Varg Vikernes, eller Greven som han kaller seg, klager i Dagbladet på at han ikke blir prøveløslatt etter å ha sittet to tredjedeler av sin fengselsstraff på 21 år – en straff han ble idømt etter et bestialsk drap og et utall kirkebranner. Nynazisten, satanisten og fascisten Varg Vikernes forklarte retten at de noen-og-tyve knivstikkene kompisen Øystein hadde i ryggen med at «han hadde nok ramlet på en lampe». Klar for samfunnet?

Jo, ihvertfall ifølge ham selv. Han har etter eget sigende vært en mønsterfange. Som han selv sier: «Jeg har bare gjort ett lovbrudd i løpet av 15 år i fengsel«

Wow! Hvilken samfunnsstøtte! Bare ett lovbrudd! Hvor er Nobels fredspris? Hvor er den ledige stillingen som Biskop? Hvor er den ledige statsministerposten når man trenger den? Høres det ikke litt bedre ut med Kong Greven enn med Kong Haakon Magnus? Harald har sikkert ikke noe imot å la Greven overta taburettene etter at Kongen hører at Greven bare har gjort ETT eneste lovbrudd.

Men, hva var da det bagatellmessige lovbruddet?

Joda, Varg Vikernes hadde permisjon fra fengslet. Han TRUET til seg en bil, stakk av og ble funnet med en rekke skarpladde våpen av typen MP3. Han ble idømt 14 måneder ekstrastraff for dette. Snakker om bagatell. Det å true til seg en bil, stikke av og søke opp noen våpen – det er jo strengt tatt bare litt verre enn å stjele en sjokoladekake fra en guttevalp.

Det å ta en Japp fra Narvesen er da hakket verre.

En annen ting som virker noe merkelig er at han har kjøpt seg et småbruk til tross for over 40 millioner i gjeld, han har giftet seg og fått en hel drøss barn. Han har i tillegg gitt ut en hel haug plater under artistnavnet Barzum, som er en eller annen greie fyren har hentet fra boka Ringenes Herre – det skal være navnet til en Ork. Ærlig talt; når har han hatt tid til å sone?

Neida, han soner ikke. Han har såkalt «åpen» soning, som betyr at du kan treffe på ham på en rusletur i Tromsø Sentrum. Husk da at dette er en drapsmann, en kirkebrenner, en black-metal artist, en nynazist, en satanist og en fascist. Ergo en samfunnstøtte. Så gi ham sjansen da, Kriminalomsorgen!

Han har jo tross alt bare gjort ett lovbrudd!!