Jeg mener ikke at det er noen klar sammenheng mellom å være blogger og dum, men det er jo selvsagt en klar sammenheng mellom det å være helt opplagt idiot og sosialdemokrat. Det vet jo alle. Og bloggere flest er sosialdemokrater på verste måte. De vil skrive om katten sin, om at katten fikk unger idag og så vil de fortelle litt om kattungene etterpå. Og alt skal skrives med den største moralistiske pekefinger på denne siden av Nord-Korea.

Norske bloggere anser det som sørgelig og umoralsk hvis noen skulle falle for fristelsen for å skrive noe for (grøss) betaling. Norske blogger er kjemisk renset for enhver form for advertising, og med rette selvsagt – det er uhyre få annonsører som kan se noe som helst nytte i en annonse på norske blogger – til det er de alt for moraliserende og kjedelige.

Derfor vil tjenester av typen Bloggerwave aldri få noe særlig fotfeste her på berget. Som Lill Kristin Tvinde skriver i sin masteroppgave om blogging og markedsføring:

Å være blogger med et respektabelt antall lesere og mottar penger for å skrive om produkter, mener jeg går ut over deres integritet som ekte blogger. Å motta vareprøver, og å kunne velge selv om man vil skrive om det eller ei, er noe annet. Jeg er redd for at den grensen skal krysses. Bloggere skal være en vakthund, ikke et kjæledyr.

Agurkposten er ingen blogg i ordets rette forstand; til det er vi faktisk alt for talentløse, men vi har et suverent fortrinn i forhold til Norske bloggere: Vi mangler totalt skrupler. Vi skriver for betaling og lar oss kjøpe for summer som er små at det nesten blir pinlig. Av og til skriver vi til og med gratis; her om dagen skrev vi en artikkel om en kjent og kjær glamourmodell kun fordi vi fikk ligge med henne etterpå.

Det er sånn det er å være redaktør for Norges mest elendige nettside; lange dager og netter, men jobben innebærer også å ligge med noen av verdens vakreste kvinner med jevne mellomrom.

Neida, vi bare tuller. Vi ville selvsagt ALDRI solgt sjelen vår for penger. ALDRI. Vi ønsker å være en seriøs leverandør av mediale tekster, og vår integritet henger usedvanlig høyt. Vi ville ALDRI, ALDRI, ALDRI finne på å la oss kjøpe for knapper og glansbilder. Vi ville ALDRI skrive noe for betaling! ALDRI! ALDRI! ALDRI!

Forøvrig, vi har meldt oss opp på et male- og tegnekurs. Vi vil lære oss dette skjønner du. Derfor: kurs. Brevkurs. Vi gidder jo selvsagt ikke å stille opp i noe læringsmiljø eller noe sånt, til det er vi alt for sløve med egen intimhygiene, så brevkurs passer perfekt.

Muligens er dette noe for deg også. Det er forsyne meg gratis også. Ikke verst bare det. Iallefall i 14 dager eller noe. Meld deg på malekurs du også. Kanskje vi sees?