I morgen, altså Fredag den 25.januar 2008, vil Norges befolkning endelig få sjansen til å bevitne en vår tids aller mest talentfulle sangere. Nei, vi prater ikke om Lene Alexandra her – selv om det altså er Lene Alexandra Uke her på AG – men, vel; vi vet vel egentlig ikke helt hvem denne ekstremt talentfulle sangeren er, men du finner ham sikkert hvis du leter litt på YouTube.

Vi i AG velger å benke oss foran skjermen for å følge de glade amatører som deltar i den ganske så pinlige konkurransen Melodi GP. I år er det om mulig ennå mer pinlig enn noensinne, da man ikke bare har glade amatører på rollelisten, men også en hel haug med hoffnarrer. Lene Alexandra fyller siste kategori. Og det er jo det som er så forbanna genialt. Og. Det er også akkurat dette med rollen som hoffnarr som gjør at hun vinner hele skiten.

lenea_stor1.jpg

For MGP har vært en parodi på seg selv i årevis allerede. Lene Alexandra bare strekker strikken litt lengre. Hun er i seg selv en parodi på en sangstjerne, genialt nok og faktisk en kommersiell suksess, og nå skal altså parodien på en sangstjerne delta i parodien på en sangkonkurranse, ledet av parodien på en mann, sendt på en parodi av en ikke-kommersiell rikskringkastings TV-kanal, og ikke minst: stemt fram av en parodi på en befolkning. Ikke engang William Shakespeare kunne skrevet en bedre tragedie. Ikke minst siden det faktisk er snakk om den reneste komedien.

Det ganiale med Lene Alexandra er at hun er såpass glup at hun forstår at hun er en parodi på egentlig alt mulig, og spiller hensynsløst på akkurat dette faktum. «My Boobs are OK!» ble en hit og en suksess hovedsaklig på grunn av den ekstremt høye graden av selvironi som formelig oste av hele greia. Som jo faktisk var en «greie» og ikke bare en trasig pop-låt. Dette med å ta seg selv så lite selvhøytidlig burde Lene Alexandra virkelig kjørt kurs på for andre, gjerne for hele Stortinget – og ihvertfall for gruppa til Kristelig Folkeparti.

Agurkposten hadde iallefall stilt opp på kurset. Og det har ikke bare med det faktum at vi faktisk synes Lene Alexandra er en forbannet deilig dame. Vi tror faktisk vi hadde lært en hel del.

Og husk nå for all del å stemme på Lene Alexandra i morgen under Melodi Grand Prix. Låten hennes kan du høre på NRKs nettsider. Egentlig ganske kul, og blir sikkert en hit. Nei, vi tuller ikke.

 

 

(Bilder: Screenshots fra reklamefilm for 2100)