Actionkameraet GoPro var nærmest en revolusjon i markedet da det ble lansert på starten av 2000-tallet, med sin nye teknologi, og gjorde livet langt enklere for actionutøvere som ønsket å forevige de fartsfylte øyeblikkene de opplevde. Med disse kameraene er det langt enklere å fokusere på det man faktisk driver med, mens filmingen går av seg selv. Men hvor dreven er du egentlig i bruk av GoPro, og har du noe nyttig GoPro-tilleggsutstyr? Vi gir deg noen gode tips til bruk av disse kameraene.

GoPro kan aktiveres med stemmestyring

Kjører man motocross, står på ski eller driver en annen aktivitet der det kanskje ikke alltid er like lett å bruke fingrene for å aktivere filmingen, så bør man være klar over at de nyeste GoPro-kameraene har stemmestyring. På denne måten kan du enkelt starte filmingen, gjøre enklere innstillinger eller skifte mellom fotografering og video. Lettere genialt!

Eget redigeringsprogram følger med

På de nyeste versjonene av GoPro får du med selskapets eget redigeringsprogram, som går under navnet Quik. Som navnet tilsier er dette et lettfattelig program som er ment for å gjøre redigeringen kjapp og enkel, med de viktigste funksjonene. For deg som søker det mer avanserte så vil neppe dette duge, men det er en enkel måte å klippe videoen på like etter at du har kapret den.

Mye nytt ekstrautstyr til GoPro

GoPro har tilbehør som gjør at det nærmest er ubegrenset med bruksområder. For eksempel så finnes det egne droner der du kan feste ditt GoPro-kamera, eller en skikkelig gripestang for deg som vil filme håndholdt, men med en armlengdes avstand fra kroppen. Stangen er også meget fleksibel med flere festeanordninger slik at den enkelt kan monteres på overflater, sekker eller lignende. Det finnes mye tilleggsutstyr til GoPro på markedet, så her kan man bare Google frem det man trenger for sine egne behov.

Prøv de ulike utsnittene

Med et vanlig GoPro-kamera kan du velge mellom tre ulike innstillinger for utsnitt (FoV – Field of View). Mange bruker den populære vidvinkelen når de skal kapre, noe som gir det spesielle preget mange kanskje har sett fra GoPro-videoer. Det er derimot ikke slettes alltid at det er dette utsnittet som er optimalt for det du skal filme, og følgelig bør man eksperimentere med de øvrige utsnittene som kameraet tilbyr. Dette er henholdsvis «medium» og «trang».

Bruk appen som følger med

Ettersom noen GoPro-modeller kan være noe knotete å navigere på, så anbefaler vi at man bruker den offisielle GoPro-appen. Denne har massevis av funksjoner og utvikles fortløpende. Blant annet kan man laste video og bilder direkte over på mobilen for visning, eller bruke appen for å gjøre innstillinger på kameraet mens det er koblet til. Mobilen blir altså som en slags visningsskjerm for kameraet, og er en optimal løsning når man er på tur.

Optimal lyd med GoPro

Det er ikke alltid det er like enkelt å kapre lyd av god kvalitet med et GoPro-kamera. Skal man gjøre seriøse opptak der lyden er veldig relevant, så er det kun ekstern mikrofon som gjelder. Dette fordi mikrofonen som er integrert sitter i et vanntett hus, noe som gjør at lyden må gjennomtrenge mye før den blir fanget opp. Du behøver ikke gå til innkjøp av en kostbar mikrofon for å få bedre lyd enn hva den integrerte mikrofonen klarer å fange opp – for de fleste mikrofoner gjør en bedre jobb her.