Martin Kolberg har gått knallhardt ut mot en av oss, altså Ola Mæle, i flere medier – blant annet Dagbladet. Martin Koleberg mener at vi rikfolk liksom bare syter og klager på alt og alle, og liksom ikke betaler skatt og noen ting. Verre pissprat skal man lete lenge etter. Martin Kolberg har tydeligvis aldri vært rik.

For herregud da, Martin Kolberg! Tror du det er så faens lett å være rik?? Tror du ikke også vi sliter?? Tror du ikke at også vi rikfolk har problemer? At vi rikfolk har det vanskelig?? Tror du ikke vi har det helt jævlig, Martin??

Ok, så har de fleste av oss mer hår enn Martin Kolberg, og kanskje litt penere klær og brilller, men likevel: vi har jo våre problemer som vi fortvilt sliter med i en hard hverdag. La meg raskt oppsummere noen av de problemene jeg har slitt hardt med bare idag:

  • Skulle kjøpe meg ny bil. Praktikanten må jo ha noe å kjøre ungene i barnehagen med, liksom. Visste du at Aston Martin faen ikke leverer sin Vanquish i annet enn i fargen British Racing green??? Og at de faen ikke leverer Vanquish i stasjonsvogn?? Jeg måtte ta til takke med en lusen Toyota Land Cruiser til knappe 2 millioner!! Jeg bare skjemmes. Hvordan i helvete skal jeg forklare dette kjøpet på neste møte i golfklubben, Martin Kolberg?? Gjett om jeg kommer til å få høre det fra kompisene! Kjell-Inge kommer til å le av meg og sikkert true med å kaste både meg og bil på havet.
  • .. og når vi er inne på praktikanter: visste du, Martin, at det faen nesten ikke er mulig å oppdrive ledige praktikanter i dette landet?? Hva skal jeg gjøre?? Vaske slottet selv?? Hallo i luke 19, Martin.
  • Måtte kjøpe meg ny lommebok siden den gamle ikke hadde plass til alle pengene mine. Et jævla stress. Kjøre til butikken. Velge seg ut en lommebok. Fuck it: jeg dreit i hele greia. Jeg kjøpte like godt bare hele butikken og ba de ansatte om å finne en lommebok til meg. Man må jo – i en hektisk hverdag – prøve å spare på energien så godt man bare kan.
  • Og da jeg kom hjem til mitt andre hjem etter å ha sovet hele formiddagen i mitt første hjem, så oppdaget jeg at personalet hadde gått til streik. Typisk. Så i neste uke må jeg vel importere noen nye tjenestepiker også. Problemene bare øser på som du skjønner Martin.
  • Forøvrig er det nesten ingenting å se på TV om dagen. Sommerferie my ass. Jeg tar jo aldri ferie!! Hvorfor skal journalistene i tv-bransjen ha ferie?? Jeg blir vel å kjøpe opp TV2 neste uke, og tvinge dem til å sende noen skikkelig bra programmer utover sommeren. Blir et jævla styr sikkert. Må skrive under masse papirer og sikkert en hel del sjekker. Slike kraftanstrengelser gjør V-O-N-D-T. Løfte pennen.. skrive under.. be sekretæren poste brevet.. et jævla jævla slit.

Som du sikkert skjønner, Martin, så er jo ikke dette så lett som du skal ha det til. Vi rikfolk har jo våre problemer vi også! Knallhard hverdag kaller vi det. Vi må jo få lov til å syte litt.