Strømmetjenester har påvirket måten vi får med oss filmer og serier på drastisk. For en del år tilbake måtte man leie eller kjøpe filmer i butikk, mens nå har man dem tilgjengelig ved et tastetrykk. Dette gjør at delingen og inntaket har gått opp voldsomt, spesielt blant unge.

Videosjapper og bensinstasjoner var standard stoppesteder på vei hjem fra jobb og skole i helgene. De lå lenge an til å gå konkurs og sleit med å få refinansiert lån (se mer på refinans.net), grunnet dårlig utsikt for fremtidig business. Noen holdt ut håpet om at det var en gimmick, mens andre stengte tidlig.

Nå som man bare kan strømme alt, og nesten alt ligger ute på en eller annen strømmetjeneste blir mer filmer og serier laget for dette formålet, og kravet til kvalitet har sunket ettersom det handler om å få ut mye.

Før visste man ikke hva man ville se, men gikk til videobutikken for å «browse». Litt slik som man gjør på strømmetjenestene i dag, men i fysiske biblioteker istedenfor digitale. Det at det er digitalt og ikke krever nedlastning, gjør at man kan nyte langt flere titler og ikke trenger noe særlig utstyr.

De beste strømmetjenestene for filmer og serier på nett

De beste strømmetjenestene er de som tilbyr filmer og serier, både på nett og offline. Mange har begynt med muligheter for å laste ned filmen midlertidig, gjennom appene eller nettsidene sine, slik at de kan nytes selv når man ikke har internett.

Det er også ganske stor kniving om hvem som får strømme hva. De aller største strømmetjenestene tilbyr filmer og serier fra alle mulige utgivere, med egne valg for sjangere, undersjangere og ofte med egendefinerte kategorier, som for eksempel, «Populært nå».

Andre store nettverk, velger å starte sine egne strømmetjenester. Dette gjør de ofte for å få et monopol på sitt eget innhold, noe som gjør at de får garanterte kunder fra fans av studioet eller nettverket. Dette gjør det lettere å holde styr på hva som ligger i biblioteket eller ikke.

Topp 3 serier på Netflix

De 3 seriene som ligger på topp hos den mest utbredte strømmetjenesten, Netflix, er serier nesten alle kjenner til. Tjenester som er stå store som denne, kommer med et ekstremt imponerende bibliotek. I tillegg er det ofte stor etterspørsel etter å få lov å strømme de største seriene.

Hvis du sliter med gjeld eller har gjort dumme valg i forhold til videobutikker eller ikke har råd til å henge med på alle de forskjellige tjenestene, kan et refinansiert lån finne plass i budsjettet ditt til å velge deg ut de strømmetjenestene som har innhold som passer for deg.

Ifølge rangeringsnettstedet IMDb, er de mest populære seriene på Netflix følgende:

  1. Breaking Bad
  2. Rick & Morty
  3. Sherlock

Disse seriene skiller seg ut som veldig gode, og unike. De har gode anmeldelser på de fleste nettsteder som tilbyr brukerrangering, og får god kritikk fra mediene. Disse seriene kjenner de fleste til, og de er lette å falle for. Her kan man virkelig binge-watche.