Åslaug Haga er blant de politikerne som har ivret mest etter å detaljregulere det Norske folks privatliv i kraft av å være partileder for reguleringskåte Senterpartiet. Men, nå kommer det for en dag at Åslaug ikke har fulgt noen av de reglene hun selv har vært med på innføre. Og ikke nok med det; hun viser total mangel på både innsikt og respekt oppe i det hele.

«Dette er en heksejakt», sier hun til Dagbladet.

Ja, det har vært en heksejakt. Og nå er heksa Åslaug tatt med buksene nede. Det er forsåvidt ikke akkurat voldsomt alvorlige saker Åslaug har blitt tatt for, men det er meget alvorlig at hun for det første ikke viser noen forståelse for at folk synes det er flaut med såpass lang vei mellom liv og lære for eliten som Åslaug Haga er en del av. For det andre viser Haga en så lempfeldig og respektløs holdning til det offentlige at hun må kunne ansees for å være uegnet som statsråd.

For det tredje viser det seg nå at konsekvensene for hennes byggerot blir svært små, i motsetning til konsekvensene lignende saker for den vanlige mannen i gata. Haga fikk først en bot på snaue 7000 kr. Lommerusk for Åslaug Haga med fri bil, fri sjåfør og millionlønn. Lommerusk når man tar i betraktning at mannen hennes er toppdiplomat. Men, det spiller ingen rolle – for hun slapp å betale boten etter at «noen» fra et eller annet departement hadde tatt en telefon.

FIKK 1 MILLION I BOT FOR 5 METER LANGT GJERDE

Dagbladet skrev i 2006 om huseier Ann-Helen Berg i Svelvik som i tre år hadde kjempet mot kommunalt og statlig byråkrati for å få beholde et fem meter langt stakittgjerde. Og i 2006? Ja. Da var Åslaug Haga kommunalminister. Med et særlig ansvar for byggesaker og detaljreguleringer.

Kom denne saken innom Åslaug Hagas bord? Tja, det kan vi vel bare spekulere i, men det hadde jo unektelig vært enda flauere om Åslaug Haga var den som ga Ann-Helen Berg boten på 1 million kroner for en sak om i sannhetens navn er av enda mindre betydning enn Hagas egne saker. Det hadde vært morsomt om det var Haga som personlig gikk inn i saken og krevde både gjerdet revet og millionbot attpåtil.

Denne saken viser at det er meget langt mellom Jørgen Hattemaker og Kong Salamo. Haga bryter en drøss regler og får en klapp på skuldra. Ann Helen Berg bryter én bagatellmessig regel og får bot på 1 million kroner. «Alle skal følge reglene«, sier Jens Stoltenberg.

Eller mer riktig; Vi skal følge reglene, men eliten slipper.