Politikere nå tildags spiser kameler i et stadig høyere tempo. Jeg formoder at selve svelgingen går lettere etterhvert som man lærer seg å like smaken. Det har sikkert tatt på for Kristin Halvorsen med alle kamelene, særlig når de går ned på høykant daglig – og da gjerne mothårs. Det er ikke alle som vet det, men det er faktisk ikke skjegg som ligger limt fast rundt på munnen på våre statsråder – det er hår fra ræva på en kamel.

Jeg antar at det skal mye til før politikere på riksplan skjemmes. At det skal omtrent like mye til før lokalpolitikerne i Tromsø by rødmer av egne flaue innspill og ansvarsfraskrivelser, ja det kom faktisk som en liten overraskelse. Ta Arild Hausberg som en godt eksempel. Som nybakt ordfører for landets største fylleby, Tromsø, har han løpt fra stort sett alt av løfter fra valgkampen. Han klarte sågar å få ansatt vennen sin som rådmann, sånn helt uten å følge noen regler som virket fornuftige på normale og friske folk.

Jonas Stein Eilertsen, som faktisk er litt av en breiflabb, har klart det kunststykket å først løpe fra sine venner han lovte å samarbeide med etter valget og rett i armene på sosialistene, for deretter å løpe fra løftet om å fjerne eiendomsskatten. Jonas har ikke bare vedtatt fortsatt eiendomsskatt, neida; han har til og med økt den. Verre kuvending skal man langt inn i SV for å finne.

Jeg lurer virkelig. På hvilket tidspunkt begynner politikere å tenke at «Gud, dette var flaut»? Det virker som om det skal jævlig mye til iallefall. Stoltenberg brukte blant annet sin egen nyttårstale på å tale sine egne tanker, ideer og ikke minst – reformer – midt imot. Det står det respekt av. Kristin Halvorsen har klokelig nok holdt kjeft om sitt løfte om å gå av hvis det ikke var full barnehagedekning innen utgangen av 2007. Nå er det 2008, og guess what; det er fortsatt ventelister på barnehageplass. Ikke at det betyr noe vesentlig, men det hadde jo vært kostelig om hun faktisk tok til vett og faktisk forlot sin post.

Bare ikke Øystein Kåre Djupedal hadde tatt over.

Motstanderne av regjeringen, altså verden forøvrig, har plutselig og over natten blitt verdensmestere på miljø. Det finner jeg noe spesielt. Til og med FrP prater pent om å redusere utslippene, og Høyre er i harnisk over at regjeringen dummer seg ut med en slags buklanding på Mongstad med et fossilt månefartøy. At Høyre, av alle, er blitt miljøinteresserte, er jo nesten litt for morsomt. Høyre skal være særdeles glade for at NyttpåNytt enda har ferie, for Gud himmel. Høyre var inntil høsten 2007 grusomt for Mongstad, Snøhvit og egentlig all oljeboring som kunne igangsettes. Plutselig vant Al Gore Fredsprisen, og da snudde Høyre trill rundt. Snøhvit var plutselig ikke så gøy lenger og Mongstad gikk bare under tilnavnet Mongostad.

Jeg har ikke lyst til å minne Høyre om at det faktisk er Høyre som har skylden for å vedta egentlig alt av boring og nye gassprosjekter – de gjorde det da de satt i regjering for noen få år siden, men jeg føler at jeg må likevel. Mongstad? Høyre sa ja. Snøhvit? Høyre sa jaaaa! Oljeboring i barentshavet? Høyre vil.

Derfor lurer jeg nok en gang; når skal egentlig Høyre begynne å skjemmes? Når skal Stoltenberg begynne å skjemmes? Når skal egentlig Kristin Halvorsen gå av? Men det jeg lurer mest på er selvsagt:

Hva faen er det Britney driver med om dagen??

Diskuter katt – katteforum