Jeg er glad i film. Faktisk såpass glad i film at jeg eier et betydelig antall av dem. Rundt 200 filmer er i hus. Nå skal det legges til at det er et forholdsvis stort antall av filmene jeg bare har sett én eneste gang. Men slik regner jeg med at de fleste har det. Man har da sine favoritter. Men hvilken film er den beste jeg har sett? Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Det eneste jeg er sikker på at Crossroads med Britney Spears definitivt ikke er blant de beste jeg har sett. En annen ting jeg er sikker på er at Der Untergang kommer høyt oppe på listen.

Jeg er i tillegg blant de som har sett “Verdens beste film”, Citizen Kane. Og det i tillegg på kino. Man har da engang vært medlem av en filmklubb. Jeg har altså peiling på film, i likhet med alle andre som noen gang har sett en film. Men, jeg er sjelden på kino. Fordi det er så mange tullinger som skal se samme film som meg, bestandig og uten unntak. Det er noen mennesker som aldri skjemmes. Er du en av disse menneskene som aldri skjemmes, og i tillegg er en hyppig kino-gjenger, bør du absolutt lese videre.

Hvordan oppføre seg på kino:

1. Det er aldri stilig å kle seg ut når man skal på kino. Uansett om det er Star Wars eller Lord of the Rings som går. Men det finnes ett unntak: Hvis du er en skrekkelig pen dame, er det alltid greit å komme lettkledd hvis filmen heter Striptease.

2. Filmen varer vanligvis to timer. Du lider av spiseforstyrrelser hvis du ser det nødvendig å ha med deg mer enn én pose popcorn og én brus.

3. Klarer ikke du eller barnet ditt å holde kjeft i løpet av filmen, setter vi andre stor pris på om dere holder dere hjemme. Dette gjelder selvsagt også under filmer om Harry Potter. Barnevogn og kino hører ikke sammen.

4. Man svarer aldri telefonen på kino. Folk som svarer telefonen på kino burde piskes offentlig av de andre kinogjengerne etter filmen. Det er heller ikke greit å skrive tekstmeldinger på kino. Skjønner du ikke hvorfor bør du aldri gå på kino.

5. Du er nerd hvis du setter deg nederst i salen når det er ledige plasser lenger bak. Vitsen “Vi ser jo filmen før alle de andre” har aldri vært morsom. Det er heller aldri stilig å le av “vitsene” i for eksempel Stars Wars.

6. Boken er aldri bedre enn filmen.

7. Hvis du er kvinne og trekker med mannen din på filmer som “Pride and Prejudice” og “The diary of Bridget Jones”, er du forpliktet til å ha sex med ham etterpå. For ordens skyld: Det er lov å ha sex i en kinosal hvis man er vanvittig pen. Merk ordet vanvittig.

8. Hvis du er mann og trekker med mannen din på filmer som “Pride and Prejudice” og “The diary of Bridget Jones”, er du homofil.

9. Hvis du er kvinne og har sett filmen du trekker mannen din med på før, er det ikke noe poeng i å prikke ham i skulderen for å be ham legge merke til en spesiell sekvens. Han har mest sannsynlig begge øynene på lerretet uansett. Et hederlig unntak gjelder hvis det er et vanvittig pent par som har sex et par seterader lenger ned. I slike tilfeller er han forpliktet til å se på paret. Skulle han ikke se på paret som har sex to seterader lenger frem, er han homofil.