Enten du liker action, fotball, gambling eller strategispill finnes det nesten garantert et spill for alle og enhver til mobilen. De seneste årene har mobilspill blitt vanvittig populært og det lages stadig nye. Det er derfor ikke rart at mange ser til topp-lister over spill som er populære, fremfor å bruke lang tid på å lete selv i havet av spill som finnes på markedet.

Hva som karakteriserer et bra spill er kriterier som at grafikken er god og designet oversiktlig, at det er utfordrende, men samtidig ikke for lett og at selve spillets handling er underholdene. Med dagens teknologi har derimot de aller fleste appene nesten like god grafikk og funksjoner som man har når man spiller på PC, noe som gjør at stadig flere velger å spille på mobilen.

Action og spenning

Fortnite har blitt et utrolig populært spill blant mange og er et skytespill som byr på mye action og moro. I spillet kjemper man mot spillere i hele verden til det til slutt står igjen én vinner ved at spillverdenen krymper inn underveis, slik at man ikke kan unngå å møte på motstanderne. I Fortnite kan man også bygge ting som trapper og vegger for å hjelpe seg underveis i spillet og kjøpe oppgraderinger.

Er du glad i fotball kan spillet Score! Match være midt i blinken for deg og guttene. Spillet er enkelt å spille samtidig som det byr på god underholdning. Selv om man ikke vil vinne like mye som på spilleautomater kan man fortsatt lage en morsom konkurranse ut av spillet og tippe om hvem som vinner flest runder.

Battlelands Royale er et spill som ligner mindre på de klassiske skytespillene, men som går ut på det samme som Fortnite. Også dette er et skytespill hvor man til slutt vil stå igjen som vinner, men her er grafikken mye enklere og designet er mer som en tegneserie. Det føles derfor litt mindre realistisk enn spill som Fornite og passer fint for de som ønsker action men et noe mer uskyldig spill.

Hjernetrim og eventyr

Dersom du foretrekker spill med hjernetrim er Monument Valley 2 et spill som anbefales både for voksne og barn. Spillet kommer som en oppgradert versjon av den forrige utgaven og er et labyrintspill hvor man skal lede en mor og barnet hennes gjennom en labyrint. Labyrinten består av vakkert konstruerte bygninger hvor man må bruke hodet for å komme forbi ulike hindre. Spillet har også vunnet mange priser for sitt vakre design og utmerkede grafikk.

Alto’s Adventure er det siste spillet på listen og er et enkelt men veldesignet spill som baserer seg på snowboardkjøring. Her skal man gjennomføre løyper som går ned fjell og åser, samtidig som man samler poeng som finnes i form av stjerner og lysende objekter. På samme måte som Monument Valley har Alto’s Adventure fantastisk grafikk og spillverden man spiller i er enkel å drømme seg bort i.