Vi er inne i en spennende tid, vi henrettelsesinteresserte. Saddam Hussein har nemlig akkurat blitt hengt for et helt kobbel av forbrytelser mot menneskeheten. Helt garantert vel fortjent, selvom jeg kanskje synes han slapp litt vel lett. Men det skal vi komme tilbake til.

La meg først minne om den forrige store happeningen for oss henrettelsesinteresserte; Ceausescu, med frue, ble skutt i 1989. Den gangen var jeg åtte år. Og jeg så hele greia. Det satte visse spor, for å si det sånn. Jeg hadde mareritt om det i årevis. Spesielt husker jeg kona til dikatoren; hun så ut som en heks. Svææææært svart hår som sprikte i alle retninger. Rent utseendemessig, sånn gjennom flokete tv-bilder, lignet hun voldsomt på Eli Hagen. Han var bare stygg.

Jeg hørte smell, og plutselig var det over.

Henrettelsen av Saddam Hussein gikk ikke like mye inn på meg. Jeg er ikke 8 år lenger for eksempel. En annen ting er jo at mannen utvilsomt fortjente det.

Rettelse: han fortjente egentlig enda litt mer.

La meg derfor presentere noen henrettelsesmetoder som vi i henrettelsesinteressertes forening stemte fram på forrige årsmøte:

1. PUSSEMASKIN
Enkel metode. Man tar en ordinær pussemaskin, merke Black&Decker, med finkornet sandpapir. Og så begynner man. Tærne først. Håret til slutt. Poenget er at man skal pusse seg fra bunn til topp. Hovedproblemet med denne metoden er først og fremst at den dødsdømte svimer av etterhvert. Dette inntreffer som oftest når man har pusset seg litt opp mot knærne. Dette kan enkelt løses ved å ha en lege tilstede som stadig tilfører den dødsdømte medikamenter som holder ham/henne ved bevissthet. Adrenalin-sprøyter skal visstnok funke bra, mente et av styremedlemmene i henrettelsesinteressertes forening.

Rent bortsett fra utgiftene til medikamenter, så er denne metoden billig. Black&Decker er ikke så voldsomt dyrt, og pussepapir får man i metervis på enhver anstendig jernvareforretning.

2. HENGNING
Effektiv metode med klare ulemper. Hovedproblemet er at det hele går alt for fort. Den drapsdømte lider derfor ikke så lenge som ønskelig. Livslengden på den dødsdømte kan forlenges noe ved å bruke for eksempel pianotråd som skjærer seg inn i halsen. Vanlig tau er likevel billigere, og medfører betydelig mindre søl enn bruk av for eksempel pianotråd.

Utgiftene til krakk må også påregnes.

3. SKYTING
Effektiv metode med klare ulemper, i likhet med metoden hengning. Også henrettelser ved skyting kan gå for raskt unna, selvom lidelsen idet kula går inn i kroppen sikkert er stor. Men på denne metoden er det klare forbedringsmuligheter når det kommer til dette med å forlenge lidelsen.

Det gjelder bare å treffe dårlig. Treffer man panna eller hjertet ved første skudd er jo alt over, så her må man konsentrere seg om å treffe andre deler av kroppen. Tøm først et magasin mot beina, så mot ballene, så mot armene, så mot ballene igjen, og så kanskje litt i ræva. Deretter kan man jo, alt etter hva den dødsdømte skal henrettes for, vurdere å sikte på hodet.

Skyting som henrettelsesmetode er relativt billig. Våpen og ammunisjon får man kjøpt på gata i alle større byer for en billig penge.

Metoden medfører en hel del søl.

4. NÅR DET Å LEVE ER VERRE ENN Å DØ
Ofte er det sånn at det å leve faktisk er verre enn å dø. Når lidelse er det viktigste, så er livet som oftest et bedre alternativ enn henrettelse. Den dødsdømte kan for eksempel måtte se alle episodene av Karl & Co i evig reprise resten av livet. Det slår glatt samtlige henrettelsesmetode.

Ett av styremedlemmene påpeker at å se spørretimen på Stortinget i all evighet også må ansees som en betydelig lidelse. Men, resten av styret ønsker å påpeke at spørretimen på Stortinget ofte er latterlig, og av den grunn ikke kan anbefales.