Skrev en liten post om bensinprisene her forleden. Egentlig som et slags svar til alle kampanjene som går landet rundt om at det muligens finnes viktigere ting her i verden enn billig bensin. Muligens. Hva med renta? Den betyr mer for folks økonomi enn bensinprisene, men det finnes ingen kampanjer med Svein Gjedrem av den grunn. Og hva med klimaet? Er det ikke litt viktigere at kloden overlever, enn at du slipper å ta bussen til jobb? Hva med fattigdom? Hvorfor er det ingen kampanjer mot nedskjæringene på ulike avdelinger på sykehusene for eksempel?

På reumatologisk avdeling på Universitetssykehuset i Tromsø var det for et par år siden et stort fint venterom. Det var sengeplasser til alle som trengte det. Det var kort og godt veldig bra. Idag? Vel. Venterommet er borte. Isteden må folk vente på noen krakker langt borte i en korridor. Sengeplasser? Borte. Jeg tuller ikke. Idag ligger pasientene stort sett i korridoren til nyreavdelingen. Snart er reumatologisk avdeling redusert til én lege, én seng og én sykepleier. På deling.

Men ingen snakker om slike ting. Neida. Det er ikke langt nær så viktig som å sikre at man kan kjøre til hytta i sin nye SUV. Og, gud forby, at ens små drittunger skulle være nødt til å gå 2 kilometer hjem fra skolen. Snakker om krise.

La oss ta det viktigste først:

 1. Klimaproblematikken er vanskelig. Ja. Vi vet det. Det er selvsagt ikke 100% sikkert at det er mennesker som har skapt den utviklingen vi ser. Men, sjansen for at det faktisk er VI som har skapt krisen er såpass stor at det ville være uansvarlig å ikke ta noen forholdsvis harde grep. FrP er selvsagt imot dette. Siden det altså ikke er 100% sikkert, liksom. Vel, hopper du ut av et fly uten fallskjerm er det jo ikke 100% sikkert at du dauer. Du kan jo være heldig å treffe et tre eller en madrass eller noe, men mest sannsynlig dauer du. FrP – og mange av kommentatorene vi snart kommer til – mener det er like greit å bare ta sjansen likevel. Resten av verden mener at vi skal bruke fallskjerm. Fordi vi er såpass sikre på at vi mest sannsynlig dauer uten.
 2. Folk flest i Norge kan uten problemer betale for bensinen. Folk flest i Norge, med et unntak av de 5-6% som lever på sosiale ordninger, bor i enebolig, har minst 2 biler, hytte på fjellet og reiser minimum 2 ganger i året til syden. Ikke kom å fortell meg at 15 kr for én liter bensin er noe problem.
 3. Transportsektoren er en annen sak. Og de fattige. Men, da må vi jo hjelpe disse, ikke sant? Via særordninger. Man kan for eksempel gi transportsektoren avgiftslettelser på drivstoff. Men, poenget er at Trygve Hegnar, og folk flest, ikke trenger samme støtten. For de har råd. Og ihvertfall Trygve Hegnar. Jeg er helt med på å gi avgiftslettelser til de som trenger det. Men resten av dere? Nope.

Og, så kommer kommentatorene på banen. Og de er bare sååååååå sinte på meg. Og gud så sinte de er. Fly forbanna liksom. Og for hva? For at jeg hinter om at det muligens finnes viktigere ting i denne verden enn billig bensin? Javel. Jeg må le. Og jeg skulle ønske at vi fikk se samme engasjement for miljøkampen. Som jo tross alt er mye viktigere enn at regjeringen øker avgiften på bensin med «hele» 5 øre…

Et lite utvalg av de mer sinte:

