Joy. Smak på ordet. «Joy». Si det høyt, veldig høyt, ja skrik det ut: «Joy!» Tenk at et så kort ord, tenk; bare 3 bokstaver – kan gi oss så mye glede. Og Joy? Det betyr faktisk glede. Happiness. På engelsk. Og engelsk? Ja, det er ganske «joy». Tenk bare på all fotballen. Tenk på de dritdeilige damene. Joyful. Haha. Jaja. Forøvrig er det litt artig (artig og artig, fru blom?) at ordet «Joy» er det 679. mest brukte i det engelske språket. Bare såvidt slått av ordet «boys». Litt trist å tenke på.

Du skjønner skissa: hvordan beskriver man egentlig en kåring av topp 5 «Joy»? Nei, vi vet ikke vi heller. Så vi går isteden rett til kåringen:

#5 Joy division


Joy Division var et britisk rockeband bestående av Ian Curtis (vokal), Bernard Sumner (alias Bernard Albrecht) (gitar og keyboards), Peter Hook (bass) og Stephen Morris (trommer), startet under navnet Stiff Kittens i Manchester i 1976. De ble etter hvert et av de største post-punk-bandene. (kilde: wikipedia)

#4 Joystiq.com


En av verdens største blogger som skriver om duppeditter og spill og sånt. Lurer du på noe om et flunkende nytt spill eller bare vil lese de nyeste ryktene – så er joystiq.com plassen for deg. Vår 4.plass.

#3 Ordet «JOY»

Betyr – direkte oversatt eller noe sånt – glede. Og glede? Ja, det kan vel ikke bli bedre enn akkurat det, eller hva? Vår bronsjeplass. Helt klart fullt fortjent. Joy vil vi alle føle.

#2 Joystick

I gamle dager måtte man styre spillene med rare greier som tastatur og slikt. Men, så kom det en åpenbaring, nemlig joystick. En flott greie formet som en jagerfly-stikke, som man kunne styre flyet sitt med på den lille skjermen. For ja, joysticken hadde sin glanstid for mange år siden da flysimulatorer og slikt var poppis. Den tiden da Amiga 500 var noe «alle» måtte ha. Og det er jo egentlig jævlig lenge siden, faktisk. Likevel, joysticken glemmer vi aldri.

Senere ble joysticken erstattet av joypaden, som er den vi bruker den dag idag. Likevel, det er noe sjarmerende med å styre spill med en joystick. Hadde vi enda bare hatt en.. Hvor kjøper man egentlig joysticks nå til dags? Er det i det hele tatt mulig å få tak i én?

#1 Andrea Joy Cook

Mer kjent under navnet A.J. Cook. Mest kjent som «hun deilige i Criminal Minds». Og hun deilige i diverse teen-filmer. Vi kjenner henne best fra drømmene våre, der hun spiller den litt skitne husholdersken som vi bare må straffe hardt i toeren om og om og om og om igjen. Hele natten igjennom.. Fysj.