Kjetil «Penger løser alt» Rekdal er ansatt som ny trener i Aalesund Fotballklubb etter at klubben fant ut faglig tyngde på trenerplass ikke spiller noen rolle i fotball. Og det er jo sant. Bare se på de mange sportsdirektørene rundt omkring.

I db.no idag går Rekdal ut og lover at Aalesund skal være en maktfaktor i Norsk fotball innen 2011. Rene ord for penga, og penger? Vel, det bør styret i Aalesund hoste opp rimelig kjapt, for Rekdal er en dyyyyyr mann å ha på benken. Han kjøpte rundt regnet 50 spillere i løpet av sine år i Vålerenga. Det kostet bare hundre millioner. Veldig billig. Og Vålerenga vant serien med det aller dyreste og mest rendyrkede kjøpelag gjennom Norsk fotballhistorie. At klubben vant noe skulle vel egentlig bare mangle med det mannskapet.

Så gikk turen til Lierse, der Rekdal styrte klubben til et soleklart nedrykk. Deretter var det Kaiserslauterns tur. Etter to poeng på 30 kamper fant Kaiserslautern ut at Rekdal ikke var noe å satse på som trener, og Rekdal pakket snippesken og satte turen til TV2 – der han har vært en slags «ekspert».

Så de gladeste idag finner vi nok på Hamar. HamKam har med ansettelsen av Rekdal i Aalesund en meget god sjanse til å beholde plassen i Tippeligaen. Vi er ganske sikre på at HamKam berger plassen faktisk.

Aalesund rykker ned. Hvorfor? Vel, Transfervinduet er vel passert, så da blir det smått med dyre forsterkninger å hente for Rekdal. Da gjenstår bare det faglige. Og der, kjære lesere, har Rekdal omtrent like mye å fare med som en gjennomsnittlig spiller av Football Manager.