 • Fy hvor harry du er, “Redaktøren”…. Du har helt klart problemer med å bevege deg mentalt…
 • vet du hva er poenget med bil? Det er et transport middel, som er laget for å transportere folk, hva f* skal jeg gjøre når jeg bor i et høl, hvor bussen ikke går på søndager, skal jeg liksom gå 10km for at du skal få bedre samvittighet og redde miljøet? Setter du opp avgiften, setter du en gevær mot skallen din.
 • jeg syns at de skal sette en avgift på alle bloggere, slik at vi sliper å lese sånn tull og piss hver eneste gang en artikkel popper opp i en avis. IKKE skru opp avgiftene, bare en ekstra inntekt for DEN NORSKE STAT
 • SKRU NED avgiftene er vel egentlig det jeg ville si.. neste gang du har noen meninger hold det inni deg er du snill.. Ha en fin dag;) licki licki on your dicki
 • Så vi som bor på landet må flytte til en by?
  Idiotisk.
  er avhenging av Bil og flytte til en by kommer aldri til å skje, naturen er fin her og det forblir den lenge også
 • Når det gjelder satsingen på klimaet så er de så kunnskapsløse og ubrukelige som det går ann. Og for de av oss som ikke tror på menneskeskapt oppvarming så gjenspeiles dette i politikken.
 • Når det gjelder ditt argument om distriktene. Hvor trangsynt, unnskyld utrykket, er du?! Folk kan gå, kjøre moped eller flytte? :S neste gang du spiser mat du ikke har produsert i din egen hage. Tenk over de som bor ute i distriketene, og som faktisk produserer maten du spiser. Alle kan ikke bo i byer, avfolkning av distriktene er faktisk ett problem i dagens samfunn, og om du ønsker mindre folk på veiene så motsier du faktisk deg selv her.
 • Du er en latterlig person, som halvveis sitter og skryter av å få skrevet av ditt og datt på skatten, hvor mange % av norges befolkning tror du dette gjelder? Nei se til helvette å sett deg inn i andres folk livssituasjon! Tenk over dette neste gang du sleper den lemlestede kroppen din bort til den jævla Toyotan din etter å ha fylt drivstoff!
 • Hei ditt krøppel.

  Hvorfor i helvette kjører du bil på bekostning av skattepengene VÅRE? (Vi som faktisk BIDRAR OG YTER LITT FOR SAMFUNNET).

  Ikke nok med at vi skal selv betale dyrt for bensinen men vi må til og med betale for krøppel som deg…

 • Noen her skulle hatt juling så det synger etter.
  “Eg er funksjonshemma så eg skriver alt av på skatten, og eg må ha bil.” Kan du for faen ikke bare rulle rundt i en jævla elektrisk rullestol da? flytt til byen å rull rundt. eller skaff deg en elbil! nei det blir vel ikke aktuelt.

  Norge er overbefolka av idioter (å ikke sleng tilbake at eg er en av dem blir bare dumt gitt)

 • glemte vist å ta med en vesentlig ting. hvordan vet man at det er menneske skapte klima endringer? Etter det eg har fått med meg har jordkloden endra seg rimelig mye siden tidenes morgen. det har vert istider og diverse.. menneske skapt det og? er en del av utviklingen til jorden dette.
 • Er ikke alle som lever fett vet du. Så hva sier du? Kanskje bensinprisene da begynner å gnege seg langt inn i skallen din? Hva?
  Men inntil du svarer ja på min henvendelse, så kan du i bunn og grunn bare leve videre i din feberfantasi.

Tja. Hva skal man si? Annet enn.. Jeg DRITER i hvor sure dere er på meg. Dere er patetiske. Bli voksne. Se «en ubehagelig sannhet» med Al Gore. Og for Guds skyld; jeg har null påvirkningskraft på regjeringen. Mine innlegg leses neppe av Kristin Halvorsen. Så, send hatmailene deres til henne isteden.. Jeg kan dessverre ikke gjøre noe med bensinprisene deres. Dessverre.

Men, hadde jeg hatt litt makt over bensinprisene så skulle de nok ligget på mellom 30 og 50 kr literen..