Beroligende aktiviteter for de stressede

Beroligende aktiviteter for de stressede

Stress er blitt et samfunnsproblem. I dag sliter mange med det faktum at de lever som roboter, og stresset tar over hele livet deres. Når du jobber mye, har barn, driver med fritidsaktiviteter og organisasjoner, blir det lite tid til overs for å roe seg ned.

Vi trenger alle tid til å slappe av. Det å ha det gøy med spill for eksempel er veldig viktig. Poker er en av de mest stressreduserende aktivitetene som finnes. Det å se en god film eller lese en bok er også anbefalt dersom du sliter med stress i hverdagen.

I denne artikkelen skal vi presentere beroligende aktiviteter for de stressede.

Slitsomt, men avslappende

1. Trening

Trening er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å bekjempe stress. Det kan virke motstridende, men å legge fysisk stress på kroppen din gjennom trening kan lindre psykisk stress.

Fordelene er sterkest når du trener regelmessig. Personer som trener regelmessig, er mindre utsatt for angst enn de som ikke trener.

2. Skriv

Du trenger ikke nødvendigvis skrive for penger for at du skal få noe ut av denne aktiviteten etter skoleårene. Mange nyter å skrive dagbok, mens andre har prøvd seg på å skrive hele bøker, uten mål om å bli millionærer.

Det å lufte ut tankene sine er veldig behjelpelig med tanke på stress. La inspirasjonen styre deg, og skriv til du føler et utløp for det stresset som plager deg.

3. Reduser koffeininntaket

Koffein er et stimulans som finnes i kaffe, te, sjokolade og energidrikker. Høye doser kan øke angsten. Folk har forskjellige terskler for hvor mye koffein de tåler.

Hvis du merker at koffein gjør deg urolig eller engstelig, bør du vurdere å kutte ned. Selv om mange studier viser at kaffe kan være sunt i moderate mengder, er det ikke for alle. Generelt regnes fem eller færre kopper per dag som en moderat mengde.

4. Tyggegummi

For en superenkel og rask stressavlastning, prøv å tygge en tyggegummi. En studie viste at mennesker som tygget tyggegummi hadde en større følelse av velvære og lavere stress.

En mulig forklaring er at tyggegummi forårsaker hjernebølger som ligner på avslappede mennesker. En annen er at tyggegummi fremmer blodstrømmen til hjernen din. I tillegg fant en nylig studie at stressavlastning var størst når folk tygget sterkere.

5. Tilbring tid med familie og venner

Sosial støtte fra venner og familie kan hjelpe deg å komme deg gjennom stressende tider. Å være en del av et nettverk gir deg en følelse av tilhørighet og egenverd, noe som kan hjelpe deg i tøffe tider.

En studie fant at det å tilbringe tid med venner og barn hjelper kvinner å frigjøre oksytocin, en naturlig stressavlastning. Husk at både menn og kvinner drar nytte av vennskap.

En annen studie fant at menn og kvinner med færrest sosiale forbindelser var mer sannsynlig å lide av depresjon og angst.

6. Latter hjelper alltid

Det er vanskelig å føle angst når du ler. Det er bra for helsen din, og det er noen måter det kan hjelpe på å lindre stress:

  • Lindrer stressresponsen din.
  • Lindre spenningen ved å slappe av musklene.

På lang sikt kan latter også bidra til å forbedre immunforsvaret og humøret. En studie blant mennesker med kreft fant at personer i latterintervensjonsgruppen opplevde mer stressavlastning enn de som bare var distrahert.

Prøv å se på et morsomt TV-program eller vær med venner som får deg til å le.

7. Lær deg å si nei!

Ikke alle stressorer er under din kontroll, men noen er det. Ta kontroll over de delene av livet ditt som du kan endre og forårsaker stress. En måte å gjøre dette på er å si «nei» oftere.

Dette er spesielt sant hvis du finner ut at du tar på deg mer enn du kan håndtere, ettersom sjonglering med mange ansvarsområder kan føre til at du føler deg overveldet.

Å være selektiv om hva du tar på deg – og si nei til ting som unødig øker belastningen din – kan redusere stressnivået.

Steng av litt…

Prøv disse aktivitetene i dag!

Du har helt sikkert prøvd flere ting for å redusere stresset. Arbeidet er kanskje ikke til å komme utenom, og ting vil ikke endre seg over natta. Men du skal da sannelig leve her og nå også. Da er det viktig at du i det minste prøver noe.

Vi anbefaler de ovennevnte aktivitetene, fordi vi vet at de fungerer. De vil gi deg smilet tilbake, og få deg til å føle deg bra. Lykke til med å prøve aktivitetene!