I 2017 så gikk vi til innkjøp av en varmepumpe, vi kjøpte den hovedsakelig for å få det kjølig om sommeren i et svært gammelt hus. Vi er ikke alene om det, i følge Varmepumpeguiden.no så finnes det i dag over 1 million varmepumper i norske hjem.

Selv så tvilte jeg veldig på effekten av en varmepumpe , men det var helt til vi fikk den i hus. Siden varmepumpen ble installert så har vi faktisk verken tenkt på om huset har vært varmt eller kaldt. Det har vært en helt perfekt temperatur i huset.

I dag når jeg skulle legge inn snøskuffene og broddene inn i vedboden, så kom jeg på «vedboden?». Da slo det meg, vi har gått en hel vinter uten å fyre en eneste gang. For miljøet er jo dette bra, men det sjokkerte meg at vi ikke hadde brukt en eneste vedsekk i år. Jeg følte omtrent en sorg i det jeg innså hva som hadde skjedd. Jeg følte meg rett og slett mindre norsk. I Norge skal man hugge, bære og brenne ved. Dette slitet er det som gjør nordmenn til nordmenn og varmepumper truer den norske harde kulturen.

Så er det da politisk ukorrekt å anskaffe og bruke en varmepumpe? Jeg kommer til å heise det norske flagget og ta sleggen for å knuse varmepumpen i dag. Anbefaler alle andre med varmepumpe til å knuse den!