I en ny-oppstartet bedrift er det viktig at man har god kontroll over regnskapet allerede fra første dag. I oppstarten skal det ofte handles inn en del varer og gjenstander som skal brukes i arbeidet, enten det er produksjonsutstyr, kontorrekvisita eller kjøretøy. Alle disse gjenstandene må utgiftsføres i regnskapet, og man må sørge for å raskt skille på hva som er private kjøp og hva som hører til bedriftens regnskap. For å sikre god drift i fremtiden også, uansett om man akkurat klarer å holde bedriften på et positivt driftsresultat, eller om man tjener så godt at man kan handle på listed options, er det viktig å ha god kjennskap til bedriftsregnskap.

Lag egen separat bankkonto

Visste du for eksempel at enhver bedrift er pålagt å ha en egen separat bankkonto for bedriften som er helt separat fra eventuelle personlige bankkontoer? Unntaket er dersom man driver et enkeltmannsforetak, for da regnes all inntekt som personlig inntekt, og ikke som bedriftens inntekt. Det er allikevel veldig lurt å ha en egen konto til bedriften for å gjøre det enklere å skille bedriftens økonomi fra egen privat økonomi. Når du skal velge bank er det lurt å se på kostnadene og gebyrene knyttet til transaksjoner, uttak, introduksjonstilbud og administrasjonsgebyrer. Ikke minst burde man også vektlegge kundeservicen man er tilbudt, da dette også er en viktig faktor når man har behov for hjelp underveis.

Bruk nettbaserte regnskapsprogram

Når man skal føre regnskapet er det ikke bare essensielt å velge et program som gjør det enkelt å utføre de lovpålagte oppgavene som regnskapet er. Det er også svært lurt å finne et nettbasert program fordi dette vil sikre dataene dine dersom noe skulle skje med utstyret. Det hender jo støtt og stadig at PC-er blir ødelagt, men det er heldigvis svært sjeldent at skytjenester mister innholdet som er lagret. Derfor vil du være mye tryggere på at regnskapet du er pålagt å lagre i 10 år vil være trygt lagret på nett. Det finnes en rekke gode regnskapsprogram på nett for tiden, så utvalget er rikt. Her gjelder det å finne det programmet som føles mest intuitivt, og som gjør det så enkelt som mulig for deg til å håndtere regnskapet. Husk at regnskapet er svært viktig å ha god kontroll over, så dersom du ikke føler at du behersker å føre regnskap må du ansette en regnskapsfører som kan gjøre denne jobben for deg.

.