Søkemotoroptimalisering er ikke lenger så enkelt som tidligere hvor alt man trengte å gjøre var å kjøpe et domene med ordet du ønsker å rangere, skrive noen artikler og få et par lenker så var man plutselig i toppen. Nå er det ennå mer arbeid som skal til og ikke minst så skal man ha fersk kunnskap hele tiden. Hvis man behersker SEO så er det stor etterspørsel i arbeidsmarkedet etter SEO konsulenter. På Finn.no så finnes det hele 10 stillinger fra byråer og bedrifter som trenger folk til å jobbe med SEO i en eller annen form. 
 
Det som er veldig fint med jobber innenfor søkemotoroptimalisering er at det eksisterer ikke en formell utdannelse, du må bare ha erfaring og kunnskap. Det betyr at SEO er en unik mulighet for veldig til å kunne få en god jobb uten en lang utdannelse. Men hvordan kommer man i gang og blir god på SE0? 
 
Den beste måten å «trene» på er å lage seg en nettside innenfor en nisje med litt konkurranse. Så setter du i gang med å lese igjennom guider og tips for å rangere. SEO handler om å se hva som fungerer og mulighetene i det. Nedenfor har vi laget en liste over artikler og materiale som kan gjøre deg god på SEO. 
 
 
Disse 4 kildene vil gi deg mer enn nok å jobbe med den første tiden. Etterhvert som du begynner å se hva som gir resultater og lærer deg hvordan du skal jobbe med SEO. Da er du ikke langt unna fra kvalifisert til en junior stilling i et byrå. Er du god på SEO da? Mest sannsynlig ikke, men for at man skal bli god så trenger man å bli utfordret og det blir man i et byrå. 
 
Dersom man allerede jobber med SEO men ønsker å bli bedre så er det beste rådet å gjøre et prosjekt på siden. Det er når du prøver å implementere strategier fra start og lage en strategi at du kommer til å lære mest. I tillegg så vil man ved et eget prosjekt vie tid og tanker på en helt annen måte enn man gjør for en kunde. 
 
Hold deg oppdatert på hva andre gjør. Det finnes noen som nettsider i Norge som er ekstremt dyktig på SEO. Disse gjelder det å følge og prøve å hente inspirasjon i fra. Hvis du f.eks finner ut hvem som gjør det bra på søkeord som forbrukslån, kredittkort, bilforsikring og flere. Prøv å finn ut hvilken strategi de bruker og kopier denne. 

Trenger man kostbare verktøy og systemer for å bli god på SEO? 

Veldig mange tror man trenger kostbare systemer og verktøy for å få til gode resultater. Et godt verktøy gjør det selvfølgelig noe enklere men det er absolutt ikke et krav for å få til suksess. Google Search Console er gratis og du kommer langt med å kun bruke det.