I et hemmelig notat som Agurkposten har fått tilgang til, går Fremskrittspartiet kraftig ut mot såkalt IQ-trening. «Dette er noe vi må kjempe mot med både nebb og klør», heter det i notatet. Etter hva Agurkposten erfarer er Siv Jensen og partiledelsen i Fremskrittspartiet rett og slett redde for å miste sine kjernevelgere: de dumme.

Statistisk Sentralbyrå har i årevis kartlagt hvem som stemmer hva. Tallmaterialet er vanskelig å ta feil av: Høyre har de rikeste og smarteste velgerne, med SV som en god nummer to. Kristelig Folkeparti har de eldste velgerne, og Rødt har de mest engasjerte. Arbeiderpartiet er det eneste partiet som tiltrekker seg velgere fra alle samfunnsklasser. Og FRP-velgeren?

Han har lav utdanning, tjener lite og kjører mest sannsynlig drosje. Dessuten misliker den typiske FrP-velgeren alle former for kulturell stimuli – utenom fotball. Ikke overraskende er FRP-velgeren også motstander av den nye loven mot sexkjøp i utlandet. Den typiske FrP-velgeren kjøper nemlig mer enn gjerne både sex og kone i Thailand.

«Hva skal vi gjøre uten alle idiotene våre?» heter det i notatet Agurkposten har fått tilgang på. Ja, man kan jo lure. Mest sannsynlig ville smartere velgere bety exit for FrP fra Stortinget.

Dessuten ville IQ-trening mest sannsynlig også gjøre det svært vanskelig for partiledelsen å få fyllt opp plassene i sentralstyret.

Ingen fra FrP var tilgjengelig for kommentar til denne saken idag.