Vi velger å svare på noen spørsmål fra leserne til homsebladet Mann, siden vi selv ikke får noen spørsmål fra leserne. Ok, så er dette kanskje et slag under beltestedet, men slag under beltestedet er vi faktisk for – så det går bra. Plumpt er bra, bare det er plumpt nok. Og ja, vi vet jo at bladet Mann ikke markedsfører seg som et homseblad, men hva skal man ellers kalle et magasin som er parfymert, som inneholder sminketips for menn, moter for menn og så mange annonser for klær at ikke engang kvinneblader kan konkurrere? I vår bok er dette et homseblad, og det er greit. Homoer er jo kule. Dessuten er de flinke med blomster.

Spørsmål 1: Flisete hår

Håret mitt har blitt utrolig tørt og flisete i sommer. Jeg pleier å farge det litt nå og da, og vet at det kan gi tørt hår, men nå er det helt krise. Hva anbefaler du?

Mann svarer: Det med hår er ikke alltid like enkelt. Veldig mye handler om å få en sunn og velfungerende hodebunn. Stylingrester blir ofte liggende igjen i hodebunnen og det er ikke bra. Derfor trenger du en sjampo som gir mye fuktighet til håret og hodebunnen samtidig som den renser godt. Kerastase har akkurat lansert en sjampo som de kaller Karastase Biotic. Denne inneholder bioflorine. Dette stoffet er et 100 prosent naturlig molekyl som regulerer hodebunnens mikroflora. I tillegg er sjampoen proppet full med vitaminer og mineraler. Og så bør du kanskje ta en pause når det gjelder fargingen. Det er prosess som sliter veldig på hårstråene, og etter en periode vil det synes på håret ditt. Sender deg en prøve i posten. Lykke til!

Agurkposten svarer: Barber deg på hodet. Er det greit for Bruce Willis bør det være greit for deg.

Spørsmål 2: Hudormer

Jeg er en gutt på 23 år som har veldig store porer på nesen. Hvis jeg klemmer litt på huden, tyter det hvit gugge ut. Er dette små kviser som ikke har utviklet seg ennå, og er det noe jeg kan gjøre med dem?

Mann svarer: Dette er såkalte hudormer. Det er ganske vanlig at gutter produserer mye talg, spesielt på nesen, i pannen og rundt nesevingene. Det du kan gjøre er å rense skikkelig, bruke en skrubbkrem og tilføre en litt fuktighetskrem. Prøv å ikke klemme på dem. Hvis de ikke blir mindre og hvis det plager deg veldig, finnes det serum som skal virke sammentrekkende på store hudporer. De er dyre og holder ikke alltid hva de lover, men det kan hende at du har bedre erfaring med dem enn hva jeg har hatt. Lykke til!

Agurkposten svarer: Bruk finlandshette. Prøv å holde deg unna Banken.