Galleri Sand går med dundrende underskudd til tross for at Marianne Aulie – best kjent som den største parantesen Norsk kulturliv noensinne har fostret opp – stiller ut sine bilder der. Det vil si; hun stiller ut de bildene hun av en eller annen grunn ikke setter fyr på ute på en forblåst holme i en tilsynelatende så ruset tilstand at selv de mest rutinerte innbyggerne på den gamle Plata vred seg i misunnelse.

Vi så innslaget der Marianne Aulie spradet rundt splitter pine naken foran bildene som stod i full fyr. Aune Sand virret rundt og pratet om nakne kvinnebryster og et eller annet høytsvevende filosofisk av typen «Vi frigjør oss herved fra materialismens klamme grep».

Noe sånt. Det var stor humor, og vi lo oss skakke. Lørdagsunderholdning har aldri vært bedre. Og nå slår den godeste Aune Sand til igjen i Dagbladet på et spørsmål vedrørende underskuddet i Galleriet hans: – Vi lager ikke kunst for å berike oss selv, men for å berike andre. Prosjektet med å brenne maleriene er noe av det mest fantastiske jeg har vært med på, fordi det nettopp handlet om at det jordiske og materialistiske er det som er aller minst viktig.

Og så kommer jo selve gullkornet:

– Det som er viktig, er tvert imot kvinner, nakne bryster, elskov og svaberg.

Stillhet. La oss nyte stillheten. Nå som vi snurrer rundt oss selv og hele verden på en stein, så langt, så langt unna den gule brennende sannheten. Men, så nært, så nært vi føler oss den likevel. Dette Aune Sand, er grunnen til at vi elsker deg. For Norge har aldri hatt større grunn til å være stolte. Så stor humor! Så eitrende morsomt det er å høre på deg Aune Sand! Du, Aune Sand, har gitt meg flere stunder med latter enn Jerry Seinfeld, Are Kalvø og Espen Eckbo til sammen. Herregud så utrolig fantastisk morsom du er!

Bare se på dette siste utsagnet! HELT UTROLIG!!!! I en seriøs setting i møtet med en journalist fra Norges nest-største Tabloidavis er det faktisk stor KUNST og stor HUMOR å klare å lire av seg noe sånt!! «Det som er viktig, er tvert imot kvinner, nakne bryster, elskov og svaberg«!!! Jeg gir meg ende over. Så helt utrolig fantastisk humor! Faen at jeg aldri klarer å lire av meg sånt selv i passende situasjoner. Faen. Trist som faen er det.

Vi i Agurkposten ser bare to muligheter:

1. Aune Sand er Norges største humorist gjennom tidende. Han er i full bevissthet om hva han sier. Stor humor. Ikke engang Espen Eckbos bandprosjekt Boyzvoice var bedre. Og det var faktisk jævla morsomt. Spesielt da Dagbladet anmeldte «Let me be your father X-mas» seriøst og ga den terningkast 1. Dårlig kopi av boybands, kallte de den. Vel, hvis Aune Sand faktisk lirer av seg uttsagn som «Det som er viktig, er tvert imot kvinner, nakne bryster, elskov og svaberg.» i full bevissthet om hva han faktisk sier, og er klar over sin egen rolle – ja da er han Norges største humorist.

2. Aune Sand går på noe sterkt dop. Selv har redaktøren hatt betennelser i knærne, ankler og egentlig overalt, hele 40 ganger over normalnivå, og har fått tilgang til noe av det sterkeste dopet Apoteket er stand til å skrive ut over disk. Følelsen av å være Michelin-mannen har vært ganske deilig. Vi snakker svært sterke medisiner. Vel, det dopet Aune Sand tydeligvis går på – det vil vi også ha!! Herregud så utrolig fantastisk sterke de pillene må være. For en følelse det må være gå på de! Kokain, heroin, whatever: gå hjem og vogg. Vi vil ha Aunes dop!

Og helst så snart som mulig. Så vi kan uttale ting som «Det som er viktig, er tvert imot kvinner, nakne bryster, elskov og svaberg» i møter med journalister og andre. Faen heller: gi noen av disse pillene til folket på Stortinget! Så skal det nok bli andre boller der. Eventuelt:

Kan ikke Aune Sand bare stille til valg? Tenk på Holmgang dere! Og Tabloid! Og RedaksjonEN! Faen, det hadde gjort mer for interessen for politikk enn absolutt alt!

«Det som er viktig, er tvert imot kvinner, nakne bryster, elskov og svaberg.»