Do av gull

To venner gikk sammen langs veien en søndagsmorgen, da den ene sa til den andre:
– I natt var jeg på fest hos noen virkelig fine folk. Tenk at de hadde et do av gull!
– Do av gull, din tosk, svarte den andre – jeg var også på den festen. Du slo lens på tubaen til husverten, du!

Det ringte på døra, kona i huset åpnet. Utenfor sto en mann med sin kone. Jeg var på fest her i går, og kona mi vil ikke tro meg da jeg fortalte at dere har en do av gull. Kona i døra snur seg, og roper innover i huset: –
Halvard, han som dreit i tubaen din er her….

Kvinnen gikk til legen og klaget på et utslett på lårene. Du får kle av deg, så skal jeg ta en titt, sa legen. Kvinnen kledde av seg, og stilte seg foran legen og sa: Ser du, doktor, jeg har fått en grønn ring på huden på innsiden av hvert …lår. Kan du si meg hva det kommer av? Hm, sa legen, dette var merkelig. Han ble …sittende og tenke en stund, så spurte han: Si meg, har du vært sammen med en sigøyner i det siste? Ja, doktor, jeg har faktisk det, svarte kvinnen. Men hvorfor spør du om det? Der har vi forklaringen, sa legen. Øreringene hans er ikke av ekte gull!