AGs redaktør lider av skikkelig alvorlig flyskrekk, sånn helt inne-i-hampe-rææva flyskrekk, du vet. For å si det på den måten; AGs redaktør og hans bedre halvdel vurderer en tur til New Zealand. Og redaktøren har da faktisk allerede sjekket; det er mulig å komme seg til New Zealand uten å fly. Det tar bare litt lengre tid..

Jeg har alltid hatt en vanvittig forakt for dere idioter som ikke lider av flyskrekk, men som aldri benytter dere av det. Dere som drar på sautur til Rhodos eller Tyrkia. Helt vanvittig dumme er dere. Hva med pyramidene? Manhattan? Australia? Hong Kong? Neida. Rhodos. Helt idiotisk.

Det burde vært forbud mot å reise ut av landet hvis man ikke tar med seg en viss intellektuell eller kulturell kapital tilbake. Brunfarge, sier du? Ikke godt nok. AG krever et støvkorn fra Giza som et minimum.

Anyway, dra til Kroatia. AGs redaktør har vært i landet ved to anledninger, og har ikke blitt skuffet. Fantastisk flott land med sol, kultur og gamle bygg og historie og hele pakka. I Kroatia blir du ikke bare brun, du opplever noe i tillegg. AG vil jo selvsagt også påpeke at noen av Europas aller hotteste kvinner befinner seg på landets mange strender.

Apropos strender: Det er ikke så jævla mange sandstrender i Kroatia. Det er mer sånn steinstrender. Bra. Da slipper du å drite sand i en hel uke. Helt jævlig hvor mye sand det egentlig er mulig å stappe opp i ræva når man tenker sånn skikkelig etter. Rent personlig skulle AG gjerne ha stappet noe helt annet opp i ræva på mange av de Kroatiske brunettene, men det er altså en annen sak som AG velger å ikke kommentere ytterligere.

Hotell i Kroatia er billige greier. Og dessuten, Norwegian flyr deg dit for knapper og glansbilder. Flybilletter til Kroatia starter på noen hundrelapper hver vei. Sånn i tilfelle du blir der (sjansen er jo der) tilbyr man også flybilletter til Kroatia én-vei. Kult. Og veldig bra hvis hun brunetten du treffer der mot all formodning skulle falle for sjekketrikset ditt (som sikkert er «trylling»)

Jaja. Hva kan man si? Kroatia er et meget bra reisemål. Tenk på Dubrovnik! Byen er gammel, merkelig og på UNESCOs verdensarv-liste. Med god grunn. Her finner du blant annet et stort marked, hvor du kan gjøre noen skikkelige varp (hvis du er interessert i nips produsert i Taiwan). Her gjorde AG sitt største varp noensinne da vi kjøpte inn en jævla fin Rolex!

Ja, og hvis ikke den er ekte, så er nå vi snytt for den femti-lappen.