Norges Fotballforbund har idag offentliggjort den nye fotballavtalen som sikrer Norsk fotball et milliardbeløp de neste årene. Mer viktig: Tippekampen er tilbake. Den har vært sårt savnet.

Tippekampen er et kjært barneminne for oss som er gamle nok til å huske sist gang Liverpool vant serien. Vi husker Tippekampen som en dag der vi kunne følge våre helter fra klokken 16 til klokken 1745, med Arne Scheie i kommentatorboksen. På sommeren fulgte vi Norske klubber og på vinteren? Engelsk Premier League. Det var deilige tider. Grøt, popcorn og tippekamp. En tradisjon verdt å ta vare på.

Dessverre har alt blitt ødelagt i det siste. Først overtok TV2 rettighetene til Premier League. Krise. Ingen Arne Scheie. Ingen grøt. Ingen popcorn og ingen Cola. Så mistet vi Tippekampen. Norges Fotballforbund fant nemlig plutselig ut at det var en god ide å gjennomføre søndagskamper. Helt krise. Og det verste: TV2 overtok disse rettighetene også. Så måtte vi til alt overmål betale Canal+ for å se engelsk fotball.

Ja, det var, er og har vært – mørke tider.

Men, idag er iallefall Tippekampen klar igjen! Arne Scheie gjør seg klar for en ny sesong, og alle hjerter gleder seg. Hadde vi nå tvunget Norges Fotballforbund til å gjennomføre ALLE kampene på lørdager – fra klokken 1600 – og på en eller annen måte klart å digitalisere stemmen til Arne Scheie slik at vi kan bevare ham i all framtid – så hadde vi nesten vært i mål.

La meg kort fortelle om Fotballpartiet – et flunkende nytt parti som stiller til valg i 2009. Fotballpartiet består av fotballidioter som egentlig bare er interesserte i fotball. Barnehager? Bryr oss ikke. Skoler? Bryr oss ikke, med mindre det er fotballskoler. Fotballpartiet stiller til valg på dette partiprogrammet:

  • Vi vil tvinge fotballforbundet til å gjennomføre ALLE kamper på lørdager. Tippekampen skal bevares. Ingen søndags, formiddags, mandags eller hengekamper. Skal det spilles kamp så skal den spilles LØRDAG. Klokken 16. Ferdig med det. Grøt må kokes selv (men vi vurderer å starte et Husmorparti, så kanskje det blir en løsning på dette også. Følg med!)
  • Ved bruk av moderne teknologi digitalisere stemmen til Arne Scheie, slik at vi kan beholde ham som kommentator i all framtid. Han er jo snart hundre-og-nitti år gammel, så det haster litt med dette. Den dagen Arne dessverre går fra oss, vil vi reise en bauta av ham foran Ullevaal Stadion.
  • Bruke Oljefondet til å kjøpe inn rettighetene til Premier League. Vi driter i hva det koster, vi SKAL ha disse rettighetene. Og heldigvis har Staten økonomiske muskler i massevis til å kunne gjennomføre dette kjøpet. Burde være en smal sak for vår framtidige Kulturminister.
  • Vi ønsker å forby kvinnefotball. Ikke er det kvinner, og ikke er det fotball. Men for å ikke støte våre mange kvinnelige velgere, ønsker vi å innføre Chearleadere i fotballen. Pauseunderholdning, kan du si. Vår kommende Kulturminister har allerede gått i forhandlinger med Team Aylar, Rask Models og Hill-Marta Solberg. Chearlederne skal trenes av representanter fra Club4.

Så følg med! Gjør din borgerplikt! Stem Fotballpartiet i 2009!