Lena Jensen, stortingsrepresentant fra SV har idag lansert SVs neste avgift: siden det er urettferdig at strømmen i distriktet er høyere enn i byene – vil SV legge på en ekstra avgift på bystrømmen, slik at prisnivået blir det samme over hele landet:

– Det er urettferdig at folk i distriktene skal betale mer i nettleie enn andre. SV mener viktig infrastruktur skal koste det samme over hele landet, og da må folk i byene heller belage seg på å betale litt mer enn i dag.

Som om vi skulle sagt det selv, og mange andre har også skrevet om denne særs viktige og fornuftige saken idag. Blant annet her, her, her og her. For å ta saken på forståelig norsk: siden enkelte har det ille, straffer vi de andre – slik at alle har det like jævlig. Hele forslaget kom fra et topp-topp-topp hemmelig notat som faktisk bare vi har klart å spore opp. Ikke så rart, vi er da Norges mest seriøse og beste nyhetsmedium. Her kan vi gjengi noen av de viktigste punktene fra det (vi gjentar) topp-topp-topp hemmelige SV-notatet:

  • Folk i distriktene betaler i gjennomsnitt rundt 100% mindre for sine boliger enn folk i byene. Dette er URETTFERDIG! Vi i SV vil ha like priser over hele landet, og ilegger derfor distriktene en avgift på 100% av boligens verdi for å utjevne forskjellene.
  • Folk i distriktene har ikke buss, trikk og T-Bane. Det har de derimot i byene. Vi i SV synes dette er URETTFERDIG! Vi har derfor tatt kontakt med AL-Quaida, og de har sagt seg villig til å sprenge alle busser, trikker og T-baner i lufta. Til gjengjeld får AL-Quaida drepe noen amerikanere (note to self: vi vinner dobbelt. Ned med USA!! Ja til Palestina!! Ned med Burger King!)
  • Barnedødeligheten i Uganda ligger på 50%. Dette er URETTFERDIG! Vi har derfor opprettet noen patruljer som skal drepe annenhvert nyfødt barn i Norge. Det er urettferdig at barnedødeligheten ikke er lik over hele verden. Patraljene skal lønnes etter statens direktiv (note to self: hør med Martin Kolberg om lønnen er lav nok)
  • Mange kvinner blir voldtatt rundt omkring. Dette er URETTFERDIG!!! Vi krever derfor at norske menn gjør sin borgerplikt og voldtar resten av landets kvinner også!! hallo i luke 19. Ingen skal lide mer enn andre. Hvis noen blir voldtatt, så må vi kjenne vår besøkelsestid og voldta resten også. (note to self: hvem skal voldta mennene? Dette er jo også urettferdig. Ta dette opp på neste regjeringskonferanse. Jens har sikkert en løsning.)

Og hvis du lurte: Ja, dette er bare tull og oppspinn. Vi fant bare på dette. SV ville jo selvsagt aldri lagt på noen avgift på boliger i distriktene. Hallo, de er da ikke på en annen planet heller.

I et annet topp-topp-topp hemmelig SV-notat heter det: «Vi skjønner ikke hvorfor velgerne forsvinner. Hva galt har vi egentlig gjort??» Nei, vi skjønner det ikke vi heller. Vi skal tipse SV hvis vi finner svaret.