Svaret er nei.

De siste årene så har det blitt veldig vanlig med noe man kaller for en «hundesele» når man skal ha med hunden i bilen. Dette er en enkel løsning som man kobler på den vanlige selen i baksetet i bilen. Hunden blir da sittende i bilsetet som en vanlig passasjer. Dette er en løsning som velges av veldig fordi den er billig og ikke minst så gjør den at du kan transportere hunder i mindre biler. Før var man nødt til å bruke et hundebur som ofte er svært tunge, tar mye plass og koster gjerne mye penger. Det er ikke slik lenger og en måte du kan finne billig hundebur på er å kjøpe dette fra nettbutikker som er spesialisert på dette. Her kan man gjerne få 30-50% av prisen som man normalt betaler i en etablert nettbutikk. Du burde kjøpe av en nettbutikk i Norge så du slipper å kjøpe noe du tror er billig men så ender plutselig hundeburet opp med å bli mer kostbart enn et som er til salgs i Norge.  Vi kan anbefale hundebur fra billige-hundebur.com , de har et kjempegodt utvalg av hundebur av alle typer.

Flere dyrebutikker melder om at de har solgt ekstremt mange hundeseler og det fikk oss til å sjekke ut hvor sikre disse hundeselene egentlig er hvis man sammenligner med hunde. Det har selvfølgelig blitt gjort veldig mye undersøkelser på dette og man har kommet frem til at hundebur er mye sikrere for hunden enn hundesele. Dersom man skulle være så uheldig å komme i en situasjon hvor man treffer en bil eller kanskje en tunnelvegg med en hund i sele. Så vil heldigvis passasjerer bli beskyttet mot «flyvende» hunder men det spiller liten rolle for tryggheten til hunden. Hunden er utsatt for flere seriøse skader som ofte ender opp med avlivning.

Om man virkelig ønsker å sikre hunden sin riktig så bør man ikke velge en hundesele. Da bør man heller velge et hundebur. Det koster mer, de er tyngre og det er kjipt å spise så mye plass av bilen. Samtidig så er hundene våre noe av det kjæreste vi eier og derfor så bør man investere de pengene, irritasjonen og kreftene et hundebur krever. Om man ønsker å kjøpe et hundebur billig så er det mulig. Du kan bruke Finn.no å kjøpe et brukt hundebur, her får man gjerne litt rimeligere bur, men de an være slitte. Hvis du skal kjøpe et brukt hundebur så er det viktig at du i hvert fall rengjør dette skikkelig før hunden flytter inn. Litt klorin og en skikkelig spyl pleier å være nok.