Det finnes utallige forskjellige kjøkkenapparater man kan skaffe seg, som skal hjelpe deg med (nesten) alt du trenger hjelp til på kjøkkenet. Selv om man har kjøkkenapparater som i utgangspunktet skal gjøre livet lettere for deg, fins det derimot alltid de som likevel trenger litt ekstra hjelp. Enten det er fordi man har droppet å lese bruksanvisningen, eller fordi man følte det var en god idé å eksperimentere litt med hva kjøkkenapparatet faktisk var i stand til å få til.

Mikrobølgeovnen
Et klassisk apparat folk bruker feil må være mikrobølgeovnen. Selv om det er mange ting som kan varmes opp i en mikrobølgeovn, er det langt i fra alt man bør putte inn i den. Klassiske eksempler er blant annet å varme opp mat sammen med materialer som ikke bør brukes i maskinen, som metall, aluminium eller plast. Selv om man gjerne ender opp med å varme opp maten – som ønsket – er det kanskje ikke verdt det dersom gnistene flyr, og mikrobølgeovnen ender opp med å ta fyr. Maten smaker nok heller ikke spesielt godt dersom den er innkapslet i smeltet plastikk – enten den er varm eller ikke.

Blendere
Et annet kjøkkenapparat man ikke bør spøke med er blendere. Blendere kan være et hendig og bra apparat å ha for de som er glad i å lage smoothier. Man bør derimot unngå at blenderen er for full, og passe på at lokket sitter ordentlig. Dersom man ikke er obs på disse tingene kan man fort ende opp med at lokket fyker av, og at smoothie-blandingen ender opp med å gi kjøkkenet ditt en ny farge på interiøret – og da mener vi ikke den mest populære fargen fra Jotun.

Tørre ingredienser
En annen feil det er lett å gjøre, er å starte en kjøkkenmaskin test med kun tørre ingredienser i bollen – om du gjør en selv, skjønner du fort hva vi mener. Bruker man en oppskrift hvor man bruker mye mel, og man prøver å blande inn de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen med vispefunksjonen uten å ha tilsatt væske, ender man fort opp med at melet flyver til alle kanter, og man må vaske opp langt mer enn bare kjøkkenutstyret.

Håndmikser
Er man glad i å bake og ofte bruker håndmikser, er det også med disse farer og uhell man bør unngå. Selv om en håndmikser kan virke ufarlig og enkel å bruke, kan de også påføre både fysisk og psykisk skade på uheldige (og uforsiktige) forbrukere. Et klassisk skrekkeksempel, er forbrukere med langt hår, som ikke passer på å holde håret godt unna de hurtig roterende vispene i bollen. Dette kan raskere enn man rekker å si ordet visp, ende med at håret setter seg fast i den ene eller begge vispene, noe de færreste av oss ønsker å oppleve. I verste fall kan man risikere å måtte klippe av håret for å få det løs. På vår side http://www.altfordeg.com/ kan du derimot finne en test av de aller fleste elektriske hårstyling-apparatene du kan bruke til å style din nye hårfrisyre – slik at du fortsatt ser fantastisk ut.