Kanskje er du dritt lei den gamle jobben din, sjefen din overser deg totalt og dine kollegaer er noen fehoder. Du skulle gjort alt for og fått en helt ny jobb, men du har verken skiftet jobb på titalls år eller søkt arbeid på lange tider,eller du har tatt pappaperm og ikke vil starte opp i den samme gamle trøtte jobben igjen etterpå? Vel internett er stedet for deg å starte.

På internett kan man både finne historier om folk som er akkurat som deg, og hvordan de fant en jobb som de bare kunne drømme om. Kanskje det til og med var en jobb som både kombinerte deres kreative evner og deres intelligens, samtidig som den ga dem mer fritid og bedre råd.

I tillegg kan man få mange tips om hvordan man skal skrive CV-en sin, hva man skal skrive i en søknad, om man bør sende en åpen søknad også videre. Hvordan bør man oppføre seg på et intervju og hvordan bør man kle seg. Hva må man IKKE si eller gjøre, er like viktig i slike sammenhenger, og på internett kan man få tips om det også. Bruk f.eks. pappapermisjonen godt, utfork mulighetene.

Men den viktigste måten internett kan hjelpe deg på, er alle plattformene som legger ut ledige stillinger. Det er mange som søker på AETAT, uten å vite at dette er en avdeling som for lengst er historie. NAV sine sider derimot er aktuelle, men som registrert søker kan man se lenge etter jobb gjennom NAV. De er kun ute etter å trenere deg gjennom et system, så da finnes det mange bedre alternativ. Finn.no er et selvskrevet alternativ, her finner man mange jobber som er lagt ut. En annen side man kan bruke er karriere.no. Her er det enkelt å registrere en konto med sine personlige data, slik at arbeidsgivere kan finne deg. For å nevne noen andre:

  • Webrecruiter
  • JobbNorge
  • Jobbsøkerportalen
  • Karrierestart