I en landsdekkende undersøkelse blant et representativt utvalg av befolkningen kommer det fram at de fleste kvinner gladelig gjennomgår nesten hva det skal være av ubehageligheter – bare de blir brune av det. Forskere mener at dette er en del av forklaringen på hvorfor kvinner gladelig reiser til ubehagelige land som Bulgaria. – Det handler om å være brun, alt annet er underordnet, sier en forsker som ønsker å være anonym.

– Vi har sett eksempler på kvinner som gladelig har bodd på skitne og dårlige hotell, spist mat som best kan karakteriseres som søppel og latt hele familien skure og gå – uten å bry seg om annet enn at de selv skal bli brunest mulig. Det er skremmende hvor langt kvinner er villige til å gå i jakten på det perfekte utseendet.

HYSTERI
– Vi nordmenn er ikke akkurat bortskjemte med sol og sommer, og det er nok dette som er forklaringen på hvorfor så mange av oss blir rent hysteriske bare solen så vidt glimter til bak en sky og tempraturen når 10 grader. Norge stopper når det er fint vær. Det må kunne betegnes som rent hysteri det mange driver med.