Den viktigste måten internett kan hjelpe deg på, er alle plattformene som legger ut ledige stillinger. Det er mange som søker på AETAT, uten å vite at dette er en avdeling som for lengst er historie.

NAV sine sider derimot er aktuelle, men som registrert søker kan man se lenge etter jobb gjennom NAV. De er kun ute etter å trenere deg gjennom et system, så da finnes det mange bedre alternativ. Finn.no er et selvskrevet alternativ, her finner man mange jobber som er lagt ut. En annen side man kan bruke er karriere.no. Her er det enkelt å registrere en konto med sine personlige data, slik at arbeidsgivere kan finne deg. For å nevne noen andre:

  • Webrecruiter
  • JobbNorge
  • Jobbsøkerportalen
  • Karrierestart

I tillegg er internett perfekt for å finne fram direkte til bedrifter og selskaper dersom man vil legge inn en åpen søknad. Man skal alltid huske på at det er bare rundt 60% av stillingene som noen gang blir lyst ut. De fleste bedrifter elsker at folk tar kontakt selv, gjerne med spørsmål om bedriften. Husk da å lese nettsiden godt, slik at du finner noe å spørre om som ikke er mulig å oppdrive der. Ellers vil man bare bli henvist til nettsiden. Ønsker man å sjekke en bedrift sine nøkkeltall, så er denne nettsiden perfekt. Da vil man finne ut om det er smart å takke ja til en jobb i denne bedriften.

I tillegg er internett det rette stedet dersom du vil starte opp for deg selv og starte bedrift. Kanskje er du en mester i å strikke og kokkelere, eller du lager den beste fruktsaften eller maten?. Kanskje kan du gjøre forfallende arbeid, eller kanskje du kan et språk som ikke så mange andre kan?

Vil man markedsføre seg i disse dager, så er internett en selvfølge. Da er det bare å sette i gang å finne drømmejobben, starte opp for seg selv eller skape seg en inntekt på internett.