Å se en fotballkamp i England er en stor opplevelse i seg selv, og bare det å være tilstede og føle atmosfæren på tribunen er noe helt unikt. Enten man er fotballinteressert eller ikke.

Har man ikke noe spesielt forhold til noen av lagene der man er, vil det likevel være en fin mulighet til å lære englenderne å kjenne, for mange av dem lever og ånder for fotball, og det kan være ganske humoristisk i seg selv.

Litt avhengig av hvilket lag man ønsker å se spille, kan det være lurt å bestille fotballbilletter på forhånd, slik at man er sikret en plass på tribunen. Billetter til Liverpool og de andre storklubbene forsvinner raskt. De største kampene er svært ettertraktet, og folk kjøper billetter lang tid i forveien. Hvilket i og for seg også gjelder de større stand-up scenene. Der kan det også være lurt å ha forhåndsbestilt billetter før avreise hjemmefra – sånn for sikkerhets skyld.

Det sies at England er humorens hjemland, og når man ser hvilke store humorister som kommer fra øyriket der ute på den andre siden av Nordsjøen er det nærliggende å tro at det nok i høyeste grad stemmer.

Den engelske humoren er kjent for å være vittig, tørr, tidvis sarkastisk, og de er eksperter på sprø innfall og absurde sitcoms uten sidestykke. Hvem har vel ikke hørt om Mister Bean og hans håpløse bravader, for ikke å snakke om legendariske Monty Python, som i sin tid revolusjonerte hva som kan tulles med, og endte selvfølgelig opp med å bli bannlyst fra kinoer verden over.

England har også fostret flere store standup komikere, og det er vanskelig å velge en favoritt fremfor en annen, for utvalget er simpelthen for stort, og komikerne for dyktige.

Velger man å legge ferien til England kan det på det varmeste anbefales man også legger turen innom en av de mange stand-up klubbene som finnes der, og oppleve alt fra profesjonelle til amatører i fri vigør hvor det harseleres med alt fra personlige til offentlige anliggender. Og det beste av alt – man forstår hva de sier, for de snakker tross alt engelsk.

De fleste, og største, klubbene ligger riktignok konsentrert i og rundt London, men mange puber arrangerer åpen mikrofon på utvalgte kvelder, så hvis man forhører seg litt rundt på forhånd vil man kunne få mange gode humoristiske opplevelser.

Skulle man imidlertid ikke være spesielt i stand-up eller humor generelt, eller ønsker et avbrekk fra et ellers tett program i England, kan det kanskje passe fint med en fotballkamp? England er tross alt fotballens hjemland, og det vil nesten være synd å reise dit på ferie uten å ha besøkt minst en fotballarena mens man er der.