Motorsykkelsesongen er endelig her igjen, og det blir stadig flere motorsykler å se på de norske veiene. Samtidig som antall motorsykler på veiene øker, øker imidlertid også ulykkestallene. Det er svært viktig å kontrollere at motorsykkelen er i orden før du drar av gårde – og dette gjelder spesielt dekkene. Det er tross alt bare noen få kvadratcentimeter gummi som forbinder deg med veibanen når du kjører. Det er dermed svært viktig at disse er av høyest mulig kvalitet. Selv om MC-dekk er forholdsvis kostbare er det en helt nødvendig investering, ellers kan du komme til å sette både deg selv og andre i livsfarlige situasjoner i trafikken. Hvis du finner ut at motorsykkeldekkene er modne for dynga, kan du raskt og enkelt bestille nye på nettet. En rekke nettbutikker tilbyr motorsykkeldekk til reduserte priser, og med rask levering.

Når må MC-dekkene byttes?

Det kan være vanskelig å vite når motorsykkeldekkene må byttes. Det første du bør kontrollere er imidlertid mønsterdybden. Minstekravet er på 1 mm, men de aller fleste eksperter mener at det ikke er tilrådelig å kjøre på dekk med mindre enn to millimeter i mønsterdybde. Dekk med for liten mønsterdybde medfører blant annet dårlige kjøreegenskaper på vått underlag, noe som øker faren for vannplaning. Selv om dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde, kan de ha dårlige egenskaper. Dekk er nemlig ferskvare, og gummien blir utsatt for herding over tid. Denne prosessen gjør dekkene harde, og kjøreegenskapene svekkes. Som en tommelfingerregel bør dekk undersøkes av en ekspert hvis de er mer enn fem år gamle. Sprukne dekk bør dessuten erstattes, og fremmedlegemer i dekkene kan også gjøre at de er modne for utskiftning.

Hvordan velge nye dekk?

Når du har kommet frem til at motorsykkeldekkene er modne for dynga, er det viktig å kjøpe riktig type dekk. Det enkleste er å kjøpe den samme dekktypen som sykkelen originalt kom med. Det finnes imidlertid en rekke alternativer, alt etter hvilke kjøreegenskaper du ønsker og hvor stor lommeboken din er. Hvis du ønsker å kjøpe racingdekk bør du være oppmerksom på at denne dekktypen slites mye raskere enn vanlige motorsykkeldekk. Mens et vanlig touring-dekk kan vare i rundt 10.000 km, kan du regne med rundt halvparten for racingdekk. Uansett hva du velger kan du finne et godt utvalg og fornuftige priser hos ulike nettbutikker. Pass bare på at du setter sikkerheten først. Når kun et tynt gummilag skiller deg fra veien, er det viktig å sørge for at dette er av best mulig kvalitet – uansett pris.