Fra tid til annen så er det greit å sette pris på livet og drømme seg bort. Vi bør alle prøve å holde oss unna å låne penger så vi ikke havner på luksusfellen og en reportasje i SE & HØR. Som et proaktivt alternativ her så har vi valgt å lage en øvelse som vi i Agurkposten anbefaler alle å gjøre, nemlig å tenke ut 11 dumme ting som kunne gjort deg konkurs med et forbrukslån.

1. Satset alt på rødt i en runde roulette
2. Kjøpt Bitcoin
3. Kjøpt flaxlodd
4. Startet renovasjonsselskap i Thailand
5. Investert i Geddit
6. Investert i Monobank
7. Kjøpt en bit av månen
8. Shorta Tesla aksjen
9. Startet vaffelfabrikk
10. Investert i en mongolsk hest
11. Lei russebuss og begynn med rutebuss

Nå er det nok sikkert mange som syntes at det hadde vært lurt å kjøpt Bitcoin eller investert i en mongolsk hest. Det har jeg respekt for på alle måter, jeg tror vi alle kan være enige om Geddit i det minste. Jeg tror nok dessverre at dette er noen av de dårligste ideene jeg har hatt, men samtidig så hadde jeg hatt ekstremt lyst til å realisere disse.

Poenget her er at man har ganske mange idiotiske ideer som alle kan realiseres med et forbrukslån. De kunne alle fått deg i dype gjeldsproblemer og det føles skikkelig godt å innse selv at man ikke skal realisere disse. Denne øvelsen gjør at du slettes ikke kommer til å ta opp et forbrukslån og man får i det minste lyst til å putte penger i banken. I tillegg så vil denne øvelsen gi deg en oversikt over hvor dum du egentlig er.

Dette kan være en perfekt syretest for om du vurderer å flytte sammen med noen eller kanskje få barn med noen. Da bør du si til dem, jeg ønsker at du skriver ned 10 dumme ting du ville gjort med et forbrukslån på 500000,-. Da finner du fort ut hvem personen er og hvordan de tenker. I tillegg så finner du ut om hun/han er dummere enn deg.

Har full forståelse for at folk havner i gjeldsproblemer og denne testen handler ikke om å gjøre narr av dem. Det er heller en proaktiv måte å få folk til å la være å ta opp denne type gjeld og senere få en betalingsanmerkning. Unngå gjeld og dumme ting!