Dagbladet omtaler idag en ung jente som «Norges modellhåp«, og enda verre: Dagbladet påstår at den unge jenta har fått beskjed om «å beholde formene sine«.

Vel, for det første:

Det er vel ingen som går rundt å «håper» på at modeller skal slå igjennom internasjonalt. Modeller er ikke fotballklubber. Modeller er ikke skiløpere. Modeller er pr definisjon mennesker som lar seg avbilde for betaling. De eneste som har modellyrket som interessefelt er vel strengt tatt bare frisører, blomsterbindere, interiørarkitekter og homser (som ofte er samme person faktisk). Resten av verden bryr seg tynt i om den 22 kilo tunge og tre meter høye jenta som vralter ned motescenene ikledt et eller annet grusomt og latterlig antrekk, kommer fra Ghana eller Tana.

For det andre: hvis denne jenta har fått beskjed om å «beholde formene» sine, så vil vi helst slippe å se de jentene som har fått beskjed om det motsatte. For ærlig talt: denne jenta kan umulig veie stort mer enn 16 kilo ikledt ryggsekk og turski. Hun er av afrikansk opprinnelse kan vi lese, og de som kommer derfra er jo ganske ofte forholdsvis høye og tynne – så det kan jo være at det skal være sånn, men likevel. Hun er ikke akkurat feit, for å si det litt stygt.

Hvis du lurer på hva det er snakk om, så kan du se et bilde av henne her.