Å onanere regelmessig er sunt for deg, og takket være sexleketøy har du litt hjelp i den avdelingen. Ikke overraskende har disse små orgasmeassistentene en veldig interessant historie. La oss utforske 15 ting du kanskje ikke vet om dem.

1/ Verdens første dildo dateres tilbake til 28 000 år. Hvis du er under inntrykk av at eldgamle mennesker ikke hadde leketøy rundt, tenk igjen. I 2005 rapporterte BBC om en veldig gammel fallus oppdaget i en hule i Tyskland. Den var 20 centimeter lang og tre centimeter bred og samlet av siltstein.

2/ Den moderne vibratoren ble født av et behov for å dempe kvinnelig hysteri. Langt tilbake da, hysteri var en ansett sykdom blant den kvinnelige befolkningen som besto av en «vandrende livmor» (OK?). Docs trodde at disse kvinnene bare trengte en god leg – eller rettere sagt en jordknusende orgasme. I 1869 kom den dampdrevne sex-enheten til, takket være den amerikanske legen George Taylor.

3/Mr. Taylor’s vibrator ble kalt Manipulator. I følge Vice patenterte doktoren verktøyet hans. Det var et polstret bord med et hull og en bevegelig ball i midten av det.

4/Den første elektriske vibratoren ble oppfunnet på 1880-tallet. Britisk lege Joseph Mortimer Granville opprettet den første elektromekaniske sexenheten på 1880-tallet. Hvis du synes noe av dette er fascinerende, kan du sjekke 2011-flippen Hysteria.

5/ I 1918 var vibratorer tilgjengelig i Sears-katalogen. I delen for husholdningsapparater, nærmere bestemt.

6/ I dag er markedet for vibratorer stort. I 2013 ble sexleketøyvirksomheten anslått til å tjene rundt 15 milliarder dollar i årlig omsetning. Åpenbart har vibratorer kommet langt siden de ble brukt til «hysteriske» kvinner.

7/ I 2009 brukte halvparten av amerikanerne vibratorer. I følge Livescience hadde over 50 prosent av kvinnene brukt en vibrator, og rundt 45 prosent av mennene hadde brukt vibratorer i seksuelle aktiviteter. Vi kan bare forestille oss hvordan denne statistikken vil se ut nå.

8/ I Texas er det ikke lovlig å eie mer enn seks «uanstendige enheter» (vi tror de betyr dildoer). Dette er ganske jævlig, hvis du spør oss.

9/ Du kan kjøpe sexleketøy basert på mytologi. Hvis «en masse sytende tentakler» fra det eldgamle dypet vekker deg, prøv for all del å gjøre dette. . . ting.

10/ Gift kvinner har mer enn dobbelt så stor sannsynlighet for å bruke vibrator. Veldig interessant . . .

11/ Fifty Shades of Grey er ansvarlig for økningen i slaveri. Fifty Shades-vanviddet var ansvarlig for en økning på over 50 prosent i salget, ifølge sexleketøyfirmaet Adam og Eva.

12/ South Dakota kjøper mest sex-enheter. Idaho, West Virignia, Maine og New Hampshire er også der oppe.

13/Vibratorer er de mest populære lekene. Gummipenis kom på andreplass med 16 prosent (vibratorer: 19,2 prosent).

14/ Den dyreste vibratoren vil blåse i hjernen. Hvitt gull og dekket med diamanter, selges til $ 55.000.

15/ Vibratorer er nå høyteknologiske på måter du ikke kan forestille deg. Whoop.de.doo-vibratoren har for eksempel intuitive kontroller, en magnetisk USB-lader og blindeskriftprikker.

Fra selskapets Indigogo-side: «På innsiden av leketøyet er en svært intelligent mekanisme komplett med oppladbar strømkilde som er pent skjult under et lag med hvit medisinsk silikon, noe som betyr at den er helt vanntett og, viktigst av alt, 100% hygienisk.