Sindre Låstad fra Glabladet er andre mann ut i vår flunkende nye intervju/quiz/lete-etter-sannheten serie der en rekke norske bloggere blir stilt overfor de samme spørsmålene. Kall det agurktid, fyll-tiden-med-hva-som-helst-tid, eller bare August.

Sindre er en snill gutt som ønsker å forandre verden, men som ikke kommer til å klare det fordi dialekten hans er så merkelig. Det er en slags Bergens-/Kristiansundgreie det er helt umulig å få teken på. Hadde man skjønt hva Sindre sa hadde han muligens klart å redde verden, men inntil ordboka «Sindre» foreligger får du bare lese bloggen hans. Han skriver da Norsk. Iallefall noe som ligner.

Under dette intervjuet kommer det fram at Sindre mener alle kvinner er like vakre, eller «bøgis» som det heter på svensk (Det blir litt sånn, Moskva-Marit, Porno-Caroline eller Jorun Stiansen? Ett fett, jeg tar alle. Yeah, right). Sindre gir heller ikke noe godt svar på om en Gorilla ville klart å drepe en bjørn, men han er fra Bergen og er sikkert ikke vant med ville dyr. Slik som vi er. Vi har nemlig sloss med en Gorilla.

1. Ville en Gorilla, etter din mening, klare å drepe en Bjørn?
Det kommer an på en rekke faktorer. Dette handler ganske mye om bevissthet og personlig utvikling. Dersom det var snakk om en meget intelligent og oppegående bjørn er det no chance in hell at gorillaen hadde hatt en sjanse. Med mindre gorillaen var av typen Gorillus Intelligentus. Dvs, en gorilla som allerede var kommet så langt med sin personlige utvikling at han var i ferd med å utvikle seg til et menneske. Vi stammer jo fra apene, ikke sant? Og vi er en ganske intelligent dyreart, er vi ikke? Nettopp. Gorilla: 1, Bjørn: 0. Med mindre han Bjørn også var et menneske. Da blir saken en annen.

2. Hva er din mening på argumentet om skoproduksjon: Håndsydd i Italia eller håndsydd i Vietnam – hva er forskjellen?
Jeg har ikke peiling. Nå som jeg er min egen sjef labber jeg bare rundt barbeint hele dagen.
Anyway – filosofering over håndsydde sko er ingenting annet enn en unnskyldning for å ikke starte for seg selv. Hvis du også vil slippe å ta stilling til dette spørsmålet, bli din egen sjef du også. Jeg har skrevet en handy guide om hvordan registrere enkeltpersonforetak på nettet. Bruk den nå, og du vil aldri være nødt til å filosofere over håndsydde sko igjen.

3. Hvilken TV-serie er verdens beste, og hvorfor?
24 og MacGyver. Tenk deg Jack Bauer og MacGyver som et team. Dette er en idé jeg kommer til å selge til Hollywood om litt, så ikke stjel den. Terroristene kommer ikke til å ha en sjanse mot kombinasjonen av de to herrenes tøffhet og fingernemhet. Lommekniven og oppfinnsomheten til MacGyver vil få dem ut av fangenskap til enhver tid, og tøffheten og råheten til Jack Bauer vil deretter jyves løs på terroristene, mens MacGyver finner seg en ny dame for hver episode, som han koser seg med i bakgrunnen av Jacks terror. Dette fordi MacGyver vil være ekspert til å dra damer som tenner på terror. Dermed får seerne alt: Vold, sex, spenning og en god dose humor av typen «stikke-en-borremaskin-inn-i-deg-mest-mulig-ganger-på-60-sekunder». Et familievennlig og koselig program i samme kategori som 7th Heaven. Alt gjøres jo nemlig i Guds navn.

Navnet på serien kommer til å bli «Jack Gyver og MacBauer på nye eventyr». Jeg burde nevne at de inngår homoseksuelt giftemål i serien, og dermed får hverandres etternavn. (Ex-MacGyver forblir riktignok bifil, for å innby til en rekke intriger i løpet av seriens gang). Homoseksualitet er i vinden for tiden, og derfor kommer denne serien til å bli mottatt ekstra godt. Det er planlagt 173 sesonger, og jeg har begynt på utkastet til de første to!

4. Se for deg at du skal stemme partiet Rødt ved stortingsvalget i 2009. Ville du klart det, når vi forteller deg at Marianne Aulie også stemmer Rødt?
Marianne Aulie? Artig at du skulle nevne henne. Hun er faktisk 53-menningen min, og av den grunn holder vi jevnlig kontakten. Da hun hørte om mine planer for «Jack Gyver og MacBauer på nye eventyr» insisterte hun på å få spille MacGyvers første flamme i episode 1. Hun stilte riktignok en betingelse om at hun kom til å opptre naken, noe jeg forøvrig ser på som positivt med tanke på seertall.

5. En Bjørn befinner seg på nordpolen. Først går den ti meter øst, så hundre meter vest, så hundre-og-femti-meter syd, og til slutt noen meter Nord.
Hvis en Gorilla hadde fanget bjørnen, ville den klart å drepe den da?

Hvorfor sa du ikke dette med en gang?! Da er jo saken klar. Bjørnen vil ikke ha en sjanse mot gorillaen ti meter øst, hundre meter vest, hundreogfemti meter syd og noen meter nord – på Nordpolen! Bjørnen er nemlig ikke skapt for dette terrenget med mindre den har «Is» til fornavn. Har bjørnen derimot «Is» til fornavn, samt at gorillaen er av typen Gorillus Komplettidiotus – da er saken klar: Bjørn: 1, Gorilla: 0!

6. Norges vakreste kvinne er.. og hvorfor?
Norge er full av vakre kvinner. Det blir umulig for et intellekt som meg å peke ut ÉN og si: «Du er en vinner!» Det ville blitt urettferdig mot alle de andre. Det er noe med dette å si «Ja takk, begge – for ikke å snakke om alle – deler». Folk burde lære seg dette, da de ville fått et bokstavelig talt mye mer tilfredsstillende liv. Ikke vær trangsynt – velg og vrak. Det finnes en overflod av alt du ønsker deg. Tenk positivt og du vil få det du vil ha. Inkl. jenter! Dette er Law of Attraction.

7. Du blogger fordi du..
..ønsker å forandre verden til det bedre! Dette innebærer bl.a. legalisering av homofile partnerskap for hunder (og etterhvert også katter), avskaffing av verneplikt, opprettelse av min egen religion; «De Glades Venner», innføring av dødsstraff for folk som ikke holder kjeft på kino – samt markedsføring av min kommende bok: «Hvordan tjene penger på blogging for smarte dummies».

8. Hva er den rareste plassen du har hatt sex på?
Bundet fast til en stol i en mørk og fuktig kjeller mens Jack Bauer terroriserte noen terrorister i bakgrunnen. …å faen… Nå røpte jeg akkurat plottet i neste episode av serien min… Jeg er så entusiastisk rundt dette at jeg ikke tenker på annet! Men dette kommer ikke på trykk, vel… Right?

9. Hva svarer du hvis vi sier til deg: «Ja, interessant det der, men tilbake til det du sa for litt siden om at du synes at snørr smaker litt som sæd»?
Hvordan i helvete har du fått innsyn i utkastene til TV-serien min??!

Les også forrige intervju med Iversen.