Det har vært tørt med agurknyheter nå som ikke dreier seg om sykdom og andre ting. Vi har derfor slitt litt med å dra noe opp av agurkhatten men i dag så kom vi over den perfekt tidssyssel for deg som sitter hjemme uten noen ting å gjøre. Det er nemlig noe som heter «The Cardhouse Challenge». For vi har jo alle bygd vanlige korthus, det kreves jo gjerne litt øvelse her men for de aller fleste så er det en veldig enkel jobb. Vi i Agurkposten liker å utfordre oss selv litt mer og et vanlig korthus er ikke noe for hos.

Derfor har vi sett på et lite fenomen på YouTube som heter «The Cardhouse Challenge». Her er enkelt forklart utfordringen å bruke en kortstokk til å lage korthus som er annerledes og et annet design enn et vanlig korthus. Et godt eksempel på dette kan du se på denne filmen som vi fant på YouTube. Dette er er bare et av veldig mange forskjellige eksempler på design på korthus. For det går faktisk ann å lage ganske mange forskjellige typer korthus. Nedenfor har vi hentet litt inspirasjon fra en entusiast som har laget mange forskjellige konstruksjoner med kort.

Pyramider

Jepp, det høres umulig ut men det er ikke det. Man bygger i etasjer i firkanter hvor man starter med den største delen nederst. Deretter så bygger man den opp som en pyramide. Disse minner nok kanskje egentlig mest om templene fra Inka`tiden som man husker fra historiebøkene. Det er egentlig ikke en veldig vanskelig konstruksjon men det krever litt tålmodighet og øvelse.

Stadium

En stadium er kanskje den vanskelige måtene å bygge korthus på men den mest interessante måten å gjøre det på. Ved å legge bygge 4×4 med kort med en helning på kortene så vil du kunne få et stadium som ser ut som et gresk stadium fra oldtiden. Veldig komplisert og det bør kanskje ikke være det første prosjektet ditt.

Tårn

Dette er kanskje den beste måten å bli kjent med å bygge alternative korthus. Ved å bygge etasjer så kan man bygge høye tårn. Hvis dette er første gangen din så må du regne noen knall og fall.

Hva gjør du når du har bygget korthuset?

Når du har bygget din konstruksjon så gjelder det å dele denne på YouTube, Facebook og Instagram. Du ønsker å få med deg andre til å prøve det samme. På denne måten så høster du inn anerkjennelse for det store vidunderet du har laget og du oppfordrer andre til å gjøre det sammen. Poenget er at her vil man etterhvert få noen ganske ekstreme korthus som man sjeldent har sett tidligere. Merk gjerne innlegget med #thecardhousechallenge.