Tiden er snart inne for den siste finpussen på russebussen. hvis du ikke bare har leid en buss så har den har vært gjennom en stor transformasjon da den kom til hangaren som en gammel doning med mangler. Bussen må fikses slik at den kan kjøres på veien.

Nå har den er blitt foliert og fått sine kule merker og print på de blankpolerte flatene. Innvendig er forandringen merkbar. Med dansegulv, sofakroker og egen bar er bussen så godt som perfekt. Lydanlegget dundrer mens LED lysene blinker med rytmisk takt.

Men dette har ikke vært billig. Dere har garantert stått på med dugnader fra hjemmesiden til Dugnadsiden.no eller lignende, samlet inn penger fra godt satte foreldre og kanskje noen onkler og tanter også. Men det er ikke alt man klarer å finansiere gjennom dugnadsånd og ren godhet. Da må man ty til andre ting. Noen tyr til å leie russebuss, da får man ofte også en buss som er ferdig utstyrt med aggregater og klar for veien og ikke trenger å fikses. Den er også godkjent.

Sponsing fra bedrifter

Dersom man kjenner noen i nærmiljøet som driver firma og selskaper, kan man være heldig å bli sponset ved å kjøre med deres logo på russebussen, et godt sponsorship kan finaniere hele leien av bussen. Jo mer omfattende reklamematerialet er, jo bedre avtaler kan man få. Det kan være smart å sende en forespørsel om et møte, der dere kan fortelle om russebussen og hvorfor økonomisk støtte er det dere trenger.

Det kan også være at dere kan få en avtale der dere promoterer bedriftene ved å selge produkter.

Men det kan være vanskelig å få med disse aktørene på laget, en del av samfunnet som kanskje helst hadde sett at russen tok det mange hakk roligere.

Russe-sponsing

Invoe Russ er en side på nett hvor man kan søke sponsing direkte til russe-prosjektet. Her forteller man litt om gruppen, prosjektet og når man skal være russ. Denne sponsoren hjalp russ over hele landet og delte ut sponsorpenger verdt over 2 millioner kroner i 2017.

Russe-sponsing er kanskje bedre for de fleste, da disse vet nøyaktig hva dere trenger for å komme i gang. Produktene er mer tilrettelagt russetiden og helt perfekt for en gjeng med kommende russ.

Ting å tenke på

Det kan selvfølgelig være fristende å søke om sponsing penger, en løsning vi synes er god for begge parter. Men det er kanskje ikke like kult å bli sponset av Idun Ketchup eller en lokal entreprenør. De har kanskje logoer som skjærer helt med det inntrykket dere selv ønsker å fremstå med.

Egeninnsats kan kanskje da være vel så mye verdt når man også tenker på at sponsingen også forplikter den andre veien. Det er vel heller ingen som vil fremstå som et dårlig eksempel, men det må man ofte vurdere etter at russen har gjort unna sin siste eksamen. Leier dere en russebuss så trenger man ikke være bekymret av at man setter sponsoren i et dårlig lys pga av en stygg buss.

På den andre siden kan man også finne kule sponsorer, som kanskje gjør russebussen enda kulere. Det skal vel ikke være vanskelig å finne ut hvorfor for eksempel Red Bull eller Durex hadde passet bra for hvilken som helst russebuss. Pass på å få med i bussleiekontrakten at dere har rett til å lakkere eller gjøre om bussen slik at den passer sponsoren sin stil.

Oppsummering

Det er mange måter å få inn penger til russebussen på, men tiden fram mot feiringen er egentlig ganske knapp. Det er mye som skal organiseres, og det er mye bussen trenger for å bli en ekte russebuss.

Sponsorene står kanskje ikke i kø for å sponse penger til russebusser, men det finnes likevel mange som vil bidra mot en forpliktende avtale. Om man vil gjøre dette, er det fritt fram å søke. Det kan lønne seg med et møte for avtale.

Sponsing er en del av markedsføringen når det gjelder russebusser, og her er det egentlig bare fantasien som setter begrensninger. Sjekk ut mulighetene for sponsing til deres russebuss.

Et lite tips til slutt
Når dere er ferdig med bussen skal den selges, det er faktisk ganske mye jobb, leier dere buss så slipper dere å tenke på det…