Hjem | Arkiv | Best of | F.A.Q. | Facebook | Abonner via RSS eller RSS via E-post | Sponset av Lån uten sikkerhet

Ny rapport: brukere av Mac mer intelligente enn PC-brukere

Statens råd for forbruksforskning har forsket, i samarbeid med ENOVA, på hvilke mennesker det er som bruker de ulike løsningene av datamaskiner som finnes på markedet. Man har forsøkt å komme fram til en såkalt «gjennomsnitts»-bruker, kan Dvaskbladet melde i dag. Og resultatet er langt fra overraskende.

Mac-brukerne slår nemlig PC-brukerne på alle fronter. Gjennomsnittsbrukeren av Mac er nemlig langt mer intelligent, tjener atskillig mer, og lever på mange måter et mer harmonisk liv – enn den typiske PC-brukeren – som ofte er den typen mennesker samfunnet forøvrig ser på som «losers».

LOSER OG GEEK
mac_small.jpgDen typiske PC-eier bruker nemlig maskinen stort sett til hjernedøde (rapporten bruker faktisk dette ordet) oppgaver man med fordel like godt kunne brukt en standard Playstation til. Rapporten fastslår at PC-brukere stort sett spiller spill med ekstremt voldelig innhold, og dessuten såkalte nettverksspill der World of Warcraft dominerer stort.

Forøvrig bruker PC-eiere maskinen til lite matnyttig, heter det i rapporten. Et besøk på VGNett i ny og ne, kanskje et par innlogginger på nettbanken og selvsagt bruker også PC-eiere en del tid på farsotten Facebook. Men det går stort sett i spill.

Rapporten slår fast at en typisk PC-eier bare tjener vel 60% av det en typisk Mac-bruker drar inn. Den typiske bruker av Mac slår også Knock-out på PC-brukerne når det kommer til utdanning. Den typiske Mac-bruker har minst 4 års høyere utdanning, mens den typiske PC-brukere som oftest bare har et mislykket opphold på Videregående bak seg.

PC BRUKERE ER BARN
Alle tallene kan kanskje virke dramatiske, heter det i rapporten, men alt har sin forklaring: PC-brukere er nemlig som oftest langt yngre enn Mac-brukerne. Det er naturlig at barn liker spill, heter det. Og dette med utdanning er jo også ganske naturlig all den tid den typiske PC-eier som oftest ikke er over 20 år.

PC-brukerne er som oftest barn, og oppfører seg deretter, heter det.

JOBBER MED MASKINEN
Rapporten slår fast med stor tyngde at den typiske Mac-eier bruker maskinen til å jobbe med. Gjerne innen kreativt arbeid som design. Dette kommer ikke som noen stor overraskelse på noen all den tid Mac stort sett har vært valgt av kreative mennesker – programvaren følger gjerne kundene. Det er derfor man kan se at salget av typiske bilderedigeringsprogrammer og videoredigering totalt domineres av Mac-plattformen. Det selges nesten ikke programvare av denne typen, altså typiske «nytte-programmer», til PC. Spill dominerer totalt.

KRIMINELLE PC-BRUKERE
Det kanskje verste rapporten slår fast er at den typiske PC-eier er langt mer tilbøyelig til å begå straffbare forhold, sammenlignet med den typiske Mac-bruker. «Kriminelle er som oftest ganske lite intelligente mennesker med lav eller ingen utdanning, akkurat som PC-eiere som oftest er», heter det i rapporten.

Forskningen viser at minst 95% av PC-brukerne har lastet ned ulovlig materiale fra nettet, gjerne pornografisk av natur. Det samme tallet for Mac-brukere er bare 7%.

«Dette viser igjen at Mac-brukerne er harmoniske og intelligente mennesker, mens PC-brukere stort sett er barn uten noen stor framtid.»

Heter det altså i rapporten.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagret i: Data

ARKIV | RSS

Stikkord: , ,

6 kommentarer - (Legg igjen din kommentar..)

 1. *Shopping & Shampanje* » bloggarkiv » Apple=min venn.
  Skrevet den 18.01.08

  […] ikke ment for meg – eller jenter generellt – men i går….fant jeg denne…og den bør ALLE lese. Bare for å […]

 2. Fredrik Gyllensten
  Skrevet den 18.01.08

  Haha, denne var morsom.. ‘Statens råd for forbruksforskning’, ja – ikkesant 😛

  Men jeg tviler fortsatt ikke på at det er en liten sannhet i den fine ‘rapporten’ du har funnet opp…

 3. Redaktøren
  Skrevet den 18.01.08

  Funnet opp?
  Hva mener du?

 4. Erlend
  Skrevet den 19.01.08

  Merkes at redaktøren av denne artikkelen bruker en PC da.

  Ser det på det første bildet, siden det står «Jeg er ikke domm»

  Alle med barneskolen bak seg burde da vite at man ALDRI skriver to «m»-er i slutten av ett ord. Så bruker redaktøren en PC på skolen? Eller er han/hun ferdig med 5. klassen i det hele tatt, eller skriver redaktøren av egen erfaring med å være idiot?

 5. Redaktøren
  Skrevet den 19.01.08

  Redaktøren vil bare påpeke det morsomme i at Erlend her klarte å finne den ene av de to feilene i ordet «domm».

  De to m’ene er nevnt. Bra.

  Men, du glemte at O’en heller ikke hører hjemme der. Det skal være en U. Altså: dum.

  Redaktøren, som forøvrig er Mac-bruker, konkluderer dermed med at Erlend er PC-bruker.

 6. Anna, macbruker
  Skrevet den 03.06.09

  Haha! Genialt.

Legg igjen din kommentar..

Hjem | ArkivBest ofF.A.Q.Facebook | Kontakt | Topp @ BareBlogg.noTopp @ BareBlogg.no                    
Abonner via RSS eller RSS via E-post