Verdensmester Magnus Carlsen har vunnet den dyreste sjakkturneringen på nett gjennom tidene, da han tok hjem rekordpremien på $70 000.

Passende nok slo den norske stormesteren amerikanske Hikaru Nakamura i finalen i Magnus Carlsen Invitational. Med en total premiepott på hele $250 000 var turneringen den mest lukrative nettsjakkturneringen gjennom tidene. Den ble arrangert av Carlsen for å fylle tomrommet som har oppstått av mangelen på ekte sjakk under koronakrisen. Akkurat det kan nok mange nordmenn kjenne seg igjen i. Massevis av tid til overs, man må holde seg innendørs og ikke være så mye sammen med venner som man pleier. Mange nordmenn har utnyttet sjansen med noen av tilbudene om casinobonus i Norge, og brukt karantenetiden sin på å gamble. Andre, som Carlsen og en rekke norske sjakkfans, har spilt eller fulgt med på sjakk!

Magnus Carlsen og sju andre stormestere i sjakk, inkludert den 16 år gamle iranske sensasjonen Alireza Firouzja som tok hjem sjetteplassen og vant $20 000. I finalen beseiret Carlsen verdens beste blitzspiller 2.5 – 1.5, og etterpå uttalte han at seieren betydde mye for ham:

– «Det var tøft, men jeg er glad for at jeg klarte å vinne» uttalte 29-åringen. «Det var stort for meg. Det ville selvfølgelig ha vært en skuffelse hvis jeg ikke hadde vunnet, jeg skal ikke lyve meg fra det. Jeg er veldig, veldig glad for å ha slått Hikaru i dag, men enda gladere for å ha kommet meg forbi Ding (Liren). Jeg følte aldri at kom helt i gang i denne turneringen, og jeg er bare så glad for at jeg klarte å vinne. Jeg vet ikke hvordan rangeringen blir, siden dette er et unikt arrangement.»

Mens motspillerne for det meste forholdt seg rolige og stille i løpet av kampene, kunne tilskuerne høre Carlsen banne og snøfte i den dramatiske seieren over «Den Kinesiske Mur» – Ding Liren – i semifinalen.

– «Jeg kan ikke huske å ha vært så fornøyd med en seier som jeg er i dag. Jeg har ikke følt denne typen spenning på lang tid, og det er ikke behagelig å spille med.»

Seerne kunne koble seg på livestrømming fra begge spillerne under kampene, samt at stormestere kommenterte live underveis. Carlsen tror formatet på turneringen var vellykket, og at det kan være et greit alternativ mens spillerne ikke kan kjempe mot hverandre på ekte sjakkbrett:

– «Jeg synes formatet fungerte ganske bra. Massevis av spenning, særlig i semifinalene. Jeg mener det er noe av den beste sjakkunderholdningen vi har sett på en stund. Det avhenger jo av hva andre folk mener, men personlig kunne jeg ikke vært mer fornøyd med hvordan turneringen gikk» avsluttet Carlsen.