Mediehuset Agurkposten har lenge bare vært en intellektuell høyborg for særs intelligente mennesker, men nå er Agurkposten sannelig min hatt størst også. Både i form av kvalitet (selvsagt) – men også i form av trafikk. Agurkposten slår nemlig Knock-Out på våre konkurrenter i følge de siste tallene fra Alexa – nettets klart mest troverdige statistikktjeneste:

Agurkposten er inne blant de 60,000 best besøkte nettsidene i verden. Ja, i VERDEN! Ikke verst, men det ligger svært hardt arbeid bak disse imponerende tallene. Ofte har vi jobbet mer enn tre kvarter i strekk. Lange dager. Redaktøren husker en tirsdag for noen uker siden der vi (grøss) oppholdt oss på kontoret i over tre timer. Vi drev forsåvidt å testet et mini-helikopter kjøpt inn fra Biltema, men det er en annen sak. Vi var på kontoret.

25,000 fortapte sjeler

(klikk på bildet for full størrelse)

Google Analytics avslører at den siste måneden har drøyt  fortapte sjeler besøkt Agurkposten. Det er egentlig skremmende mange. Vi velger imidlertid å se på det som et tegn på at verden er i ferd med å bli et bedre sted. Vi leverer jo tross alt artikler i den absolutte toppklassen. Knut Hamsun har ingenting å stille opp med. Men, nå er han jo tross alt død også.

Tallenes tale er klar: Mediehuset Agurkposten (rank: 59,432) er størst blant de viktigste avisene i Nord-Norge. Vi er større enn Nordlys.no (65,109), vi er større enn Altaposten (375,694), Vi er større enn Avisa Nordland (88,343). Og – vi er større enn Ranablad (447,114). NB! Tall fra Alexa – lavere er bedre.

Ingen hjelp fra Staten

Likevel får vi altså ingen pressestøtte. Vi ringte kulturdepartementet, som selvsagt leser Agurkposten flittig, for å legge fram vår sak. Alle de små pissavisene rundt omkring i dette lange landet får utbetalt millioner av kroner hver dag – til tross for at de leverer stoff av langt dårligere kvalitet enn oss. Men, det at vi nå har blitt større enn dem alle – uten hjelp – brukes nå mot oss! Vi er rett og slett blitt for store til å kunne få hjelp fra staten i form av pressestøtte:

Agurkposten.no må regnes som en av landets aller viktigste og beste nettaviser. Høy faglig integritet og medarbeidere i den absolutte verdensklasse har gjort at mediehuset pr dagens dato må regnes blant de beste og viktigste. Derfor finner vi det ikke riktig å gi en slik mastadont av et mediehus pressestøtte. Det er nemlig ikke nødvendig. Agurkposten klarer seg selv, og det skulle ikke forundre oss om Agurkposten på litt sikt kan konkurrere ut VGnett som landets viktigste kilde til nyheter. (Torgrim Holte Engen, Kulturdepartementet)

Skjønte vi det ikke? Vi er blitt for store, for gode, for bra. Vi klarer oss selv. Synd å si det: men vi er enige. Det finnes så mange drittaviser rundt omkring i dette landet som trenger all den hjelp de kan få. Vi har forståelse for departementets stilling i denne saken. Vi er rett og slett for flinke.

Må straffes

Oppe i all gledesrusen må vi imidlertid komme med en bekjennelse: av og til leverer vi saker som er under vår verdighet. Selvsagt, for det meste er de sakene vi leverer våre lesere av ekstremt høy kvalitet, men enkelte ganger bommer vi stygt på både ball og mann. Dette skjer selvsagt uhyre sjelden, men det skjer.

Derfor har vi kommet fram til at vi må straffes. Hardt og brutalt. Og siden vi er ganske opptatt av likestilling må straffen selvsagt reflektere vårt standpunkt. Det jobber bare menn på Agurkposten pr idag. Vi har derfor, i likestillingens navn, leid inn en straffepatrulje som utelukkende består av kvinner. De kommer idag, og iført tettsittende lærdrakter, skal de gi oss den straffen vi fortjener.