Espen Iversen, eller bare Iversen, er første mann ut i vår flunkende nye intervju/quiz/lete-etter-sannheten serie der en rekke norske bloggere blir stilt overfor de samme spørsmålene. Kall det agurktid, fyll-tiden-med-hva-som-helst-tid, eller bare August.

Iversen skriver til daglig bloggen Iversen Revisited – og er en grepa kar med et høflig uttrykk. Iversen er vel det nærmeste vi kommer personifiseringen av uttrykket «jovial». Iversen har aldri støtet noen og kommer aldri til å gjøre det. Han vurderte å ta livet av en mygg en gang, men slo det raskt i fra seg. Under denne lille intervju-sekvensen kommer det fram at Iversen faktisk har hatt sex, at en Gorilla faktisk ville klart å drepe en bjørn, og at Jorun Stiansen er Norges vakreste kvinne. Det er vanskelig å være uenig.

1. Ville en Gorilla, etter din mening, klare å drepe en Bjørn?
– Dette er åpenbart et lurespørsmål, hvem skriver dyrenavn med store forbokstaver? Det er med andre ord ikke snakk om gorillaer og bjørner, men herrene Gorilla og Bjørn. Jaggu bra jeg er glad i Johnny Cash, for han har jo allerede besvart dette spørsmålet for meg! I «a boy named Sue» forklarer han at ingen slåss som de stakkars jævlene som har fått helt korka navn, og da er vel dette avgjort før knivene trekkes. Bjørn har vel aldri slåss et tak før i sitt liv, mens stakkars Gorilla sannsynligvis har flere hakk i knivskjeftet enn sengestolpen. Knock-out i første runde, enkelt.

2. Hva er din mening på argumentet om skoproduksjon: Håndsydd i Italia eller håndsydd i Vietnam – hva er forskjellen?
– Selv kjøper jeg kun sko som er hyllesolgt på G-sport, men jeg hører jo fra mine metroseksuelle venner at sko fra Italia er tingen. På den annen side er det sikkert billigere hvis arbeidet er gjort i Vietnam, så jeg hadde nok gått for import fra østen. Ja. Definitivt østen. Pris betyr mye for en stakkars kommunalt ansatt, vet dere.

3. Hvilken TV-serie er verdens beste, og hvorfor?
– For tida koser jeg meg med rikt monn av mannepuling, vold, maktkamp og narkotika i den herlige fengselssåpeserien «Oz», og vil nok plassere denne høyt på lista. Det er jo alltid kredibelt å plassere sånn «rå virkelighet» fra HBO øverst, og man vil jo være kredibel. Helt øverst vil jeg nok likevel plassere gode gamle X-files (egenreklame: sjekk ut go’posten «10 TV-serier du må se før du dauer» borte hos meg selv). Hadde Lynchegutt gjort ferdig Twin Peaks regner jeg med at den ville slått knock-out på det meste, men slik går det når man ikke fullfører – man topper ikke Iversen-listene. X-files hadde den flotte miksen av «monster of the week» og en ark som bare blir mer og mer interessant jo kortere tid du bruker på å pløye gjennom sesongene, og de siste tre sesongene  er faktisk ikke så dårlige som vi husker at de var på TV. Noe må ha skjedd. Hederlig omtale til Deadwood, men det er jo bare heteroseskuell hekking der?

4. Se for deg at du skal stemme partiet Rødt ved stortingsvalget i 2009. Ville du klart det, når vi forteller deg at Marianne Aulie også stemmer Rødt?
– Dette var jo pinlig – jeg har jo tenkt å stemme Rødt i ’09. I Oslo er det jo faktisk et poeng i det, og jeg er for motvekter på Stortinget. Beklager det kjedelige svaret, men Marianne Aulie har vel solgt stemmeretten sin for lenge siden uansett?

5. En Bjørn befinner seg på nordpolen. Først går den ti meter øst, så hundre meter vest, så hundre-og-femti-meter syd, og til slutt noen meter Nord. Hvis en Gorilla hadde fanget bjørnen, ville den klart å drepe den da?
– Oi, her ser jeg at jeg sannsynligvis har feiltolket det første spørsmålet! Det er altså snakk om en bjørn og en gorilla? Fo’sho? Åkei, åkei… Da må jeg litt i tenkeboksen, det tar heldigvis ikke tid for dere som leser. Tekst er fabelaktige greier, hva? Uansett, om mine beregninger stemmer vil bjørnen ende opp et sted helt øst i Hedmark, og der regner jeg med at gorillaen hadde fått hjelp av et enormt antall trigger-happy sauebønder. Nok en gang blir det altså lett match for gorillaen, noe den bør nyte i fulle drag siden den sikkert vil være neste mål for de innavla Mauser-entusiastene. Man skyter ting man ikke har sett før på Hedmarken.

6. Norges vakreste kvinne er.. og hvorfor?
– Jorun Stiansen, og hun skal forsåvidt være fornøyd med at stemme og dialekt ikke har noen innvirkning her. Å forklare hvorfor man syns noen er vakker blir som å prøve å forklare hvordan pistasj smaker uten å få bruke sammenlikninger.

7. Du blogger fordi du…
…nekter å innse at kreativiteten min forsvant da vi kastet gavepapiret etter julaften 2007. Det spiller også en stor rolle at jeg får statlig stipend, og må betale tilbake en middels stor Lotto-premie hvis jeg gir meg før utgangen av 2010. Ikke la dere kjøpe av Trond Giske, barn – han lar dere aldri gå uten kamp.

8. Hva er den rareste plassen du har hatt sex på?
– Jeg vet dere aldri kommer til å tro meg, men jeg har altså hatt vill, uhemmet sex like under debattseksjonen på VG.no. Banna bein, bare spør Peter André Jensen, han sitter på minnekista og videoteipen.

9. Hva svarer du hvis vi sier til deg: «Ja, interessant det der, men tilbake til det du sa for litt siden om at du synes at snørr smaker litt som sæd»?
– Da svarer jeg at jeg føler jeg har svart adekvat på den frågan allerede. Mitt privatliv er tross alt privat, og det er ikke noe unaturlig at en ung mann vet hvordan snørra hans smaker. Ærlig talt, jeg trodde dette var et seriøst nettsted?

Dyreforum – diskuter dyr