gjør det bedre enn menn?

  I OL har damene alltid et lag som kommer på førsteplass, det har mennene også. Det samme med VM.

  (btw så knuser menn damer når de konkurrerer mot hverandre 😉 )

  Say no more…

  Not-so-blondy.

 7. Bjørn
  Skrevet den 04.09.08

  Godt skrevet. Hvis du legger til tikkende trenerbomber som Ståle Solbakken, Owe Røssler m.fl. har du rollemodellene fra helvete… Les gjerne bloggen min om emnet på http://www.sevallson.blogspot.no

 8. Martine
  Skrevet den 15.02.09

  Du må jo virkelig være ensspora på sex! Hvorfor gidder du å svare når du bare framstår som en kåt dritonge! ?

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post